Copy
UITNODIGING

Marktplaatsbijeenkomst

woensdagmiddag 22-09

"Op volle kracht vooruit!
"
De Marktplaats
Meld je aan voor deze Marktplaatsbijeenkomst
Beste onderwijscollega,

Op woensdagmiddag 22 september 2021 vanaf 13:30 organiseert De OnderwijsWerkplaats i.s.m. STEAM Limburg de Marktplaatsbijeenkomst:

 
"Op volle kracht vooruit!" op het Connect College in Echt 

Deze bijeenkomst is hybride: fysiek zijn alle programma-onderdelen te volgen, online alleen de keynote, netwerkcarrousel en verdiepende keuzeronde. We maken weer een onderscheid in diepgang (verdieping van de keynote), dialoog (verhalen uit de praktijk) en doen (ervaren).

Let op: Er is slechts plek voor 100 deelnemers op het Connect College! Wil je zeker zijn van een plek op die dag, schrijf je dan snel in. Uiteraard houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.
Programma:

13:30 - 13:50: Inloop
13:50 - 14:00: Opening door De Onderwijswerkplaats en STEAM Limburg
14:00 - 14:30: Spreker: Dieter Möckelmann
14:30 - 15:00: Netwerkcarrousel 
15:00 - 16:00: Keuzeronde
16:00 - 17:00: Netwerkborrel
Beschrijvingen keynote, keuzeronde & netwerkcarrousel 

🎥 Neem je deel middels de livestream? Dan zijn de keynote, de netwerkcarrousel en keuzeronde 1 (diepgang) te volgen.
🙋Neem je fysiek deel? Dan zijn alle sessies beschikbaar en kun je daaruit kiezen. Jouw keuze om fysiek of online deel te nemen kun je aangeven bij het inschrijfformulier.

Er zijn 3 soorten keuzerondes:
* Diepgang: voortzetting van de keynote, waarop je dieper ingaat op het thema
* Dialoog: een presentatie en ruimte voor interactie
* Doen: de nadruk ligt op ervaren

Tevens is er aangegeven of de keuzeronde betrekking heeft op:
* PO
* VO
* PO&VO (niet per se PO óf VO)
* PO-VO (samenwerking tussen PO-VO)
De Keynote: Dieter Möckelmann
Dieter past in het rijtje van sprekers die je als onderwijsenthousiasteling gehoord en gezien MOET hebben. Dieter inspireert anderen over onderwijs in de 21e eeuw. Met de kennis die hij heeft opgedaan in 15 jaar ‘onderwijs met ICT’ weet hij te boeien door zijn humor en kennis op authentieke wijze te combineren.
Dieter.nl - Spreker, Keynote, Dagvoorzitter.
De keuzerondes:
1. PO&VO (Diepgang): "Paneldiscussie ter verdieping van de keynote" door gespreksleider Sanne Tonnaer (communicatieadviseur SOML)

Ken je het gevoel? Na een sprankelende keynote de diepte in willen gaan en met collega's sparren over het thema? Dat kan! Sanne Tonnaer is jullie gespreksleider en middels een paneldiscussie verkennen we vanuit meerdere invalshoeken het thema. 

🙋 Neem je fysiek deel? Dan kun je kiezen om deel te nemen aan de paneldiscussie of om die als publiek bij te wonen. Mocht je hierover nog niet uit zijn, kun je dat ook aangeven.

🎥 Neem je online deel? Dan kun je de paneldiscussie als publiek bijwonen, maar ook tussendoor vragen stellen die Sanne kan meenemen in de discussie.
🙋 2. PO (Doen): "Rijker onderwijs en ontwikkelen creatieve talenten met Virtual Reality" (door leraren SPOVenray en Xpeditielab)

In deze workshop laten Ankie Willemssen, Simone van Stokkem, Ted Lenssen en Stijn Hendriks zien hoe SPOVenray en het Xpeditielab investeert in kennis, nieuwsgierigheid en toekomstgericht onderwijs d.m.v. VR-pioniers. Deze leraren ontdekken de mogelijkheden van VR en AR en vertalen dit naar hun onderwijs. De deelnemers van deze workshop ervaren zelf hoe het is om een virtuele wereld te bedenken, te bouwen en om deze tenslotte zelf virtueel te beleven! Onze pioniers nemen jullie mee in hun eigen ervaringen en die van hun leerlingen en blikken al een beetje vooruit in de toekomst. Let op: het is handig een laptop of Chromebook mee te nemen naar deze keuzeronde!
🙋 3. VO: (Doen & Dialoog) "Hybride Docent" door Jasper Bors & de hybride docenten (Connect College)

Een video van de hybride docent zegt meer dan duizend woorden, vandaar een trailer in plaats van tekst!
Bekijk hier de trailer
🙋 4. PO-VO (dialoog): "Netwerkleren binnen Wetenschap & Technologie" door Samantha Boon (projectleider)

Graaf Huyn College, Sophianum Scholengemeenschap en het Bernardinus College hebben een PO-VO leerlijn ontwikkeld rondom zorg en technologie. Dit komt tot wasdom door het netwerkleren binnen Wetenschap & Technologie sterk weg te zetten. Vaardigheidstrainingen voor docenten, samen met docent- en leerlingmateriaal, zijn ontworpen en ingezet en gaan nu geïmplementeerd worden. Een versterking tussen het PO en VO door de expertise van het VO op een juiste manier in te zetten. Samantha vertelt als projectleider de why, how en what  van dit project. Meer informatie over dit project is te zien via deze link!
Samantha Boon
Samantha Boon
En uiteraard niet te vergeten: de netwerkcarrousel! Dé werkvorm om de centrale vraag van de keynote met z'n allen te bespreken. Leer andere mensen kennen en verken samen de casus gegeven door Dieter Möckelmann. Je spreekt minimaal 4 onderwijscollega's tijdens deze leuke en actieve werkvorm.
Meld je aan voor deze Marktplaatsbijeenkomst
Wil je meer weten over De OnderwijsWerkplaats?
Download het factsheet

Meer weten of vragen?

Bezoek onze website www.onderwijswerkplaatslimburg.nl 
of neem contact met ons op via info@owpl.nl

De Marktplaats
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Website Website
Copyright © 2021 De OnderwijsWerkplaats, Alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief anders ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp