Copy
Nieuwsbrief november 2021                                                                                                                                      Bekijk online

In deze nieuwsbrief:

Nieuwe website fris en beter vindbaar

Met een fris design en beter vindbaar: zo bouwen wij graag door aan een gezonder Nijmegen. Neem een kijkje op de site en ervaar wat we hebben toegevoegd. 
Samen met onze partners en vrienden blijven we stappen zetten. Wil jij met jouw organisatie ook meedoen? Meld je dan meteen aan als partner of vriend. Samen maken we Nijmegen gezonder!

Moeztuyn vriend van de beweging

Gezond eten, bewegen en verminderen van werkdruk is allemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers vitaal blijven. Vitale medewerkers zijn beter in hun werk, minder vaak ziek en gelukkiger. Moeztuyn stimuleert gezond eten, de mogelijkheid om af te schakelen en bevordert de creativiteit, wat gelukkig maakt. Omdat dit zo mooi aansluit bij onze doelen, heeft Elma Vriezekolk van Moeztuyn besloten vriend te worden van onze beweging. 

Extra preventiebudget voor 4 initiatieven

In de zomer kregen we de kans om bij het ministerie van VWS ondersteuning aan te vragen om het preventieakkoord een duwtje in de rug te geven. Bij onze 55 ondertekenaars hebben we ideeën opgehaald; vier ingediende projectinitiatieven zijn gehonoreerd. Deze initiatieven kwamen van Vincentius Vereniging, Sterker Sociaal Werk en GGD Gelderland-Zuid (2 projecten). Lees hier over welke projecten het gaat. Voor 2022 kunnen de partners tot Kerstmis nieuwe aanvragen doen. Daarover krijgen ze binnenkort meer informatie.

Medewerkers Woonwaarts: eigen keuze vitaliteit

Vanaf het eerste uur is woningcorporatie Woonwaarts partner van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. Het thema Vitaliteit werkt! is de corporatie op het lijf geschreven. Met de drie V’s als leidraad – veerkracht, verbondenheid en verantwoorde leefstijl – geeft Woonwaarts invulling aan een gevarieerd vitaliteitsprogramma voor haar medewerkers. Laat je inspireren door het verhaal van Bianca van Raamsdonk, HRM-adviseur en trekker van het programma.

IkPas Battle komt er weer aan

Na de succesvolle battle tussen Nijmegen en Tilburg vorig jaar zijn de voorbereidingen voor een Dry January 2022 weer in volle gang. We gaan organisaties en inwoners van de stad opnieuw aansporen om hun alcoholgebruik een maand op pauze te zetten. Dit jaar vindt de IkPas Battle op landelijk niveau plaats: de gemeente met in verhouding de meeste deelnemers wint de battle. Nijmegen voert in december campagne met behulp van inspirerende ambassadeurs als kickbokslegende Perry Ubeda en burgemeester Bruls. Deelnemende organisaties en bedrijven krijgen een toolkit om ook intern campagne te voeren. Heb je als organisatie of bedrijf nog niet eerder meegedaan, stuur dan een mail naar gisele.hoevenaars@iriszorg.nl. Deelnemers van vorig jaar krijgen vanzelf bericht.

Aandacht voor gezond geproduceerd voedsel

Gezonde voeding is één van de thema's van Groen Gezond en in Beweging. Gezond geproduceerd voedsel verdient daarbinnen veel meer aandacht. De mensen die in deze twee werelden actief zijn, kennen elkaar nog niet of nauwelijks. Hoogste tijd dus om hen bij elkaar te brengen. Dat gebeurde eind september op Landgoed Grootstal. De energieke meeting was een goed startpunt van nieuwe verbindingen.

34 partners namen deel aan Vitaliteitsweek

Aan de Nijmeegse Vitaliteitsweek van begin oktober deden opnieuw meer partners mee dan vorig jaar. Steeds meer mensen krijgen zo dus een impuls om vitaler te worden! De 34 deelnemende organisaties hadden elk een eigen programma, online en offline. Zo had de DAR voor alle collega's een verse smoothie, een ontbijt en een uitgebreide gezondheidscheck. Kijk op de site voor een impressie van de Vitaliteitsweek.
Volgend jaar ook meedoen met je organisatie? Mail ons dan: info@ggibnijmegen.nl.

Workshop valpreventie voor begeleiders van ouderen

In opdracht van het programma ‘Gezond ouder worden’ organiseert Sportontwikkeling (Gemeente Nijmegen) samen met GGD Gelderland-Zuid een workshop valpreventie. Deze is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die groepen ouderen begeleiden en vindt plaats op 6 en 13 december in Wijkcentrum Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan. Kijk voor meer informatie en aanmelden in de uitnodiging.
Zelf de beweging verder brengen?
Volg ons op social media en like, deel en praat mee!
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
STUUR EEN E-MAIL
BEZOEK DE WEBSITE
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende jaren te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op acht themagebieden. Het gezamenlijke doel is om een leefomgeving te creëren die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is. Initiatiefnemers zijn Radboudumc, gemeente Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, Radboud Universiteit en HAN.
Copyright © 2021 Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld je hier afEmail Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres*>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen · Korte Nieuwstraat 6 · Nijmegen, Ge 6511PP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp