Website Building Design Architectuur

Nieuwsbrief 09 | September 2019

EIGENTIJDSE ARCHITECTUUR IN LOSSER

Vrijstaande woning in Losser

Een woning met een uitdagend karakter

Een eigen identiteit, uitdagend en van deze tijd. Het zijn een aantal kenmerken van de eigentijdse architectuur. Deze vrijstaande woning is daar een goed voorbeeld van. Wat direct opvalt is de compositie van kleur- en textuurvlakken, waaraan de woning haar unieke uitstraling dankt. De hele woning is doordacht opgezet vanuit een strakke basisvorm met stolpkap. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De entree wordt benadrukt met doorgetrokken verticale lijnen, gevormd door metselwerk dat als het ware uit de woning steekt. De gevels bestaan uit hout, stucwerk en een lang formaat baksteen, welke op speelse wijze met elkaar worden afgewisseld. De uitbouw aan de tuinzijde is over de gehele breedte doorgetrokken waardoor een fraai overdekt terras ontstaat. Hier en ook bij de entree zijn horizontale houten lamellen als zonwering geplaatst. De woning is in detail origineel maar harmonieus als geheel. Bekijk het project ook op onze website.
Bekijk project


EVEN VOORSTELLEN

De afgelopen periode is ons team weer een paar nieuwe collega's rijker. Wij heten hen van harte welkom bij ons bureau! Hieronder stellen zij zich voor:

Matthijs Hettema - architect

Ik ben Matthijs Hettema, 40 jaar oud en woon met mijn vrouw en onze drie kinderen in Denekamp. In 2005 ben ik als architect afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en ben daarna weer terug gekomen in Twente om aan de slag te gaan. Ik ben bij voorgaande werkgevers betrokken geweest bij diverse projecten voor verschillende doelgroepen. Naast woningbouw en bedrijfspanden ben ik veel bezig geweest met het ontwerp van scholen, in de rol van architect en in afgelopen jaren daarnaast ook op gebied van beheer en onderhoud. Met de stap naar Building Design wil ik weer volledig mijn passie voor architectuur volgen. De essentie ligt er voor mij in om voor elke unieke opdrachtgever op elke unieke locatie een passend en verrassend plan te maken.

Else van der Kolk - medewerker marketing en communicatie

Mijn naam is Else van der Kolk, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man en twee
kinderen in Borne. Vanaf september word ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van alle bedrijven die vallen onder 'Het Spanjaard'. Om hier een succes van te maken, neem ik een rugtas vol ervaring mee uit voorgaande marketingfuncties bij diverse bedrijven en merken. Maar vooral ook een flinke dosis creatieve energie. Ik zie deze uitdaging daarom ook met veel plezier tegemoet.

Strengere geluidseisen warmtepompen in 2020

V.l.n.r. Mathhijs Hettema, Else van der Kolk, Irma Oude Avenhuis, Jordy Olde Kalter

Irma Oude Avenhuis - administratief medewerker

Mijn naam is Irma Oude Avenhuis en ik ben 52 jaar, getrouwd en samen met mijn man heb ik 3 kinderen. Na ruim dertig jaar woonachtig te zijn geweest in het midden van het land, zijn wij afgelopen voorjaar terug verhuisd naar het mooie Twente. Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als office manager voor een adviesbureau. Vanaf 1
augustus ben ik werkzaam als administratief medewerker bij Building Design Architectuur, waarin ik een leuke werkgever heb getroffen en waar ik in een jonge en creatieve omgeving mijn kennis en ervaring goed kan toepassen. 

Jordy Olde Kalter - bouwkundig tekenaar 2d/3d

Mijn naam is Jordy Olde Kalter, 44 jaar en woonachtig in Hengelo. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Na de bouwvak ben ik bij Building Design begonnen als bouwkundig tekenaar. Daarvoor ben ik onder andere 10 jaar werkzaam geweest bij IAA Architecten in Enschede en de afgelopen 5 jaar bij SelektHuis in Rijssen. Ik verwacht mijn opgedane ervaringen goed te kunnen gebruiken bij mijn nieuwe uitdaging bij Building Design, waar ik erg leuk ben
ontvangen.

Verder zijn Jessica Mollink, Michiel Post en Taco Bijleveld helaas niet meer werkzaam bij ons. Wij willen hen bedanken voor hun inzet afgelopen periode en wensen een ieder veel succes in hun cariërre!


MODERN-LANDELIJK INTERIEUR

Interieurplan verbouwing in Rijssen

Houten elementen en ruwe materialen

Voor een opdrachtgever hebben wij een integraalontwerp gemaakt voor een te verbouwen woning in Rijssen. De verbouwing betreft een modernisering van de gevels, een uitbreiding van de keuken en een nieuw te bouwen tuinhuis. De indeling is geoptimaliseerd en het volledige interieur heeft een modern-landelijke uitstraling gekregen. Er is gekozen voor ruwe, natuurlijke materialen in combinatie met industriële elementen, zoals zwarte, stalen taatsdeuren en verlichtingsarmaturen met een metallic 'smoke' look. Het vaste interieur is maatwerk, wat op elke verdieping in dezelfde stijl is uitgevoerd. De gebinten, kolommen en trapdelen hebben ook dezelfde uitstraling gekregen. De wanden hebben een beton-look en de vloer bestaat uit een natuurlijke beige steen. Bekijk dit ontwerp op onze website.
Bekijk project


SUBSIDIE VOOR EIGENAAR EN BEWONER

Subsidieaanvraag voor energiebesparing eigen huis (SEEH) is per weer mogelijk

Strengere geluidseisen warmtepompen in 2020De SEEH is voor eigenaar én bewoner, loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 2 september 2019. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) dan met isolatie wordt uitgebreid. Er bestaat ook een regeling voor VvE's, woonverenigingen en -corporaties, waarbij ook subsidie kan worden aangevraagd voor energieadvies en/of een meerjarenonderhoudsplan. Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor u interessant kunnen zijn? Building Design Architectuur werkt samen met gecertificeerde energieprestatieadviseurs die u hierin kunnen begeleiden. Neem hiervoor contact met ons op.


UITGELICHT: VERBOUW STADSBOERDERIJ

Verbouw stadsboerderij in Oud-Ootmarsum

Met een nieuw ontwerp terug naar de oorsprong

Wij hebben een verbouwopdracht gekregen om op een erf in Ootmarsum de bebouwing terug te brengen naar de 'oorspronkelijke' Saksische stijl ingepast in het landschap. Het gaat om twee nieuwe woningen, vier boerderij-appartementen en een paardenstal ten behoeve van het hobbymatig houden van paarden. Tevens is er voor het woongedeelte een interieurontwerp gemaakt in landelijke stijl met rustieke elementen. Door de verbouwing heeft het erf haar authentieke uitstraling weer teruggekregen! Bekijk het project op onze website.
Bekijk project
Building Design Architectuur
is gevestigd in:

Stationsstraat 37
7622 LW Borne

(074) 265 99 66
info@buildingdesign.nl
www.buildingdesign.nl
© 2019 Building Design Architectuur
Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp