Copy
Meernieuws 20
2019 - 2020 

Dag allemaal, 

Na een aantal bijeenkomsten van het team hebben we besloten om niet deel te nemen aan de door de vakbonden aangekondigde staking op 30 en 31 januari. Hoewel de uitdagingen waar het onderwijs voor staat enorm zijn. In plaats daarvan organiseren we samen met ouders en grootouders een inspiratiedag. We willen samen met ouders omdenken en laten zien hoe mooi en belangrijk het onderwijs op onze school is. In de brief die je eergisteren kreeg staat hoe we dat vorm gaan geven en waar we ouders voor nodig hebben. Een uur na het uitgaan van de brief hadden we de eerste tien positieve reacties van ouders die willen helpen al binnen! We hopen op nog veel meer actieve ouders die mooie dingen van hun werk kunnen laten zien, die mooie workshops kunnen geven vanuit hun beroep of hun hobby. Mail me! Samen maken we er een mooie dag van! 

Met vriendelijke groet,
Harm Wolthuis

Reminder Toestemmingsformulier 


Toestemmingsformulier persoonsgegevens en beeldmateriaal 
Gedurende de schoolcarrière van jullie zoon/dochter wordt regelmatig beeldmateriaal gemaakt. Bijvoorbeeld de jaarlijkse foto door de schoolfotograaf, maar ook de foto’s en film van activiteiten waar jullie zoon/dochter aan meedoet. Deze foto’s kunnen worden gepubliceerd in bijvoorbeeld het portfolio van de leerlingen, de besloten website van de school, de schoolnieuwsbrief, de schoolgids, de algemene website en de sociale media.

Alle kinderen hebben een formulier meegekregen, waarin toestemming wordt gevraagd voor het gebruik van beeldmateriaal. De brief met het formulier is ook per mail toegestuurd. Wij zouden het op prijs stellen als je deze brief zou willen invullen en weer aan je kind mee naar school wilt geven. De brief kan bij de eigen leerkracht worden ingeleverd. Jullie keuzes worden vervolgens geïnventariseerd. Wij kunnen dan rekening houden met jullie keuzes.

Download de brief en het toestemmingsformulier

Juf Xenia

Begin februari pakt juf Xenia haar taken weer op in groep 4. Op het moment dat meester Gerard naar groep 5 gaat begint zij weer. We wensen haar een mooie start in groep 4!

22 januari: Balans Dyslexietour

Op woensdagavond 22 januari komt de Dyslexietour naar Groningen. De afdeling Groningen van Balans organiseert dan samen met de Forumbibliotheek een inloopavond. De Balans Dyslexietour is een bijeenkomst voor ouders en hun kinderen met lees- en spellingproblemen of dyslexie.

Onder andere op het programma:

 • Presentatie Houvast bij leesproblemen en dyslexie - Alles wat je als ouder moet weten als je een kind hebt met leesproblemen of dyslexie.
 • Film Dyslexie, wat heb ik nodig?
 • Informatiemarkt en veel gelegenheid tot vragen stellen.
Meer informatie over het programma vind je in de flyer. Aanmelden kan via de website. De toegang is gratis. Locatie: Wonderland in Forum Groningen. Tijd: 18.30 - 21.00 uur.

Ingezonden mededeling van Monkey Moves

Goed nieuws voor alle 4-6 en 6-9 jarigen uit Meerstad/Engelbert. Dit jaar willen we naast de dreumes- en peuterlessen op vrijdagochtend in MFC Engelbert, ook graag elke woensdagmiddag Monkey Moves lessen gaan geven voor de kleuters en basisschoolkinderen.

Lijkt het je leuk, vul dan ons interesseformulier in. Als er voldoende animo is gaan we de lessen in ons rooster opnemen! Meer informatie over Monkey Moves vind je op onze website: www.monkeymoves.nl

Agenda: 

 • 20 januari start CITO toetsen
 • 22 januari Voorleesdag Kleuters
 • 3 februari start poëzie week 
 • 3 februari 17:00 identiteitscommissie
 • 10 februari week LOL gesprekken 
 • 13 februari afsluiting poëzie week tussen 14:00 en 14:30
 • 14 februari Studiedag TEAM, kinderen vrij 
 • 15 t/m 23 februari voorjaarsvakantie
 • 24 februari week LOL gesprekken 

Kom in contact


(050) 230 60 61
info@samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
www.samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
 

Volg ons op