Copy
Open deze nieuwsbrief in uw internetbrowser


 
BETUWE WERELDWIJD

Warme banden 

Best warm, vinden onze medewerkers het deze dagen in onze werkplaats. Toch werken ze gewoon door met het ophalen, uitzoeken en opknappen van gereedschap, naaimachines, fietsen en computers. Omdat werk ontmoeting en structuur biedt. Of omdat medewerkers graag een steentje bijdragen aan de toekomst van kwetsbare mensen elders in de wereld. In Ghana, om precies te zijn, waar drie organisaties uitkijken naar onze gereedschappen die we nu aan het opknappen zijn.

Keniacontainer op punt van vertrek 

Nog heel even en onze tot de nok toe gevulde container vertrekt naar Kenia. De naaimachines, computers en een groot aantal gereedschapsets  gaan naar drie Keniaanse organisaties: Oriang Parish, Rieko en de Oyigus Integration Development Organization.
Florence is een van de vrouwen die een training volgde bij Oyigus. Haar man overleed in 2015 aan de gevolgen van aids. “Hij liet mij achter met een dochter en twee zoons. Ze hadden gebrek aan eten en medische zorg. Omdat we de vereiste schoolspullen niet konden betalen, konden ze ook niet naar school. Ik had geen werk en kon geen baan vinden omdat ik de vaardigheden daarvoor miste.” Florence volgde trainingen in het maken van kleding en kleinschalig ondernemerschap. Ze startte een kleine kleermakerswinkel in Oyugis. Ze heeft nu voldoende geld voor haarzelf en haar kinderen. “Ik ben niet langer bang voor het leven maar sta voldoende in mijn kracht om uitdagingen in het leven aan te gaan.”
Trouwe vrienden in Eemnes
Wat een bijzondere en bijzonder fijne club: Kringloopcentrum Eemnes. Al jaren steunen ze ons werk. Ze zijn een van onze vaste inleverpunten. Naaimachines en gereedschap zetten ze voor ons apart. Uit het KCE- fonds, dat nauw aan het kringloopcentrum is verbonden, leveren ze regelmatig een financiële bijdrage voor een van onze projecten. We hoeven er niet eens om te vragen. Zo steunden ze recent ons project GUBFO in Ghana met 750 euro. Alle vrienden uit Eemnes, bedankt! 
Samenwerking in Suriname
Spannend, we zijn door naar de tweede ronde voor de financiering van een groot samenwerkingsproject in Suriname. Van de 120 ingediende projecten kon slechts een klein deel door. Waaronder dus het project dat wij samen met PAS (de Pater Ahlbrinck Stichting uit Suriname) willen uitvoeren. Dit project richt zich op de ontwikkeling van een passende lesmethode voor technisch vakonderwijs aan kansarme jongvolwassenen die vroegtijdig de schoolbanken hebben verlaten. Tegelijkertijd zorgen we voor twee volledig ingerichte en met gereedschap uitgeruste werkplaatsen. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook door de tweede ronde zullen komen. Na de zomervakantie weten we meer.

Nieuwe coördinator 

Russ Pulles heeft Ingelies opgevolgd als coördinator Mens & Werk. Hij heeft er inmiddels alweer bijna twee maanden opzitten en het bevalt hem prima. De medewerkers voelen zich al helemaal bij hem op hun gemak. Benieuwd naar wie Russ is? Lees zijn verhaal op onze website. 
Bergschenhoekse kinderen rennen voor Betuwe Wereldwijd
Het is een jaarlijkse traditie in Bergschenhoek: kinderen van 4 tot 12 jaar rennen zoveel mogelijk rondjes op een parcours. Voor ieder rondje krijgen ze geld van familie en vrienden. Zo’n 700 kinderen van verschillende basisscholen doen mee. Met elkaar kunnen ze wel meer dan 10.000 euro aan sponsorgeld ophalen. Ieder jaar gaat de opbrengst naar een kleinschalige organisatie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Dit jaar heeft de Bergschenhoekse Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking (BESOS) gekozen voor Betuwe Wereldwijd. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Wij wensen de kinderen van Bergschenhoek alvast veel succes en plezier op woensdag 25 september. Zet hem op! 
Ook een sponsorloop organiseren? Klik hier voor meer info
Warme pizzadozen 
Zamelt Betuwe Wereldwijd ook pizzadozen in? Nou nee, maar we zijn wél blij met pizzadoos-servers. Half juni haalden onze medewerkers bij het ROC in Geldermalsen ICT apparatuur op, waaronder zeven pizzadoos-servers. En verder maar liefst 60 computers, 30 monitors en DVD spelers. Omdat de ICT opleiding van het ROC van Geldermalsen naar Tiel verhuisde, besloot het ROC om ook meteen de ICT apparatuur te vervangen en de oude apparatuur aan een goed doel te geven. Met deze apparatuur kan een opleidingscentrum elders in de wereld weer een compleet ICT-lokaal inrichten en daarmee een heleboel studenten op weg helpen naar een beter bestaan. 
Deel deze nieuwsbrief of stuur door via:
deel deel
tweet tweet
mail mail
deel deel
Volg ons ook op sociale media:
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © Betuwe Wereldwijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief of op de maillijst staat van eerdere nieuwsbrieven. 

Ons adres is:
Betuwe Wereldwijd
Goilberdingerstraat 32
4101 BP Culemborg
info@betuwewereldwijd.nl

U kunt uw gegevens wijzigen of voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp