Copy
Meernieuws 16
2019 - 2020 

Dag allemaal,

Vorige week vrijdag hebben we Sinterklaas uitgezwaaid en deze week verwelkomen we de Kerst. In de klassen hebben de kerstbomen hun plaats gevonden en we maken er een mooie periode van waarin we, nog meer dan anders, veel aandacht hebben voor elkaar. Dit jaar doen we mee aan de Serious Request actie die eindigt in Groningen. Verderop in de nieuwsbrief lees je er meer over!

Harm Wolthuis

Kerstviering 2019

Volgende week donderdag hebben we het kerstdiner. Het kerstdiner is van 17:00 uur tot 18:00 uur. Bij de klassen hangen lijsten met gerechten erop die de ouders kunnen maken. Om 18:00 uur sluiten we af met een gezamenlijk lied op het plein. De kinderen gaan dan eerst weer even in de klassen. Je kunt je kind uit de klas ophalen. 

Serious Request

Vanaf volgende week doet onze school mee aan de actie " Wensenhandel tegen Mensenhandel" . Je kind kan 1 of meer wensen uitvoeren en hiervoor doneer je 2,50 euro per wens. Het totaalbedrag geven onze kinderen een grote cheque aan 3 FM op de Ossenmarkt in Groningen. De formulieren gaan vandaag mee met de kinderen en kunnen volgende week weer worden ingeleverd. 
Download de digitale versie

Hoofdluis

In een aantal groepen hebben we te maken met hoofdluis. We controleren regelmatig, ouders behandelen en toch hebben we er in deze periode weer last van. In de bijlage hoofdluis lees je er alles over.

Van onze speciale verslaggever Ollie Spits: Kerst op school


Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van de kerstbomen. Elke klas krijgt zijn eigen kerstboom die ze dan zelf mogen versieren. We hebben kunstkerstbomen die in elkaar gezet moeten worden. Joost en Duncan zetten de bomen in elkaar.  De slingers worden opgehangen door Robin, met andere woorden: de kerstsfeer zit er al weer helemaal in. Elke klas knutselt iets voor in de kerstboom. De kinderen van groep 7 zijn druk aan het oefenen voor de kerstviering.

Schoolfolio

We hebben op de studiedag van vorige week een training gehad over hoe we omgaan met Schoolfolio. Schoolfolio is in combinatie met de LOL gesprekken de vervanger voor ons rapport en portfolio. Schoolfolio is een digitale plek waar kinderen allerlei werkstukken en bijvoorbeeld verslagen van LOL gesprekken en kindgesprekken neerzetten. Je krijgt voor je kind een inlog zodat je de ontwikkeling van je kind ook thuis kunt volgen en bijvoorbeeld aan grootouders kunt laten zien. Begin januari ontvangt iedereen een brief, op papier en digitaal, met alle informatie over het schoolfolio. Het kan in het schoolfolio voorkomen dat er bijvoorbeeld een foto in komt waarop jouw kind met een ander kind samenwerkt. We vragen je in de brief van januari om hiermee akkoord te gaan. 

Gevonden voorwerpen

De bak met gevonden voorwerpen zit al weer aardig vol met allerlei kledingstukken. Als je langs de bak komt, kijk even of er iets van je kind in zit.

Agenda: 

 • 17 december kerstvoorstelling (ouders van groep 7 zijn/worden uitgenodigd) 
 • 19 december kerstdiner, 17:00 - 18:00 uur 
 • 21 december start kerstvakantie t/m 5 januari
 • 20 januari start CITO toetsen
 • 22 januari Voorleesdag Kleuters
 • 3 februari start poëzie week 
 • 3 februari 17:00 identiteitscommissie
 • 10 februari week LOL gesprekken 
 • 13 februari afsluiting poëzie week tussen 14:00 en 14:30
 • 14 februari Studiedag TEAM, kinderen vrij 
 • 15 t/m 23 februari voorjaarsvakantie
 • 24 februari week LOL gesprekken 

Kom in contact


(050) 230 60 61
info@samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
www.samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
 

Volg ons op