Copy
KNZB, 18-12-20  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Algemeen

Laatste nieuwsbrief 2020


We kijken terug op een ongekend jaar waarin we voor de derde keer een lockdown van de zwembaden meemaken. Laten we hopen dat dit de laatste keer vanwege het COVID-19-virus hoeft te zijn.
Wij wensen jullie ondanks alles fijne feestdagen.

Op naar een beter 2021!

 

WBTR-regelgeving

De Wet Toezicht en Bestuur Rechtspersonen ('WBTR') is onlangs door de Eerste Kamer aangenomen. Met de WBTR wordt de regeling voor bestuur en toezicht bij (onder meer) de vereniging en de stichting aangevuld, verduidelijkt en zo veel mogelijk in lijn gebracht met de regelingen die gelden voor de BV en de NV.  

Vanaf 1 juli 2021 zal de nieuwe WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) in werking treden. Door deze wet zijn alle (KNZB) verenigingen verplicht om met dit thema aan de slag te gaan. De wet is er op gericht om goed bestuur binnen de verenigingen te waarborgen en de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders goed te regelen. Door als vereniging bewust aan de slag te gaan met de regelgeving blijven de risico's voor de bestuurders van uw vereniging beperkt. 

Via de website www.wbtr.nl komt in de aankomende periode meer informatie over de nieuwe regeling beschikbaar. Daarnaast biedt de website vanaf medio januari de mogelijkheid om in een online omgeving en via een praktisch stappenplan aan de slag te gaan met alle relevante thema’s

Advies KNZB 

Enquête Rotterdam Qualification Meet

De Rotterdam Qualification Meet (RQM) ligt alweer ruim een week achter ons. Naast alle mooie prestaties van onze zwemmers, was het ook qua organisatie en media-aandacht een top-evenement! Nogmaals dank voor de zeer prettige samenwerking!

Heb jij ook gekeken naar de livestream? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening.

Het kost je slechts 3 minuten en we verloten onder de deelnemers 2 x 2 tickets voor het ONK in juni 2021, eveneens in Rotterdam!

Enquete

 

De Koningsmatch: sportieve twist aan de Koningsspelen! 


Het is nog ver weg maar voor de kick-off van 20 januari toch belangrijk om alvast een keer te melden. De Koningsmatch is een samenwerking tussen basisscholen en sportverenigingen om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportverenigingen kunnen dit doen door het geven van bijvoorbeeld clinics of open trainingen, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers

Lees meer over de Koningsmatch en meld je aan als vereniging
Heb jij extra vitamine D nodig als sporter?

Dit is een artikel van onze partner Virtuoos.

Vitamine D is een hele belangrijke vitamine voor sporters, maar waarom eigenlijk? En hoeveel vitamine D heb je als sporter dagelijks nodig? In deze blog lees je hoe vitamine D je sportprestaties kan beïnvloeden en wanneer het interessant is om extra vitamine D te nemen.

Lees hier de blog

Arena Bishamon collectie


Een van de zeven goden van geluk in de Japanse folklore, Bishamon of Bishamonten, is een gepantserde krijgersgod, een beschermgod die in de strijd beschermt en goddelijke gunst schenkt. Hij draagt een speer in de ene hand en in de andere hand symboliseert een pagode een goddelijke schatkamer, waarvan hij de inhoud beschermt en weggeeft. De Bishamon Collectie eert deze geest, viert de vechter die in iedereen schuilt en beschermt hen met arena's kenmerkende pantser, zodat ze op hun best kunnen zijn in het heetst van de strijd, of het nu in een wereldwijd bekend wedstrijdbad is of tijdens een trainingssessie in het plaatselijke zwembad.

Bekijk hier de Bishamon collectie van Arena.
Praktijkvoorbeeld: Hoe behoudt je kinderen om te blijven zwemmen na behalen van zwemdiploma’s? 

Swimstars, het naschoolse zwemprogramma in Deventer

In Sport & Belevingscentrum De Scheg beleven kinderen tussen de 6 en 14 jaar hoe leuk sporten in het water is. Nadat ze hun basisvaardigheden hebben aangeleerd en afgesloten met zwemdiploma A en B of het Superspettersdiploma, bieden Zwemvereniging De IJsel, de Reddingsbrigade Deventer en Sportbedrijf Deventer een verrassend activiteitenpakket aan onder de naam Swimstars.

Complete artikel
 
Verenigingsnieuws
 
  • Per 15 december 2020 is het lidmaatschap van de KNZB van de SG The Hague Swimming te den Haag beëindigd.
  • De basis verenigingen D.E.S. en Racing Club  gaan verder onder hun eigen naam met de discipline zwemmen.
  • Per 15 december is het lidmaatschap van de vereniging Apexswim te Heerenveen beëindigd.
  • Per 25 november 2020 is het lidmaatschap van de KNZB van de SG HZPC-Spio te Tienray beëindigd.
  • De basisverenigingen Spio en HZPC  gaan verder onder hun eigen naam met de discipline zwemmen.
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
Website
Copyright © 2020 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden