Copy
KNZB, 19-03-21  Bekijk mail in browser    
KNZB Logo

Nieuwsbrief Algemeen

In het kort:

Brief aan Tweede Kamer
Zwemmen, ja graag!
Compensatie aanvragen TASO-Q4
Korting WBTR-stappenplan
Herstart zwemlessen
De Koningsmatch
OldStars waterpolo
Samenwerken
Sportakkoord
Verenigingsnieuws

Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief

Maar liefst 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, waaronder de KNZB, hebben maandagmiddag gezamenlijk een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

#binnensportnietbuitenspel #wewillenweer

Met de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’ vraagt de zwembranche aandacht voor de impact van de sluiting van zwembaden.

Laatste mogelijkheid om de TASO aan te vragen

Verenigingen kunnen nog tot 5 april een aanvraag voor de TASO Q4 indienen. Een hele belangrijke compensatie om met elkaar de keten in stand te houden en gezamenlijk uit deze crisis te komen. Wij willen verenigingen daarom ook op het hart drukken om deze, wanneer mogelijk aan te vragen. Wanneer een vereniging in aanmerking komt, is het ook mogelijk een deel contributie terug te krijgen.
 
Ook willen wij verenigingen via deze weg wijzen op de tool die verenigingen helpt om inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden voor compensatie. Klik hier om naar de tool te gaan.
 
Voor specifieke vragen over de TASO-Q4 kan ook contact opgenomen worden met sportsupport@nocnsf.nl of via whatsapp 06-82488768

Korting bij gebruik WBTR-stappenplan 

De KNZB gaat in samenwerking met het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB) aangesloten verenigingen/stichtingen ondersteunen bij het voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Er is een handig stappenplan ontwikkeld door een samenwerkingsverband van koepelorganisaties en grote verenigingen. Leden van de KNZB kunnen hiervan gebruik maken en krijgen een korting van 60%. 

Het stappenplan leidt bestuursleden op begrijpelijke wijze langs alle verplichtingen van de nieuwe wet. In de online-omgeving kunnen alle regels en afspraken binnen de vereniging of stichting worden vastgelegd in online werkboeken. Voorbeeldteksten helpen daarbij. Op deze manier kom je tegemoet aan de eisen van de wet om invulling te geven aan het goed besturen van de organisatie. De kosten voor het totale programma, met inbegrip van werkboeken en een helpdesk voor juridische vragen, zijn beperkt. De korting maakt het gebruik extra aantrekkelijk. Het WBTR-programma maakt (duur) juridisch advies onnodig.  

Door de WBTR zullen waarschijnlijk ook de verenigingsstatuten moeten worden aangepast. De gegevens in de werkboeken maken het voor de notaris eenvoudiger statuten op te stellen of te controleren. Dat zal ook schelen in de kosten.  

Vereniging kunnen zich aanmelden via de website van IVBB. Bij het inloggen kan gebruik worden gemaakt van kortingscode: “KNZB60”. Zijn er vanuit jouw vereniging (algemene) vragen over de WBTR regeling. Neem dan contact op met accountmanager lennart.stekelenburg@knzb.nl  

Herstart zwemlessen

Sinds dinsdag 16 maart is zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar weer toegestaan. Onder welke condities dit mogelijk is, staat beschreven in het Protocol Verantwoord Zwemmen. Ondanks het feit dat de herstart van de zwemlessen goed nieuws is, zijn we er nog niet. In samenwerking met de partijen uit de zwembranche zal worden ingezet om de zwembaden voor heel zwemmend Nederland te heropenen.

Zie ook de veel gestelde vragen
De Koningsmatch

De Koningsmatch is een samenwerking tussen basisscholen en sportverenigingen om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportverenigingen kunnen dit bijvoorbeeld doen door het geven clinics, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers

Lees meer over de Koningsmatch en meld je aan als vereniging

Robin van Galen - OldStars waterpolo

Robin van Galen sluit zich aan bij OldStars als ambassadeur! Zijn missie? OldStars waterpolo! “Al kan ik maar een klein steentje bijdragen, om oudere mensen weer doelen te laten stellen en met elkaar in contact te laten komen, dan ben ik een gelukkig mens.”

Lees meer:

'Robin van Galen in beweging met en voor ouderen als ambassadeur OldStars waterpolo'
Samenwerken

Samen staan we sterker. Ook uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat samenwerken ons samen sterker maakt. Zoek de samenwerking. Met andere zwemverenigingen. Met je accommodatiebeheerder. Met de gemeente. Samenwerken brengt meer dan samen werken.

Lees meer over samenwerking tussen sportaanbieders en bedrijven op lokaal niveau.
Sportakkoord

In 2018 is het Sportakkoord ondertekend. Een samenwerking tussen overheid, de sport, bedrijven en maatschappelijke organisaties om de kracht van sport nog beter te benutten. Het sportakkoord biedt verenigingen de kans om subsidie voor services aan te vragen. Lees meer in dit document.
Verenigingsnieuws
  • Met terugwerkende kracht is per 01-01-2021 het lidmaatschap van de stichting DMZ te Hoofddorp beëindigd.
  • Accountmanager, Irma Duim heeft onlangs haar vierde blog geschreven, met als onderwerp het werven van vrijwilligers en kader. In deze blog geeft ze tips over dit onderwerp en deelt ze haar eigen ervaringen.
  • Steeds meer provincies hebben aanvullende subsidies om steun te bieden als noodzakelijke aanvulling op een aantal al bestaande landelijke steunmaatregelen. Lees meer via onze website onder 'Richtlijnen en maatregelen: Financiële maatregelen'
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 KNZB, alle rechten voorbehouden

contact: communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden