Copy
 In deze nieuwsbrief van juni 2021:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Kom je ook ?
  4. Wat gebeurt er in Limburg ?
  5. Innovatietips
  6. Save the date!
De Marktplaats
Bekijk hier onze kaart met projecten!
Inleiding

9 juni en 23 juni zijn onze laatste bijeenkomsten: respectievelijk het Atelier en de Marktplaats, maar we kijken in deze nieuwsbrief ook al vooruit naar komend schooljaar! Wat hebben we voor jullie in petto? En hoe gaat dit in zijn werk nu de versoepelingen van de coronamaatregelen steeds verder uitbreiden? Dit, tezamen met een innovatieve tip én een mooi project in de spotlights maakt het weer een interessante nieuwsbrief om tot je te nemen.
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
In het zonnetje: Vivian van der Wal. Vivian is sinds 1 januari van dit jaar onze steun en toeverlaat: goede prikkelende ideeen, veel kennis van ICT-gerelateerde zaken en een ontzettend pro-actieve collega. Ook al is ze pas 6 maanden deel van het team: het lijkt alsof ze altijd al onderdeel is van het team! Voor de Marktplaatsbezoekers en sprekers is zij inmiddels een vertrouwd gezicht. Dank Vivian voor jouw bijdragen in ons team!
Blik vooruit:

Wij zijn voornemens volgend schooljaar, zodra de versoepelingen het toelaten, weer fysieke bijeenkomsten te organiseren. Ook wij kunnen niet wachten weer bij elkaar te zijn zoals op de foto hieronder! Echter, deze tijd heeft ons ook geleerd digitaal een goede bijeenkomst neerzetten zeker zijn voordelen kent. We zullen daarom afwisselend digitaal en fysiek gaan organiseren! Een hybride evenement behoort ook tot de opties, maar brengt enorm veel extra werkzaamheden met zich me. We zullen ons daarom in eerste instantie richten op het (om en om) organiseren van fysiek en digitaal.
Marktplaats vs Onderwijs Atelier

Omdat er nogal eens verwarring ontstaat over het verschil tussen Marktplaatsbijeenkomsten en Onderwijs Ateliers (bij allebei is iedereen welkom, maar ze zijn wel degelijk anders van aard) hierbij nogmaals onze factsheet. In een oogopslag alle feiten kleurrijk en visueel op en rij!
Factsheet
Kom je ook ?

Het Onderwijs Atelier van 9 juni met als thema "Geef ontwikkeling een impuls met digitale tools" zet jou als kartrekker van een onderwijsinnovatie of als enthousiaste docent aan het roer van de verduurzaming in het onderwijs. BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning geeft het programma weer. Gert Custers en Miranda Peeters zijn aan zet en hebben 2 heel interessante workshops voor jou in petto. We werken niet met Teams, Meet of Zoom maar het lichtvoetige wonder.me! Bekijk het programma en schrijf je in via onderstaande button.
 
programma
inschrijven
Wat gebeurt er in Limburg?
 
Project in de spotlight: "Een Spring Jaar voor getalenteerde leerlingen" In januari 2020 waren ze spreker op onze Marktplaatsbijeenkomst, nu staan ze nogmaals in de spotlight! Het realiseren van een Springjaar voor (hoog) begaafde leerlingen uit het PO die al dan niet versneld het PO hebben doorlopen en nog niet klaar zijn om de stap naar het VO te maken. Er wordt een voorziening gecreëerd waar een specifieke groep hoogbegaafde leerlingen binnen een jaar de zaken die ze vanuit het PO nog moeten ontwikkelen kunnen ontwikkelen en waarin ze tegelijkertijd al de zaken van het VO kunnen meenemen waar ze aan toe zijn. Meer weten? Bekijk dan hun projectpagina door te klikken op de afbeelding.
Innovatietips:

De Tikkie Podcast! Het Nationaal Programma Onderwijs houdt de gemoederen flink bezig. In deze aflevering van Tikkie Podcast (die we eerder inzette tijdens een Onderwijs Atelier) kun je in alle rust luisteren naar Peter de Jong. Hij ziet het Nationaal Programma Onderwijs als een kans om in het onderwijs vernieuwend (door) te ontwikkelen en tegelijkertijd onder andere met meer handen in de school te zorgen voor verlichtingen na de zware corona-periode:
Podcast
Agenda:
woensdagmiddag 22 september 2021:
STEAM LIMBURG & Kick-off OWPLMarktplaatsbijeenkomst:

STEAM Limburg en De OnderwijsWerkplaats Limburg organiseerden op 30 oktober 2019 al eerder samen een Marktplaatsbijeenkomst, dat smaakte naar meer! De kick-off bijeenkomst van STEAM is een ideale gelegenheid om wederom samen te werken op het gebied van digitalisering en technologie in het onderwijs een prachtige onderwijsmiddag te verzorgen! Of deze bijeenkomst digitaal of fysiek plaatsvindt communiceren wij z.s.m. via onze gebruikelijke kanalen.
 
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website