Copy
 In deze nieuwsbrief:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Wat gebeurt er in Limburg ?
  4. Innovatie tips
  5. Agenda
De Marktplaats
Bekijk hier de kaart!
Inleiding

Marktplaatsbijeenkomst "Onderwijs en Onderzoek in PO en VO" trok in deze roerige tijd veel aandacht en zorgde voor een enerverende onderwijsmiddag. Hoewel niet zonder fouten kijken we toch terug op een gedurfde en mooie onderwijsmiddag. Ook blikken wij vooruit naar 18 november want dan staat het tweede Onderwijs Atelier op de planning en ditmaal gieten we dit in een blended vorm. Nieuwsgierig? Lees hieronder snel verder!
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
Steeds meer projecten van de Vrij- en Buitenplaats hebben hun innovatieregeling verantwoord en dus ook de tweede helft van de subsidie ontvangen. Uiteraard delen we de resulaten met jullie! Via onze kaart van boven ben je altijd up-to-date op de hoogte van projecten die lopen, maar ook die wat zijn afgerond! https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/marktplaats/kaart/
Kom je ook ?

(Bege)leid jij een Limburgse onderwijsinnovatie? Dan is dit écht iets voor jou! Onderwijs Atelier 2 richten we blended in: vooraf luister je de Tikkie Podcast die speciaal hiervoor opgenomen is en formuleer je een onderzoeksvraag. Tijdens het Onderwijs Atelier zelf - dat duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur - ga je gericht aan de slag met jouw onderzoeksvraag d.m.v. workshops. Vooraf worden alle onderzoeksvragen meegenomen zodat de inhoud écht op maat is voor jou als onderwijsprofessional. Schrijf je in via deze link!

Wat gebeurt er in Limburg ?

Project in de spotlight: "Start-up in de klas" Om te kunnen functioneren in de veranderende arbeidsmarkt is het belangrijk dat jongeren een ondernemende houding ontwikkelen. Uitgangspunt is het boek ‘The Lean Startup’ (Ries, 2008). Hans van der Heijde gaf dit op St. Ursula vorm. Op de projectpagina https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/projecten/startup-in-de-klas/ kun je de resultaten teruglezen en zijn er mooie filmopnames beschikbaar van het geheel.
Demo Day St Ursula in Horn.
Innovatietips:
Voor alle VO-scholen staan binnenkort weer open dagen op het programma. Hoe richt je die open dagen in als je te maken hebt met alle beperkingen door de coronamaatregelen? Al eens gedacht aan VR? Middels VR kun je in school rondlopen en een virtuele tour doorlopen. Enkele Limburgse initiatieven zijn al zeer vaardig met VR. Zoek op "VR" via onze kaart van boven om te ontdekken welke scholen dat zijn! https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/marktplaats/kaart/
Agenda:
Schrijf je in voor het Onderwijs Atelier op 18 november:
 
"Innovatie en borgen: een tegenstelling?"
Meld je aan voor dit Onderwijs Atelier
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2020 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp