Copy
Meernieuws 13
2019 - 2020 

Dag allemaal,

Vrijdag 15 november is groep 1-2 A als eerste met de bus naar het veenkoloniaal museum in Veendam geweest. Zij kregen een rondleiding in het museum en keken hoe het leven vroeger in de veenkoloniën was. De aankomende tijd zullen alle groepen dit museum gaan bezoeken. 
Vorige week is er weer overleg geweest over de huisvesting. We hebben een aanvraag gedaan voor 5 nieuwe semi permanente lokalen. Deze lokalen zouden per augustus 2020 klaar moeten zijn en worden dan geplaatst op de huidige fase 4. 

Harm Wolthuis

Groep 8 plant de eerste boom van het Park

De kinderen van groep 8 planten op 27 november samen met juf Ria de eerste boom van het Park. Dat doen ze samen met wethouder Chakor van de gemeente Groningen. Ze gaan er op de fiets naar toe!

Van onze speciale verslaggever Ollie Spits: De recycle Sint

Afgelopen zondag werd recycle sint in de gymzaal van de school gehouden. Mensen brachten oud speelgoed mee en kregen daar voor een waardebon. In categorie een twee vier en zes. Categorie een betekent onder vijf euro. Categorie twee tussen vijf en tien euro. Categorie 4 tussen vijftien en vijfentwintig euro. En categorie 6 boven vijfentwintig euro. Wat er overbleef ging naar de voedselbank zodat ook mensen die niet zo veel geld hebben ook een sinterklaas cadeau kunnen krijgen.   

Uitnodiging feestelijke opening De Jonge Onderzoekers Eemsdelta

De Jonge Onderzoekers breidt uit! Op 27 november a.s. wordt er een tweede locatie geopend in Appingedam door een heel bijzondere gast, namelijk professor Ben Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde (2016) én ambassadeur van De Jonge Onderzoekers. Het programma staat in het teken van nieuwsgierigheid. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn, is van harte uitgenodigd. In het programma is rekening gehouden met volwassenen én kinderen.

Aanplant bomen bij de zandbak

Op de Dag van de Duurzaamheid hebben we geld in gezameld voor de bomen bij de zandbak. Peter heeft bij Freek van der Wal uit Siddeburen vier prachtige bomen geregeld waar we in de zomer schaduw van hebben. Stefan en Peter hebben de bomen in de grond gepoot. 

Schaaktoernooi

Een aantal kinderen heeft de afgelopen weken een schaaktoernooi georganiseerd en uitgevoerd. Met een groepje van vijf kinderen hebben ze het toernooi gedaan. De uiteindelijke winnaars zijn Bernd en Daan. Het leuke is dat ze begin 2020 opnieuw een toernooi gaan organiseren. Tegen die tijd kan iedereen zich weer inschrijven. Mochten ouders of grootouders thuis nog een schaakbord en schaakstukken hebben liggen waar ze niets meer mee doen: Graag even meenemen en bij Peter afgeven. 

Paaltjes

Aanstaande maandag worden voor de nooduitgang van Fase 4 paaltjes geplaatst. De brandweer vond het noodzakelijk opdat kinderen in een noodgeval snel naar buiten kunnen. 

Bericht van de activiteitencommissie: Ouderbijdrage

De meeste ouders hebben inmiddels al betaald, maar we missen voor een aantal kinderen nog de bijdrage voor de activiteitencommissie. Het basisonderwijs in Nederlands is gratis. De activiteiten die op school door de Activiteitencommissie en/of leerkrachten worden georganiseerd (denk aan Sint-Maarten, dag van de duurzaamheid, Sinterklaas, Kerst, Koningsspelen, Pasen, laatste schooldag, ouderavonden etc) worden echter niet door de overheid betaald.

We vragen alle ouders daarom eens per jaar een vrijwillige ouderbijdrage te betalen van €25-, per leerling per schooljaar. Dit geld gebruiken wij onder andere voor de hierboven genoemde activiteiten. Voor kinderen die later in het schooljaar op SWS Meeroevers beginnen (na 1 januari 2020), geldt een bijdrage van €2,50 per maand t/m juli 2020. Doordat u een bijdrage levert kunnen wij leuke activiteiten organiseren voor de kinderen. Ook uw kind heeft dankzij deze activiteiten een leuke tijd op school. Zonder uw bijdrage kunnen wij niets organiseren!

U kunt uw bijdrage overmaken op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van de voor- en achternaam en de groep van uw kind(eren):
NL95 ABNA 0502 7043 57 t.n.v. Stichting AC SWS Meeroevers
Omdat wij het gehele jaar door van alles organiseren zien wij uw betaling graag voor 1 december 2019 tegemoet.

Meester Gerard stelt zich voor..... 

Vanwege zwangerschapsverlof en omdat meester Wouter een nieuwe baan heeft zal ik komende tijd invallen in groep 4a. Dit zal ik voor langere tijd doen op de maandag, dinsdag en woensdag. Graag vertel ik daarom hieronder wat over mijzelf.

 Mijn naam is Gerard Riekwel en sinds twee maanden ben ik, na een lange reis, eindelijk als leerkracht in het basisonderwijs aan het werk. Voordat ik op deze mooie school aan het werk kon heb ik invalwerk gedaan op scholen door heel de provincie heen. Ik woon zelf in de stad Groningen, waar ik een jaar geleden de pabo heb afgerond.

Dit werk ben ik gaan doen omdat het een veelzijdig en dankbaar beroep is. Ik vind het geweldig om met het enthousiasme en nieuwsgierigheid  van deze jonge mensen te mogen werken. Ik geniet er enorm van om het geluk te zien bij de leerlingen die hun succes ervaringen meemaken. Maar ook om deze leerlingen te helpen bij hun tegenslagen.

Heeft u nog vragen of wilt u gewoon even kennismaken dan kan dat op de dagen dat ik aanwezig ben voor of na schooltijd. Inmiddels heb ik een leuke en leerzame eerste week achter de rug, en ik kijk er erg naar uit om verder te gaan werken met deze groep op deze school!

Gerard Riekwel
Groep 4b

Sinterklaas in de wijk! 

Heugelijk nieuws! Sinterklaas komt dit jaar ook naar Meerstad, kom jij ook?

Hij zal op zaterdag 23 november per boot rond half twee bij de kade aan de Waterviolier aankomen (naast SWS Meeroevers). Rond drie uur zal hij weer vertrekken. Jullie zijn uiteraard van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Sinterklaas zou erg graag van de kinderen van school post ontvangen, dit mag van alles zijn, wees creatief!

Vanaf 12 november staan er enkele herkenbare ‘brievenbussen’ in school,  waar de post voor Sinterklaas ingeleverd kan worden. Wij zullen ervoor zorgen dat deze post op 23 november bij Sinterklaas bezorgd wordt, zodat hij dat bij aankomst in Meerstad allemaal kan bekijken. Inleveren kan t/m vrijdag 22 november, graag de post voorzien van naam en leeftijd.

Agenda: 

  • 25 november poppentheater verkeersplaneet voor groep 4
  • 25 november 17:00 identiteitscommissie 
  • 5 december Sinterklaasviering
  • 6 december studiedag TEAM, kinderen vrij
  • 17 december kerstvoorstelling (ouders van groep 7 zijn/worden uitgenodigd) 
  • 19 december kerstdiner, 17:00 - 18:00 uur 
  • 21 december start kerstvakantie

Kom in contact


(050) 230 60 61
info@samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
www.samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
 

Volg ons op