Copy
Nieuwsbrief november 2020                                                                                                                                      Bekijk online

In deze nieuwsbrief:

Nijmeegse Vitaliteitsweek 2020 inspireerde

Dit jaar werd voor de derde keer de Nijmeegse Vitaliteitsweek gehouden. Van 12 tot 16 oktober organiseerden 21 werkgevers diverse activiteiten voor hun medewerkers, fysiek en online. Aan een aantal daarvan konden medewerkers van andere organisaties meedoen. Samen lieten ze zien dat ze aandacht hebben voor de vitaliteit – zowel fysiek als mentaal – van hun medewerkers.

Het aantal organisaties dat meedoet stijgt ieder jaar en ze zijn allemaal partner van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. Andere bedrijven en organisaties in Nijmegen die volgend jaar willen aansluiten, zijn van harte welkom! Lees het volledige bericht

14 nieuwe LPA-partners

14 Nijmeegse organisaties hebben de afgelopen maanden het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen ondertekend. Bovenop de 37 organisaties die dat vorig jaar al deden, komt het totaal aantal hiermee op 51. Met die handtekening spreken zij uit dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten stimuleren.

Tijdens een digitale bestuurlijke ontmoeting met het thema ‘Vitaal leiderschap in uitdagende tijden’ zijn de nieuwe partners verwelkomd. We zijn blij met de diversiteit in de partijen: werkzaam in het groen, wijkwerkers, de kraamzorg, verloskundigen, huisartsen, fysiotherapeuten, het onderwijs en ook bevlogen ZZP’ers. Op de partnerpagina staan ze met hun logo. Kijk in het filmpje hoe ze (coronaproof) hun handtekening hebben gezet.

Kijk hier de online bestuurlijke ontmoeting terug. Maak gebruik van de tijdcodes om een onderwerp te selecteren.

 

IkPas Battle: Nijmegen daagt Tilburg uit

Nijmegen daagt de stad Tilburg uit voor de ‘IkPas Battle’ in de maand januari. Met zoveel mogelijk inwoners, studenten en werknemers een maand je alcoholgebruik op pauze zetten, waarbij we willen winnen van Tilburg! Iedereen kan meedoen. Dat doen in ieder geval burgemeester Bruls, nachtburgemeester Cees de Beer en bestuurder Bertine Lahuis van het Radboudumc, vanuit hun betrokkenheid bij onze beweging.

De IkPas Battle is, naast een uitdaging tussen twee steden, een uitdaging aangaan met jezelf. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en ervaart wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Er doen al heel wat organisaties mee, jullie ook?! Kijk op www.ikpas.nl/battle voor deelnemende partijen en meer informatie.
Stoptober: start van Nijmegen Rookvrij
Stoppen met roken in oktober is in ons land bijna een jaarlijkse traditie geworden. Dit jaar doet Nijmegen er een schepje bovenop met NijmegenRookvrij.nl. Vanaf oktober kunnen medewerkers van onze LPA-partners gratis meedoen aan de cursus stoppen met roken. Maar zelfs met een cursus is het niet eenvoudig om het vol te houden. Bekijk op de site welke gratis hulp mogelijk is en hoor en zie in het filmpje hoe het een aantal Nijmegenaren is gelukt.

Met deze nieuwe website krijgt het thema Rookvrije Generatie handen en voeten.

Beweegchallenge voor 6 goede doelen

Van 14 oktober tot en met 10 november liep de Beweegchallenge. Het doel: mensen stimuleren om duurzamer en gezonder te leven. Nijmeegse werkgevers brengen hun medewerkers in beweging door hen uit te dagen om in 4 weken zoveel mogelijk te fietsen of te wandelen. Ze bewegen voor 6 goede doelen en de winnende organisatie krijgt een prijs. Benieuwd om welke organisaties en goede doelen het gaat? Kijk dan op de site. De winnende organisatie krijgt volgende week een verrassingsbezoek en de bijbehorende cheque van € 5.200,- die zij mogen doneren aan een door hen gekozen doel!

Groener en gezonder met de omgevingsvisie 

Op 28 oktober stelde de gemeenteraad van Nijmegen de Nijmeegse Omgevingsvisie vast. Hierin staan uitgangspunten voor het gebruik van de ruimte in Nijmegen. De visie geeft de komende jaren richting aan de ontwikkeling van onze stad, bijvoorbeeld waar 10.000 extra woningen komen en hoe de werkgelegenheid tot 2030 kan groeien met 10.000 banen. De Omgevingsvisie stelt dat Nijmegen een compacte en leefbare stad moet blijven. Een stad waar mensen zich gemakkelijk lopend, fietsend of met het OV kunnen verplaatsen. Een stad met aandacht voor groen, gezondheid, duurzaamheid en goede voorzieningen.

Met ons thema gezonde leefomgeving werken we mee aan de uitvoering van de Omgevingsvisie.

Meer dan 50 organisaties maken het verschil: doe jij ook mee? 

Inmiddels hebben meer dan 50 organisaties zich aangesloten bij het Lokaal Preventieakkoord. Elke organisatie draagt op zijn eigen manier bij aan een gezonder Nijmegen. Zo gaat een scholengroep voor gezonde kantines, helpt een organisatie haar collega’s met het stoppen met roken en is er weer een andere partner die mensen informeert over een goede werk-privé balans nu zij zoveel thuiswerken.

Het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen is een initiatief om actief aan de slag te gaan met de fysieke en mentale gezondheid van jouw medewerkers, leerlingen, cliënten of patiënten. Elke stap is er één, dus sluit je aan bij het Lokaal Preventieakkoord. Bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties, zorg, horeca; álle Nijmeegse organisaties zijn uitgenodigd om aan te sluiten. Alleen samen kunnen we het verschil maken!

Meer informatie vind je op wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl. Interesse om aan te sluiten? Mail naar: info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl
Zelf de beweging verder brengen?
Volg ons op social media en like, deel en praat mee!
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
STUUR EEN E-MAIL
BEZOEK DE WEBSITE
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende jaren te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op zeven themagebieden. Het gezamenlijke doel is om een leefomgeving te creëren die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is. Initiatiefnemers zijn Radboudumc, GGD-Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen.
Copyright © 2020 Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld je hier afEmail Marketing Powered by Mailchimp