Copy
Nieuwsbrief Toon Hermans Huis Weert

Nieuwsbrief 2020-04

Wolkenpaar

Het wolkenpaar Marie en Bas
hing roerloos boven het zomergras
’t was heerlijk weer en tegen vijven
sprak Bas: Marie, niet overdrijven

Toon Hermans

Het Toon Hermans Huis in Coronatijd

Meer dan twee maanden is het Toon Hermans Huis Weert gesloten geweest. Vrijwilligers in het huis hebben via de telefoon, de thuis bezorgde hartverwarmertjes en langs digitale weg geprobeerd contact te houden met de bezoekers. Wij zijn blij dat de contacten voorzichtig weer meer persoonlijk gemaakt kunnen worden.

Vanaf begin juni is het huis weer een aantal ochtenden geopend en zijn er ook weer een paar activiteiten opgestart. Dat blijft ook zo tijdens de zomermaanden. Het Toon Hermans Huis heeft dus geen vakantiesluiting

Woordje van voorzitter Henk Evers

Corona/covid-19 beheerst ons doen en laten, de kranten en de actualiteiten op tv. In deze tijd (her)ontdekken we de waarden van zorgen voor elkaar, van een saamhorige samenleving. “Geluk is goede gezondheid en een slecht geheugen” las ik op een bordje op Texel. Tegeltjeswijsheid, ik weet het. Maar, er zit altijd een kern van waarde in.

Een goede gezondheid, u beseft als geen ander wat dat waard is. Zeker als u behoort tot degenen voor wie “uitgestelde zorg” een grote zorg werd.

Ik heb geluk gehad. In december werd ik vanwege prostaatkanker geopereerd. Als het even langer had geduurd zat ik nu in de wachtkamer.... Een mens moet zijn geluk onder ogen durven zien.

Lees verder

Van harte welkom

Voorlopig is het Toon Hermans Huis Weert geopend op de dinsdag-, donderdag- en vrijdag- ochtend van 9.00 tot 12.30 uur. Tijdens deze ochtenden zijn er ook weer enkele activiteiten. U bent altijd van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een gesprek.

We houden natuurlijk rekening met de veiligheidsvoorschriften en hebben de inrichting van het huis daarop aangepast. Hebt u vragen dan verzoeken wij u die ook vooral aan ons kenbaar te maken via de telefoon (0495 541 444) of per e-mail administratie@toonhermanshuisweert.nl.

Activiteiten in coronatijd

Nog niet alle activiteiten in het huis zijn mogelijk als gevolg van de 1,5 meter-maatregel. Maar daar waar mogelijk is een aantal activiteiten weer opgestart.


Wandelen

Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand wordt er weer gewandeld. De wandeling begint om 10.30 uur, maar vanaf 9.30 uur bent u welkom. De tochten beginnen bij het Toon Hermans Huis (autovervoer met gasten is voorlopig helaas nog niet mogelijk). Vooraf en na afloop drinken we samen een kop koffie of thee. Om aan te melden klik hier of bel 0495 541 444.


Schilderen

Ook kan er weer wekelijks geschilderd worden. Iedere donderdagochtend van 10.00-12.00 uur. In verband met de beschikbare ruimte is het wel noodzakelijk zich vooraf aan te melden. Klik hier of bel 0495 541 444.


Creatief atelier

Op vrijdagochtenden tussen 9.30 en 12.30 uur is ook het creatief atelier weer geopend. Aanmelden kan: Klik hier of bel 0495 541 444.


Voetmassage

U kunt ook weer een afspraak maken voor een ontspannende voetmassage. Een keer per maand op dinsdag vanaf 9.15 uur. Klik hier of bel 0495 541 444.

Voor deze activiteiten hebben wij onze werkwijze aangepast. De gastvrouwen en –heren en de aanbieders zullen die aan de deelnemers vooraf bekend maken.

Hartverwarmertjes

Ilse Konings en Ria Vaessen kwamen in maart met het idee om de gasten van het Toon Hermans Huis Weert vanwege de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Zij noemden hun kunstzinnige creaties ‘hartverwarmertjes’. Met gerecycled materiaal maakten zij leuke attenties. Maria Bakx van het inloophuis omhelsde het idee van Ilse en Ria en zo werden de hartverwarnertjes bij de gasten thuis bezorgd.

Lees verder

NL doet, maar dan anders

Ieder jaar doet het Toon Hermans Huis Weert in de maand maart mee aan de actie NLdoet. Vorige jaren kwamen leden van de Rotary Weert in het huis allerlei werkzaamheden verrichten. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Maar daar hebben wij iets op gevonden: een aantal vrijwilligers van het huis heeft begin juni de mouwen opgestroopt en het huis opgeruimd, de tuin onkruidvrij gemaakt, het terras geschrobd, de ingang en de parkeerplaatsen schoongespoten, de vogelkastjes gereinigd en nieuwe plantjes in de tuin en de plantenbakken gezet.

De firma “Blankers Schoon” heeft vervolgens de ramen gewassen en de vloeren gereinigd door het hele huis. Dit werd door “Blankers Schoon” in het kader van NLdoet aangeboden aan het Toon Hermans Huis. Op 9 juni konden we de eerste gasten weer in een picobello blinkend huis verwelkomen. Met dank wederom ook aan het Oranjefonds.

“Oma, dat boek moet je nooit wegdoen”

Thea Hillebrink en Nelly Janssen komen iedere vrijdagmorgen naar het creatief atelier in het Toon Hermans Huis. En dat al zo’n vijf jaar. Samen met nog enkele andere gasten en onder begeleiding van Conny Bijlmakers en een stagiaire maken zij dan met verschillende materialen de mooiste dingen.

Zij hebben tegelijkertijd veel steun aan elkaar. En toen ging medio maart het huis dicht vanwege Covid-19..

Lees verder

TOONbeeld:
Daniëlle Sniekers van Bloematelier Huygen

Het Toon Hermans Huis Weert kan niet zonder de steun van particulieren, instellingen en bedrijven. Als kleine blijk van waardering voor deze steun (en als TOONbeeld voor anderen) zetten wij in deze rubriek telkens een steunpilaar in het zonnetje. Deze keer Daniëlle Sniekers van Bloematelier Huygen aan de Maaspoort 17 in Weert.

Lees verder

Maria Bakx ontvangt Antje Award 2020

Het Toon Hermans Huis Weert is super trots dat Maria Bakx, intern coördinator in het inloophuis, op woensdag 11 maart voor haar vele verdiensten de Antje Award 2020 kreeg uitgereikt. De uitreiking vindt jaarlijks plaats bij gelegenheid van de viering van Internationale Vrouwendag. Dit jaar voor de 24e keer.

Lees verder

Nieuwsbrief en privacy

Het Toon Hermans Huis Weert houdt zich aan de privacywetgeving. Als u onze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, hoeft u helemaal niets te doen! Hierdoor geeft u ons toestemming om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Indien u zich wilt afmelden, klik dan hier en we schrijven u per direct uit.Graaf Jacobstraat 1
6001 XA Weert
tel0495 541 444, IBAN
NL55 RABO 0156 7317 62

Openingstijden


ma-di-do: 9:00 – 16:00 uur
wo-vr: 9:00 – 13:00 uur
za en zo gesloten
 

Naar de website

Afmelden NieuwsbriefThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Toon Hermanshuisweert · Graaf Jacobstraat 1 · Weert, Limburg 6001 XA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp