Copy
View this email in your browser

Geachte leden en genodigden,

Hoe breng je een winkelcentrum uit 1968 naar niveau "internationale prijswinnende allure anno 2017"? Dat is wat u en uw partner/introducé zien bij najaarsledenbijeenkomst met ALV op donderdag 18 oktober. 

Uiteraard sluiten we de dag af met een netwerkborrel en een diner, dit keer in het Rosarium aan de rand van het Amstelpark.

We zijn te gast bij winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Na een introductie / rondleiding houden we onze ledenvergadering, gevolgd door een netwerkborrel en diner in het nabijgelegen Rosarium.
U ziet, we zijn laat met aankondigen, waarvoor onze excuses. We lichten u dat uiteraard toe in de ALV. We hopen desalniettemin dat u gelegenheid heeft te komen.

Met dank aan ons lid Paul Bremmer van Kroonenenberg Groep worden we ontvangen met een toelichting op de grondige renovatie en uitbreiding die onder architectuur van Rijnboutt is uitgevoerd. 

Winkelcentrum Gelderlandplein (oorspronkelijke bouw 1968) is een combinatie van winkelcentrum, hotel, appartementen en kantoren.
Het is door Kroonenberg Groep in samenwerking met Multi Vastgoed recent ingrijpend verbouwd en uitgebreid naar een ontwerp van architectenbureau Rijnboutt. Met de uitbreiding van 7.000 m2 komt de totale omvang op ruim 27.000 m2. In Résidence l’Étoile (
letoileamsterdam.nl) bevinden zich exclusieve vierkamerappartementen van circa 200 m² met terras en voorzieningen zoals een fitnessruimte en extra gastenverblijven. De appartementen in Résidence La Pallisade (la-palissade.nl) variëren van 80 tot 130 m² met terras. De kantoren hebben units variërend van 30 m2 tot een hele verdieping van 400 m2. Het winkelcentrum biedt verder ruimte aan evenementen zoals in de winter indoor schaatsen.
We hebben dus gelegenheid dit door herontwikkeling ontstane prachtige winkelcentrum van internationale allure te zien en er over te horen. Het won niet voor niets de NRW Jaarprijs 2016 en de ICSC Award 2017 van de International Counsel of Shopping Centers. Alvast rondkijken?
www.gelderlandplein.nl


Algemene Ledenvergadering:
Na het bezoek aan WiC Gelderlandplein houden we onze najaarsledenvergadering. Agenda en overige stukken volgen separaat. Naast de gebruikelijke agendapunten is op de ALV in elk geval het volgende van groot belang.

We zoeken per direct een voorzitter en bestuursleden 
Toen wij vorig jaar zonder voorzitter kwamen te zitten is ons erelid Gerard Bakker bereid geweest "tijdelijk op de winkel te passen". In eerste instantie tot de voorjaarsvergadering en hij heeft dat, toen zich nog niemand aandiende, tot deze vergadering verlengd. Hij treedt nu echt af en wij danken hem voor zijn inzet. Een invulling van het voorzitterschap is er echter nog niet en dat voert de druk op de resterende bestuursleden te ver op. Met twee man is het niet te doen. Naast een voorzitter zoeken we extra bestuursleden om taken te delen. Voor versteviging en groei hebben we hulp echt nodig, uw hulp. Er is ruim voldoende kennis, ervaring en bereidheid om u daarin te ondersteunen door bestuursleden en oud-bestuursleden. Indien het bestuur onder het minimumomvang komt dienen wij bovendien op grond van de statuten op korte termijn een nieuwe ALV te plannen, met dit als thema. Dat zijn wij liever voor en daarom doen wij nogmaals een beroep op uw inzet voor FIABCI. “Life is a hell of a lot more fun if you say yes rather than no“ - Richard Branson


Programma
14:00 Presentatie Gelderlandplein + rondleiding
15:00 vrij rondwandelen
15:30 vertrek naar Rosarium, met eigen auto's en carpoolen voor wie zonder auto komt.
Rosarium:
16:00 aanvang ALV (stukken volgen)
17:30 borrel
18:30 diner
Er is een 3-gangen menu besproken. Indien u speciale wensen heeft met betrekking tot allergie of dieet, dit graaf bij uw aanmelding doorgeven.


Aanmelden: uiterlijk 12 oktober via info@fiabcinederland.nl
Kosten, leden gereduceerd tarief € 40, partners/niet-leden € 60 inc. btw, op factuur achteraf.

Bezoekadressen en bereikbaarheid
Gelderlandplein, voor zowel winkelcentrum als parkeergarage:
Van Leijenberghlaan 43, 1082 GC AMSTERDAM www.gelderlandplein.nl 

Openbaar vervoer: Metrohalte A.J. Ernststraat op 700 meter.
Parkeren in P1 (ingang Van Leijenberghlaan) is de eerste 1,5 uur gratis - parkeren in P2 en P3 (ingang Loowaard) is de eerste 2,5 uur gratis. Daarna gelden voor P1, P2 en P3 de tarieven van Q-Park. 

Rosarium, gelegen op 1,3 km van Gelderlandplein, rand van het Amstelpark.
Europaboulevard – Amstelpark 1 – 1083 HZ Amsterdam www.rosarium.net 

Parkeren Rosarium
Voor de ingang van het Amstelpark kunt u betaald parkeren. De kosten zijn €12,- voor een halve dagkaart, ter plaatse te voldoen. 
Openbaar vervoer Rosarium:
Station Amsterdam RAI ligt op 900 meter/10 minuten lopen, bushalte Amstelpark is voor de deur.

December 2017 Business Summit & iREAL voor Young Members
Van 6-10 december vindt in Athene de jaarlijkse december meeting plaats. Dit trekt uit de hele wereld doorgaans 250 leden en het is de ultieme kans om kennis te maken met buitenlandse leden en zakelijke contacten te leggen. Wist u dat van uw contributie een groot deel naar de internationale organisatie gaat voor onder meer de financiering van deze evenementen? Maak er dus gebruik van!

Van 6-8 december vindt speciaal voor
Young Members daar ook iREAL plaats, het "global business camp". Je wordt gecoached door succesvolle FIABCI vastgoedprofessionals en je bouwt direct een internationaal netwerk van vastgoedvrienden voor het leven op. Internationale stage nodig? Regel hier je contacten daarvoor. Noteer dus de datum. De programmamakers (Young Members!) zijn bijna toe aan pannenbier, dus het programma volgt snel per mail vanuit FIABCI International en www.FIABCI.org
Wereldcongres 27-4/2-5-2018 Dubai + nareis naar Oman bij voldoende belangstelling
Vanwege o.m. de grote hitte eind mei, vindt het congres wat eerder plaats dan u gewend bent, namelijk de laatste dagen van april-eerste dagen van mei. Dit belooft een uniek congres te worden. Dubai ziet de potentie van FIABCI en de koninklijke familie is persoonlijk betrokken bij de initiatie waardoor het congres groter zal worden dan ooit te voren en naar het uitziet (nagenoeg) volledig gesponsord wordt door de staat. 
Het wachten is nog op het programma maar houdt u de periode 27 april - 2 mei 2018 (en wat dagen daar rondom) geblokt in uw agenda. Wij overwegen bij voldoende belangstelling een nareis te organiseren naar Oman, tezamen met FIABCI België. Graag vernemen wij daartoe nu alvast uw interesse.
FIABCI Nederland is het Nederlandse chapter van de enige wereldwijde paraplu-organisatie van vastgoedprofessionals. In 60 landen op 5 continenten: 2.500 direct aangesloten leden in 40 vastgoedberoepen, 75 aangesloten branche- / beroepsverenigingen en 65 universiteiten. FIABCI heeft als enige vastgoednetwerk een Special Consulting Status bij de Verenigde Naties Economic and Social Counsel (ECOSOC) en is actief partner van UN-Habitat. FIABCI-leden halen kennis van over de grens naar hun lokale praktijk en FIABCI werkt aan internationale standaarden. Het biedt haar leden kansen op (inter-) nationale vastgoedtransacties via nationale ledenbijeenkomsten en internationale congressen. Leden hebben exclusieve toegang tot voor anderen gesloten vastgoedmarkten en (congres-)locaties die voor anderen gesloten blijven. De vastgoedprijs FIABCI Prix d'Excellence geldt internationaal als de Oscar of Real Estate. FIABCI opereert als NGO en haar bestuursleden zijn onbezoldigde vrijwilligers. De hoofdzetel is van oudsher in Parijs.
FIABCI Nederland -  Postbus 40 - 8000 AA Zwolle
Voorzitter: Gerard Bakker
Penningmeester: Marcel van Vilsteren 085-888 28 38
Secretariaat: Fons Van de Voordt Tel. 06-2787 8139


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FIABCI Nederland · Postbus 40 · Zwolle, Ov 8000 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp