Copy
Nieuwsbrief juli 2021                                                                                                                                      Bekijk online

In deze nieuwsbrief:

RIVM-erkenning voor project VetLekker

Het project ‘Zet VetLekker op de kaart’ heeft van het RIVM de erkenningsstatus ‘Goed beschreven’ ontvangen. Het is daarmee opgenomen in een database met alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Daar zijn we trots op. Het hoofddoel van deze interventie is ‘VetLekkere’ (gezondere) kindermenu’s op de kaart van restaurants zetten. Kinderen en koks van Nijmeegse restaurants ontwikkelen die menu’s samen. Voor dit project hebben we verschillende partijen bijeengebracht.

Gratis promovideo voor jouw goede voorbeeld

Bewegen in de (werk)omgeving: dat was het thema van ons webinar in april. Erg belangrijk voor de vitaliteit van medewerkers. We zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden hiervan. Heeft jouw organisatie fitness op de trappen, een originele pauze-activiteit in de buitenlucht of een ander mooi voorbeeld? Mail het naar info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl en maak kans om het gratis te promoten met een video! De drie beste ideeën krijgen deze kans. Natuurlijk delen we de video ook via onze kanalen. 

Rookvrije entree voor 7 Nijmeegse huisartsen

Op 31 mei van dit jaar, de jaarlijkse Wereld-Niet-Roken-dag, maakten de eerste zeven Nijmeegse huisartsenpraktijken hun ingang rookvrij. Dit gebeurde op initiatief van de Nijmeegse huisarts Pim Keurlings, samen met “Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen”. De huisartsenpraktijken hebben de directe omgeving van hun ingang gemarkeerd met rookvrije stoeptegels. Weer een belangrijke stap naar een Rookvrije Generatie.

Gezonder gewicht met Beweeg Je Fit

In Nijmegen heeft dertien procent van de kinderen tot 12 jaar overgewicht. In sommige wijken ligt dit percentage zelfs rond de twintig procent. Kinderen én ouders kunnen wel wat hulp gebruiken bij hun inspanningen om een gezonder gewicht te krijgen. Sportdocent Daan Oomen vertelt in het inspiratieverhaal Ik zie de kinderen opbloeien hoe de kinderen plezier krijgen in bewegen. Dat is één aspect van het programma Beweeg Je Fit, dat als doel heeft om kinderen en ouders te begeleiden naar een duurzame gezonde leefstijl.

Fitter voor operatie bij Radboudumc

De juiste beweging, goede voeding, mentale begeleiding en stoppen met roken en alcohol. Kortom: zorgen dat je als patiënt fitter een operatie ingaat. En hoe fitter de operatie in, hoe beter je uit de operatie komt. Dit is het idee achter het programma Fit4Surgery, een initiatief binnen het Radboudumc op het gebied van preventie. En het werkt. Het aantal complicaties na een operatie neemt met 50% af en patiënten liggen gemiddeld twee dagen korter in het ziekenhuis. Reden voor het Radboudumc om het programma de komende jaren voor meer patiënten beschikbaar te stellen.

29 partners doen mee aan Vitaliteitsweek

Het aantal deelnemende partners aan de jaarlijkse Vitaliteitsweek groeit gestaag. Dit jaar doen maar liefst 29 LPA-partners mee. Van 4 t/m 8 oktober vinden allerlei activiteiten, workshops en lezingen plaats, online en offline. Er is natuurlijk de verbindingsloop en dit jaar ook een beachvolleybaltoernooi. Alle partners die deelnemen hebben een programma voor hun eigen medewerkers. Ook stellen ze bepaalde onderdelen open voor alle deelnemende partners, zoals een webinar Beter Slapen, een meegroeidag en een sportdag. Alsnog meedoen? Neem dan contact op via vitaliteitwerkt@radboudumc.nl
De Vitaliteitsweek maakt deel uit van het thema Vitaliteit werkt!

Medewerkers stimuleren om te stoppen met roken

Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen. Als werkgever draag je bij aan de gezondheid van je medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-roken-aanbod. Maar hoe zorg je ervoor dat ze daar gebruik van maken? Dat leer je tijdens het gratis webinar voor HR-professionals en managers op 14 september of 16 november van 11:00 - 12:30 uur. 
Dit webinar wordt georganiseerd door Samen Sterker Stoppen, een project van o.a. Universiteit Maastricht en onderzoeksinstituut IVO Meer info en aanmelden: www.samensterkerstoppen.nl/webinar. Meer info over gratis stophulp in Nijmegen vind je op www.nijmegenrookvrij.nl.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!

Zelf de beweging verder brengen?
Volg ons op social media en like, deel en praat mee!
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
STUUR EEN E-MAIL
BEZOEK DE WEBSITE
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende jaren te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op zeven themagebieden. Het gezamenlijke doel is om een leefomgeving te creëren die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is. Initiatiefnemers zijn Radboudumc, gemeente Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, Radboud Universiteit en HAN.
Copyright © 2021 Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld je hier afEmail Marketing Powered by Mailchimp