Copy
 In deze nieuwsbrief van april 2021:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Kom je ook ?
  4. Wat gebeurt er in Limburg ?
  5. Innovatietips
  6. Agenda
De Marktplaats
Bekijk hier onze kaart met projecten!
Inleiding

Kansengelijkheid is een thema dat, zeker tijdens deze coronapandemie, onderwerp van discussie is - en dat is maar goed ook. "Iedere leerling verdient een eerlijke kans!" is dan ook het thema van onze Marktplaatsbijeenkomst op woensdagmiddag 21 april as. In deze nieuwsbrief staat het thema kansenongelijkheid centraal, lees je mee?
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
Allereerst nog even terugblikken op 7 april, het Onderwijs Atelier "Het effect van vertraging" vond toen plaats. Samen met IRISZ-onderwijsadvies gaven we het Atelier vorm. Op 9 juni organiseren we alweer het laatste Onderwijs Atelier van dit schooljaar, ben jij kartrekker/projectcoördinator in het onderwijs dan geven wij jou de juiste gereedschappen in handen! De uitnodiging hiervan volgt binnenkort.
Marktplaats vs Onderwijs Atelier

Omdat er nogal eens verwarring ontstaat over het verschil tussen Marktplaatsbijeenkomsten en Onderwijs Ateliers (bij allebei is iedereen welkom, maar ze zijn wel degelijk anders van aard) hierbij nogmaals onze factsheet. In een oogopslag alle feiten kleurrijk en visueel op en rij!
Factsheet
Kom je ook ?

Op woensdagmiddag 21 april organiseren wij alweer de derde Marktplaatsbijeenkomst! "Gelijke kansen voor ieder kind" staat centraal, want kansengelijkheid is misschien wel de grootste uitdaging waar we op dit moment mee te maken hebben en daarom geven wij het de aandacht die het verdient! We interviewen als keynote niemand minder dan Petra Stienen. Zij groeide op in een zogenaamde krachtwijk en schopte het uiteindelijk heel ver. School, en in het bijzonder één leraar, speelde een grote rol. Benieuwd welk verschil de leraar maakt? Tijdens de keuzerondes zijn er voorbeelden van Limburgse projecten die laten zien hoe je als leraar en school kansenongelijkheid bestrijdt. De Educatieve Agenda Limburg is ook van de partij met de nieuwe leergemeenschappen en tussendoor is er mogelijkheid tot netwerken middels de netwerkcaroussel. De gehele middag zal plaatsvinden via het digitale platform Let's Get Digital: de beste benadering van een fysiek evenement! Bekijk de video voor een impressie van dit platform. Check het volledige programma (en meld je aan!)
Inschrijven + programma
Hoe werkt een digitale Marktplaatsbijeenkomst? Check het filmpje!
Wat gebeurt er in Limburg?
 
Project in de spotlight: "Van dagmenu naar lopend buffet"
In samenwerking met de gemeente Kerkrade is er een plan opgesteld om op Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz een onderwijsontwikkeling vorm te geven die leerlingen ongelijk behandeld en daardoor wel gelijke kansen biedt. De gemeente Kerkrade ondersteunt hierbij financieel en materieel om de hulpbehoevende leerling de juiste ondersteuning te kunnen bieden. In overleg met het PO onderzoeken en initiëren wij mogelijkheden om de organisatie van klassenmanagement en differentiëren op elkaar af te stemmen. Dit project heeft tevens een plek op onze Marktplaatsbijeenkomst van 21 april.
Innovatietips:

Je leerlingen in groepjes willen laten werken, maar je zit gebonden aan online les? Geen nood, met gather.town bouw je in een handomdraai een leuke plek na waarin je leerling online kunnen samenwerken en jij als docent rondlopen kan. Tevens heeft vindt in deze omgeving de afsluitende netwerkborrel plaats tijdens de Marktplaatsbijeenkomst op 21 april!
 
Gather town
Agenda:

1. Woensdag 21-4-2021: Marktplaatsbijeenkomst "Ieder kind verdient een eerlijke kans!" via Let's Get Digital!
2. Woensdag 9-6-2021: Onderwijs Atelier 4 i.s.m. BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning
3. Woensdag 23-6-2021: Marktplaastbijeenkomst rondom meer- en hoogbegaafdheid via Let's Get Digital!
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website