Copy
Meernieuws 5
2019 - 2020 

Dag allemaal,


Hierbij de nieuwsbrief van deze week, met zoals altijd veel informatie. We zijn verheugd over het feit dat onze nieuwbrief zo goed gelezen wordt! Hierboven zie je de leerdoelen van de kinderen van groep 6-7-8. Deze hangen zichtbaar voor de kinderen in de unit. 

Harm Wolthuis

Dag van de duurzaamheid: 10 oktober! (3)  

Net als vorig jaar organiseren we samen met de energie coöperatie Meerkracht de Dag van De Duurzaamheid. Inmiddels hebben zich 8 ouders opgegeven voor hulp op deze dag. We zijn nog steeds op zoek naar enkele ouders die helpen op school en die meefietsen naar de waterzuivering. Ook zijn we op zoek naar een aantal handige opa's of oma's die in groep 3-4-5 aan de slag kunnen in een " repair cafe" . Op de dag van de duurzaamheid hebben we vanaf half twee een inloop. In de kramen verkopen de kinderen hun zelfgemaakte jam en hun geupcyclede  werkstukken. Met de opbrengst kopen we platanen voor op het nieuwe grasveld die ons de komende zomer van schaduw kunnen voorzien. 

Bril gevonden 

Er ligt al een paar weken een goede (kinder) bril op school. Er is vast iemand die hem mist!  

Groep 1-2

De eerste schoolweken zijn voorbij en onze kinderen zijn er aan gewend om weer te beginnen met de inloop. Om de inloop zo rustig mogelijk te laten verlopen, willen we jullie vragen om buiten de klas afscheid te nemen van je kind.  

Meerkracht (ingezonden mededeling) 

 

Tijd voor een korte laatste status update over het zonnedakenproject.

Het heeft al met al toch best lang geduurd, maar afgelopen woensdagavond hebben we met 2 nieuwe deelnemers het aantal van 200 certificaten bereikt! Genoeg om verder te gaan met het project, oftewel we hebben een GO.

Natuurlijk gaan we ook verder met het zoeken van nog meer deelnemers om ook het 2e dak, en wie weet hoeveel daken daarna, te gaan gebruiken voor lokale duurzame energie. Ken je nog iemand, of zit je op een feestje, of sta je met je buren te kletsen, dan vinden wij het niet erg als je verteld over het project. Ook iedereen in de omgeving van Meerstad (Engelbert, Middelbert, Harkstede, Driebond) kan meedoen.

Wij gaan in elk geval nu lekker verder met alles verder organiseren.

 

Met energieke groet van Meerkracht.

 

Schoolspot

Als school betalen wij zeer hoge bedragen voor de Microsoft licenties. In ruil daarvoor kunnen onze kinderen en onze medewerkers voor thuis gratis licenties krijgen of voor relatief kleine bedragen allerlei software bestellen. Je gaat daarvoor naar Schoolspot.nl en maakt vervolgens een account aan. Vervolgens keuren wij het account 'goed' en kunnen jullie bestellen. 

Hand voet mond ziekte 

Een van onze kinderen heeft deze ziekte. De ziekte ontstaat door een virus. Het is belangrijk om een goede hoest hygiëne en hand hygiëne  in acht te nemen. Voor zwangere vrouwen wordt het risico verwaarloosbaar klein geacht omdat volwassenen bijna allemaal immuun zijn. 

Nieuwe schutting  

Bij de opvang is onlangs een nieuwe schutting van riet geplaatst. Graag daar geen fietsen tegenaan of in de buurt zetten. We willen graag langere tijd plezier hiervan hebben.  

Sporthopper 

Afgelopen week hebben de kinderen de flyers van de Sport- en Cultuurhopper herfst/winter op school ontvangen. Mocht deze niet thuis zijn aangekomen dan kun je deze alsnog hier downloaden.
 
Kinderen kunnen zich tot maandag 7 oktober inschrijven voor één of meerdere sport- en cultuurcursussen in Groningen. Inschrijven kan op www.sportcultuurhopper.nl

Break Out  

Ontdek outdoor BSO BreakOut!

Wist je dat SKSG ook een outdoor-BSO heeft op het Grunopark? In het kader van nationale sportweek nodigen we alle ouders en hun kinderen (6+) uit voor een avontuurlijke Open Dag op 21 september. Van 13:00 tot 15:00 zijn er sportieve activiteiten op het veld naast SKSG BreakOut. Aanmelden is niet nodig, sportkleding is handig.

De kinderen bij de outdoor-BSO zitten lekker in hun vel! En dat mag ook eigenlijk geen verrassing zijn, want iedereen weet dat regelmatig sporten en lekker buiten zijn goed is. Wat de kinderen hier het allerleukst vinden: lekker buiten spelen met oude én nieuwe vrienden. Dat je hier geen rekening hoeft te houden met kleinere kinderen, vinden ze ook fijn. “Het tofste hier is, dat we altijd coole dingen doen! We gaan vaak voetballen op het veld en ook het spel met de walky-talkies is altijd heel leuk. En ik heb ook geleerd hoe je spaghetti Bolognese moet maken, met groente uit onze eigen kas!” Koert zit al sinds dit jaar op de outdoor-BSO en is niet van plan om voorlopig te stoppen. Veel ouders laten hun kind langer naar de outdoor-BSO gaan, al kunnen ze best zelfstandig thuis zijn. Want ze vinden het nog veel te leuk!

SKSG BreakOut is iedere schooldag open tot 18.00. Onze medewerkers halen kinderen per fiets op van Meeroevers. Vind je elke dag buitenactiviteiten te intensief? Het is mogelijk om de outdoor-BSO te combineren met SKSG Krullevaar. Meer informatie over de open dag vind je op sksg.nl/open-dag

Luizenouder voor groep 4A 

Voor groep 4A, de groep van Xenia, Wouter en Nynke zijn we op zoek naar een luizenouder.  Graag aanmelden bij Sabina van Veldhuizen of door een reply op deze mail te sturen.  

Agenda

  • 25 september studiedag Visible Learning, kinderen vrij
  • 27 september lantaarntocht Maisdoolhof www.meerstad.eu/maisdoolhof
  • 30 september informatieavond voor  ouders en leerlingen groep 6-7-8
  • 2 oktober Start Kinderboekenweek
  • 4 oktober Start Typelessen 
  • 10 oktober Dag van de Duurzaamheid
  • 4 november 19:00 - 20:00 uur informatieavond voor groep 8

Kom in contact


(050) 230 60 61
info@samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
www.samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
 

Volg ons op