Copy
 In deze nieuwsbrief van mei 2021:
  1. Inleiding
  2. Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
  3. Kom je ook ?
  4. Wat gebeurt er in Limburg ?
  5. Innovatietips
  6. Save the date!
De Marktplaats
Bekijk hier onze kaart met projecten!
Inleiding

De laatste 2 bijeenkomsten voor dit schooljaar komen in zicht: Het Onderwijs Atelier op woensdagmiddag 9 juni en de Marktplaatsbijeenkomst op 23 juni, beiden online via gave platforms. Geen Teams of Zoom, maar vernieuwend en dynamisch. Die wil je toch niet missen? Tevens blikken we in deze nieuwsbrief terug op de vorige bijeenkomsten én staat er weer een mooi project in de spotlights. Vergeten we iets? Ohja, een innovatieve tip is er ook weer bij!
Nieuws vanuit de OnderwijsWerkplaats
Eerst blikken we nog terug op de Marktplaatsbijeenkomst van 21 april. Bijna 60 deelnemers vonden via Let's Get Digital de weg naar de workshops, netwerkcaroussel en de borrel via Gather.town. Jullie beoordeelden de middag met gemiddeld een 8,3 en hadden enkele tips die we meteen in acht hebben genomen voor de bijeenkomst op 23 juni. Alles terugkijken? Dat kan. Alle presentaties downloaden? Kan ook! Via www.owpl.nl/marktplaats is alles terug te vinden.
Marktplaats vs Onderwijs Atelier

Omdat er nogal eens verwarring ontstaat over het verschil tussen Marktplaatsbijeenkomsten en Onderwijs Ateliers (bij allebei is iedereen welkom, maar ze zijn wel degelijk anders van aard) hierbij nogmaals onze factsheet. In een oogopslag alle feiten kleurrijk en visueel op en rij!
Factsheet
Kom je ook ?

Woensdagmiddag 9 juni organiseren we het Onderwijs Atelier “Geef ontwikkeling een impuls met digitale tools”: voor alle kartrekkers en onderwijsinnovaters binnen Limburg die graag praktische tools in handen willen krijgen om hun project of hun onderwijs nog beter in te richten. Ditmaal in samenwerking met BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning en volledig via het platform Wonder.me. Lichtvoetig en vernieuwend is de juiste benaming voor dit al vaker ingezette platform. De uitnodiging en inschrijflink voor het Onderwijs Atelier van 9 juni vind je hieronder.
programma
inschrijven
Op woensdagmiddag 23 juni vindt onze laatste bijeenkomst plaats van dit schooljaar: een Marktplaatsbijeenkomst die in het teken staat van de hoogbegaafde leerling. Het is niet vanzelfsprekend dat een hoogbegaafd iemand makkelijk uit de voeten kan op school, ze worden niet altijd (h)erkend en komen tot overmaat van ramp soms lange tijd thuis te zitten. Hoe kunnen wij op eigentijdse manieren tegemoet komen aan deze o zo speciale en buitengewoon begaafde leerlingen? Maak kennis met legio van mogelijkheden die in Limburg allemaal al worden toegepast. Het volledige programma volgt spoedig, maar zet woensdagmiddag 23 juni alvast in je agenda.
Wat gebeurt er in Limburg?
 
Project in de spotlight: "Omgevingsleren".
Op het spiksplinternieuwe Grescollege in Reuver staat de samenwerking met de omgeving centraal. Niet alleen vestigen bedrijven zich in school, ook met bedrijven en instanties rondom school wordt onderwijs vormgegeven. Benieuwd welke 5 concrete projecten ze hebben uitgevoerd?
Innovatietips:

Je leerlingen in groepjes willen laten werken, maar je zit gebonden aan online les? Geen nood, met gather.town bouw je in een handomdraai een leuke plek na waarin je leerling online kunnen samenwerken en jij als docent rondlopen kan.
Gather town
Agenda:
woensdagmiddag 9-6-2021:
Onderwijs Atelier i.s.m. BCO onderwijsadvies en -ondersteuning via "
Wonder.me"
woensdagmiddag 23-6-2021: Marktplaatsbijeenkomst via "Let's Get Digital!"

Onze bijeenkomsten zijn altijd vanaf 14:00 uur.
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website