Copy

Inspiratiebijeenkomst  'Bewegen in de omgeving'
- en nu aan de slag!

 
We kunnen terugkijken op een geslaagde online bijeenkomst ´Bewegen in de omgeving´ woensdag 21 april. Uitzending gemist of nog even terugkijken? Dat kan via de terugkijklink.
We waren te gast bij de groene Planon Innovation Campus, een prachtige en inspirerende plek voor het thema. Bovemij, Planon en MEE Gelderse Poort stelden zichzelf voor als nieuwe partner van het Lokaal Preventieakkoord. Maar waar het om gaat, is de actie die voortvloeit uit de bijeenkomst. Hieronder vind je de voorgestelde acties en wat achtergrondinformatie. 

Budget voor initiatieven gericht op bewegen
In het Nijmeegs Sportakkoord zijn vanuit diverse thema’s een aantal ambities geformuleerd om de komende jaren te zorgen voor een extra impuls op het gebied van sporten en bewegen. Daarvoor is uitvoeringsbudget beschikbaar. Heb je een mooi nieuw idee, lees dan hier wat de criteria zijn en hoe je een aanvraag kunt indienen. 

 
Aan de slag met beweegroutes  
Stel je voor...... overal waar je komt in Nijmegen word je verleid om te gaan bewegen: tafeltennissen, wandelen, bootcampen enzovoort. Dat kan! Als we de krachten en de buitenruimte bundelen kunnen we iedereen in beweging krijgen. We werken graag samen om jullie ideeën te helpen realiseren. Doe je mee? Neem voor meer informatie of inspiratie contact op met Marieke van Kan, adviseur spelen/bewegen/ontmoeten Gemeente Nijmegen.

Aan de slag met bewegen in de werkomgeving
Bewegen in de werkomgeving en bewegen in en rondom bedrijven krijgt steeds meer vorm. Het gaat allang niet meer om een zit- en stabureau, maar er zijn tal van extra voorzieningen. HAN SENECA en het HAN lectoraat HRM van prof. dr. Annet de Lange willen graag onderzoeken wat de impact is van deze interventies en willen het leren van elkaar mogelijk maken. Dus staat je bedrijf daarvoor open of wil je met ons onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, kun je je bij ons melden!

Aan de slag met het delen van goede voorbeelden 
Leren van elkaar is belangrijk. Dat doen we door elkaar te informeren en te inspireren. ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ probeert daar waar mogelijk de verbinding te maken en goede voorbeelden te laten zien! Heb je op het gebied van bewegen in de (werk)omgeving goede voorbeelden? Deel ze dan via info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl. Drie van deze goede voorbeelden worden door ons op video vastgelegd en verspreid via onze kanalen. Deel je idee met ons en maak kans op zo’n promovideo!

Meer informatie en inspiratie
- Lees de column van Marcel Rözer
- Bekijk het filmpje van het Nijmeegs sportakkoord
- Lees de Omgevingsvisie van de gemeente Nijmegen en bekijk het filmpje (opgenomen vóór corona)

We hopen dat er mooie nieuwe initiatieven ontstaan die Nijmegenaren volop laten bewegen in de omgeving!

Team ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’
STUUR EEN MAIL
BEZOEK ONZE WEBSITE
'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende jaren te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op acht themagebieden. Het gezamenlijke doel is om een leefomgeving te creëren die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is. Initiatiefnemers zijn Radboudumc, gemeente Nijmegen, GGD-Gelderland-Zuid, Radboud Universiteit en HAN.
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen


This email was sent to <<E-mailadres*>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen · Korte Nieuwstraat 6 · Nijmegen, Ge 6511PP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp