Copy
 In deze nieuwsbrief:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Kom je ook ?
  4. Wat gebeurt er in Limburg ?
  5. Innovatietips
  6. Agenda
De Marktplaats
Bekijk hier onze kaart met projecten!
Inleiding

Langzaamaan openen alle scholen weer hun deuren, is fysiek onderwijs grotendeels mogelijk en gloort de zon aan de horizon - letterlijk en figuurlijk. Hernieuwde energie is voelbaar! Laat die energie in jouw voordeel werken en lees in deze nieuwsbrief welke inspirerende bijeenkomsten wij voor jullie in petto hebben.
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
Allereerst nog even terugblikken op 24 februari, want wat was het gaaf! In een echte conferentieomgeving waanden we ons weer op een "echte" Marktplaatsbijeenkomst en jullie reacties logen er niet om. Dank daarvoor! We hebben daarom besloten om de komende Marktplaatsbijeenkomsten ook via dit platform gestalte te geven. Bekijk op www.owpl.nl/marktplaats alle sessies terug indien je ons gemist hebt. Scroll hiervoor een beetje naar beneden.
Materialen bijeenkomst 24-02
Marktplaats vs Onderwijs Atelier

Omdat er nogal eens verwarring ontstaat over het verschil tussen Marktplaatsbijeenkomsten en Onderwijs Ateliers (bij allebei is iedereen welkom, maar ze zijn wel degelijk anders van aard) hierbij nogmaals onze factsheet. In een oogopslag alle feiten kleurrijk en visueel op en rij!
Factsheet
Kom je ook ?

Op woensdagmiddag 7 april van 13:30 tot 15:30 uur organiseren wij een Onderwijs Atelier: voor iedereen die binnen het Limburgse onderwijs een onderwijsinnovatie mag (bege)leiden! Samen met IRISZ-onderwijsadvies hebben wij een mooi programma samengesteld en ga je samen met andere projectleiders aan de slag rondom het thema: "Het hoofd bieden aan corona-invloeden op jouw project(voortgang)!" Deel, spar, verkrijg handvatten en zorg dat de coronaperikelen jouw mooie project er niet onder krijgt! Klik hieronder om je in te schrijven:
Inschrijven
Op woensdagmiddag 21 april organiseren wij alweer de derde Marktplaatsbijeenkomst! "Gelijke kansen voor ieder kind" is het thema. Kansengelijkheid is misschien wel de grootste uitdaging waar we op dit moment mee te maken hebben en daarom geven wij het de aandacht die het verdient! Binnenkort volgt de uitnoding en het volledige programma, maar zet woensdagmiddag 21 april alvast in je agenda.
Wat gebeurt er in Limburg?
 
Project in de spotlight:"Nieuwkomers en vluchtelingen"
We hebben / krijgen er allemaal mee te maken: daar wil je toch iets in en voor betekenen!" Cindy Brock en Lily Vinken slaan met dit project bruggen tussen de scholen en zorgen voor een krachtige aanpak zodat geen leerling wordt gemist. Een krachtig voorbeeld in de strijd tegen kansenongelijkheid! Dit project heeft tevens een plek op onze Marktplaatsbijeenkomst van 21 april as.
Innovatietips:

Afgelopen Marktplaatsbijeenkomst haalde Kim Dirkx dit onmisbare e-book al aan. Gekoppeld aan de 6 rollen van de leraar en met veel boeiende tips voor in de praktijk: Wijze lessen; het abc van lesgeven
 
Download het e-book
Agenda:
  1. woensdag 7-4-2021: Onderwijs Atelier 3 i.s.m. IRISZ via wonder.me
  2. woensdag 21-4-2021: Marktplaatsbijeenkomst "Ieder kind verdient een eerlijke kans!" via Let's Get Digital!
  3. woensdag 9-6-2021: Onderwijs Atelier 4 i.s.m. BCO Onderwijsadvies en -begeleiding op OBS De Blinker in Geleen (onder voorbehoud fysiek)
  4. woensdag 16-6-2021: Provinciale Marktplaatsbijeenkomst i.s.m. Fontys Hogescholen
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website