Copy
5 juli 2018                                                                                                                             Bekijk deze nieuwsbrief online

Save the date: werkconferentie 4 oktober

Van duurzame voedselproductie tot gezonde voeding voor kinderen en jongeren: op 4 oktober sluit Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen met de vierde werkconferentie aan op de Voedsel Anders Karavaan. Dat betekent een ochtend en een middag vol inspiratie, waardevolle ontmoetingen en kennis delen.

Gezonde keuzes stimuleren
Het ochtenddeel staat in het teken van Voedsel Anders en vindt plaats op Landgoed Grootstal. Het programma gaat over een duurzame voedseltransitie en is een combinatie van lezingen en het bezoeken van aansprekende voorbeelden. Ook is er veel ruimte voor netwerken. Na een gezamenlijk schakelmoment neemt Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen het in de middag over en gaan we naar het nabijgelegen Kandinsky College. Wat zijn verleidingen en trends op voedselgebied voor kinderen en jongeren? Hoe kun je als professional in zorg, welzijn of onderwijs hier tegenwicht aan bieden en gezonde keuzes makkelijker maken? En: welke goede voorbeelden en initiatieven zijn er al in Nijmegen? Dat en méér komt aan bod tijdens de werkconferentie.  

Kom je ook? 
Heb je in je werk te maken met kinderen en/of jongeren? En wil je meer weten over het stimuleren en faciliteren van gezonde keuzes? Meld je dan aan voor de werkconferentie: Houd dan 4 oktober vrij in je agenda en kom meepraten, -denken en –doen op de werkconferentie. Je bent natuurlijk van harte welkom om de hele dag bij te wonen en ook deel te nemen aan de Voedsel Anders Karavaan. Na de vakantie kun je je aanmelden en ontvang je een uitnodiging met het volledige programma. Wil je niet wachten en je nu al verzekeren van deelname? Dan kun je alvast een mail naar ons sturen. 

Fietsen voor gezonde voedselpakketten

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen ondersteunt samen met onder meer Green Capital de campagne Fiets voor Elkaar. Inwoners van Nijmegen kunnen hun gefietste kilometers direct doneren aan de Voedselbank Nijmegen. 

1 miljoen kilometer
Het doel is om met én voor elkaar 1 miljoen kilometer te fietsen. Daarmee halen we 30.000 euro op voor gezonde en duurzame voedselpakketten. De Voedselbank Nijmegen krijgt tijdens de feestdagen voldoende aanbod, maar in januari en februari is het aanbod veel kleiner. Met Fiets voor Elkaar willen we inwoners juist in die maanden ondersteunen met gezonde voedselpakketten.  

Startschot
Op donderdag 28 juni gaf wethouder Renske Helmer het startschot voor de campagne. Zij overhandigde een gezond voedselpakket aan Hubert Hendriks van de Voedselbank Nijmegen en Linda van Aken van de Vincentius Vereniging. Inmiddels zijn de eerste 400.000 kilometers gefietst! Doe je ook mee voor dit goede doel? Download dan de gratis RingRing ® app voor iPhone of Android en je doneert vanzelf. 

Uniek Wandelen tijdens de Vierdaagse

Wandelen is gezond en geeft plezier. En als je het samen doet, is het nóg leuker. Doe daarom mee aan Uniek Wandelen voor mensen met of zonder een (verstandelijke) beperking tijdens de Vierdaagse. Uniek Wandelen vindt plaats op donderdag 19 juli. 

Wandel je mee?
Iedereen is welkom als begeleider en/of wandelaar. Er is nog plek, dus geef je snel op. Samen maken we er een unieke wandeling en bijzondere ontmoeting van!

Rookvrij opgroeien voor ieder kind

‘Klaar voor een rookvrije generatie? Rennen maar!’ Op woensdag 2 mei deden zo'n 75 kinderen en jongeren mee aan de straatcoachrun in het Goffertpark. Het evenement onderstreepte het belang van opgroeien in een rookvrije omgeving voor ieder kind. De bekende Nijmeegse oud-topsporter Perry Ubeda gaf het startschot. 

Op het nieuws
Omroep Gelderland besteedde in de nieuwsuitzending van die dag aandacht aan de run. Eén van de jonge deelnemers vertelde: 'Ik ga niet roken, want het is niet goed voor je gezondheid en ik vind het ook stinken.' Bekijk het hele item vanaf 5:03 minuten.

Over deze nieuwsbrief

We gaan er van uit dat je het op prijs stelt om deze nieuwsbrief te ontvangen. Als dat niet het geval is, kun je je op elk moment uitschrijven via deze link. Maar liever behouden we je natuurlijk als lezer. Zodat we je kunnen blijven informeren over de stappen die we met elkaar zetten om Nijmegen nóg groener en gezonder te maken. 

Een mooie zomer gewenst

We wensen je een prettige vakantie en een mooie en actieve zomer! 
Deel deze nieuwsbrief!
Deel
Tweet
STUUR EEN E-MAIL
BEZOEK DE WEBSITE
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende tien jaar te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: voldoende beweging, gezonde voeding, afname van roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid en een schone en groene leefomgeving. Het doel is om een leefomgeving te maken die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is.
Copyright © 2018 Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld je hier afEmail Marketing Powered by Mailchimp