Copy
 In deze nieuwsbrief van juli 2021:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Kom je ook ?
  4. Wat gebeurt er in Limburg ?
  5. Innovatietips
  6. Save the date!
De Marktplaats
Bekijk hier onze kaart met projecten!
Inleiding
 
Wat. Een. Schooljaar: 2020-2021 gaat de boeken in als één van de meest bijzondere schooljaren ooit. We blikken nu graag vooruit op volgend jaar én je kunt je al inschrijven voor de eerste (hybride) Marktplaatsbijeenkomst! Tevens is de datum van het eerste Onderwijs Atelier ook al bekend.
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
De Marktplaatsbijeenkomsten in schooljaar 2021-2022:
We mikken op het organiseren van de welbekende (fysieke) Marktplaatsbijeenkomsten. Daar waar mogelijk bieden we deze hybride aan: een (groot) deel van het programma is dan gelijktijdig middels een livestream te volgen. Op 22 september is de eerste keer dat wij op deze manier gaan werken.
Naast deze hybride Marktplaatsbijeenkomsten, zullen we ze ook volledig digitaal middels het welbekende Let's Get Digital organiseren. We hebben namelijk geleerd dat volledig online, middels een krachtig platform ook zijn voordelen kent. Middels deze mix hopen we aan iedere onderwijscollega tegemoet te komen en een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken!
Blik vooruit:

De Onderwijs Ateliers in schooljaar 2021-2022:
We mikken op het organiseren van fysieke Onderwijs Ateliers, steeds op een inspirerende school/locatie. We hebben afgelopen jaar bemerkt dat het online nascholen op gebied van procesmanagement en gebruik van onderwijskundige tools online niet het gewenste effect had. Ook zijn er kleinere aantallen deelnemers dan de Marktplaatsbijeenkomsten, er is dus meer mogelijk op locatie. Om kwaliteit te kunnen garanderen én innovatieve scholen in hun kracht te zetten, kiezen wij ervoor om géén digitale Onderwijs Ateliers te organiseren - tenzij het niet anders kan door de dan geldende coronamaatregelen.
Input gevraagd

Welke onderwerpen moeten aan bod komen tijdens de Onderwijs Ateliers? Een greep uit enkele onderwerpen die reeds aan bod kwamen: werken met instructievideo's, borgen van innovaties, het effect van vertraging, de conclusieladder... We zijn op zoek naar inspiratie, deel met ons wat jij belangrijk vindt en wat terugkomen moet in de Onderwijs Ateliers van 2021-2022! Maak kenbaar wat jouw wensen zijn door te mailen naar paulveelen@owpl.nl
Kom je ook ?

22 september vanaf 13:40 uur is het zover: voor het eerst in bijna twee jaar tijd vindt er weer een fysieke Marktplaatsbijeenkomst plaats! "Kick-off STEAM-Limburg: Op volle kracht vooruit!" is ons thema. Keynote spreker Dieter Möckelmann trapt af en we zijn te gast in het goed te bereiken en centraal gelegen Echt. Ons programma is hybride; dat wil zeggen dat de keynote, de hernieuwde netwerkcaroussel en de verdiepende keuzeronde middels een livestream te volgen zijn. Andere keuzerondes zijn helaas alleen fysiek bij te wonen, dat geldt ook voor de koffie en vlaai bij binnenkomst ;)
 
Programma + inschrijven
Wat gebeurt er in Limburg?
Project in de spotlight: "De Hybride Docent". Hybride is het woord dat vaak voorkomt in deze nieuwsbrief, en dat is met een goede reden! In de huidige VO curricula is er vaak te weinig aandacht voor 2 essentiële behoeften van leerlingen, namelijk vakintegratie/overstijging en context. Leerlingen ervaren de inrichting van het onderwijs in gesplitste vakken vaak niet als logisch en zeker niet als complementair. Een tendens die bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar is bij de vakken scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde welke in de werkelijke praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar in de schoolse praktijk door een diepe scheiding gekenmerkt worden; onderwerpen en voorkennis worden nauwelijks chronologisch en op elkaar afgestemd aangeboden, er wordt weinig aandacht aan overlap, en toepasbaarheid in de context van de leerling geboden. Wat kan ik als leerling buiten school met diverse vakinhoud en kennis? En uiteraard geldt dit net zo voor talen, economische vakken, kunstvakken en meer! https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/projecten/de-hybride-docent/
De hybride docent
Innovatietips:

Huub Beckers, Kim Boels, Paola Eijkenboom, Ingrid Ottenheijm & Anique Schoonbrood presenteren met trots twee pakketten waarmee ze de (hoog) begaafde kinderen op school op weg kunnen helpen. Bezoek https://www.springwijzer.nl/ om deze pakketten te downloaden en/of voor meer informatie. Bekijk ook hun projectpagina op https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/projecten/spring-jaar/
Save the date:
 
  • Woensdagmiddag 22-09, Marktplaatsbijeenkomst (Connect College, Echt)
  • Woensdagmiddag 6 oktober, Onderwijs Atelier 5 (locatie n.n.b.)
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
 
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website