Copy
Meernieuws 4
2019 - 2020 

Dag allemaal,

De eerste weken op school zijn de Gouden weken. In die eerste weken van het jaar doen we in de groepen verschillende activiteiten om het groepsgevoel en het prosociaal handelen extra te ondersteunen. Hierboven hebben de kinderen de opdracht gekregen om met zijn vieren een overlappende tekening te maken waarbij de lijnen van de verschillende tekeningen nauw moeten aansluiten. De kinderen hebben op een mooie manier samengewerkt. De afgelopen week is het nieuwe grasveld aangelegd. In de herfst gaan we daar een aantal bomen op planten en gaan we het verder inrichten voor het gebruik door de kinderen.    

Harm Wolthuis

PASAPAS (ingezonden mededeling) 

Doe mee aan de Recordpoging Pasapas dansen!

In het kader van de Nationale Sportweek van wordt op zondag 29 september door de organisatie van de Plantsoenloop Groningen en Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een spectaculaire recordpoging georganiseerd om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het doel is om met meer dan 500 kinderen de Pasapas te dansen op de Ossenmarkt om 14:00 uur. Kinderen die in beweging komen voor kinderen die opgenomen liggen in het Beatrix Kinderziekenhuis en daarmee geld willen ophalen voor de Liedjesfabriek. Meld je snel aan via: www.pasapasdansen.nl

Aanmelden is noodzakelijk voor de telregistratie

Dag van de duurzaamheid: 10 oktober! (2)  

Net als vorig jaar organiseren we samen met de energie coöperatie Meerkracht de Dag van De Duurzaamheid. Alle lessen staan deze dag in het teken van de Duurzaamheid. Vanaf nu geven we elke week een stukje informatie over deze dag. Er hebben zich inmiddels vier ouders aangemeld om mee te helpen. We zijn nog op zoek naar een aantal (groot) ouders die ons op die dag kunnen en willen helpen. Ook zoeken we ouders die de kinderen van de bovenbouw unit op de fiets willen begeleiden naar de waterzuivering in Garmerwolde. We hebben nog meer jampotjes met deksel nodig, graag inleveren bij Peter.  

Schoolreisgeld 

Enkele ouders moeten het geld nog overmaken voor de schoolreis van hun kind.Graag per ommegaande in orde maken. De bedragen zijn bekend gemaakt in de brief die je hierover hebt gehad en verschillen per groep. Je kunt het overmaken op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van de naam en de groep van je kind(eren):
NL95 ABNA 0502 7043 57 t.n.v. Stichting AC SWS Meeroevers 

Grasveld 

De afgelopen week is het grasveld gereed gekomen. We kunnen er echter over een paar weken pas gebruik van maken. De zoden moeten eerst wortelen in de grond en pas daarna kunnen we er op spelen. Voorlopig blijven de hekken er dus nog even omheen staan. We zoeken wel een ouder die een zitmaaier heeft en die het af en toe zou willen maaien. Graag even een berichtje als je dat zou willen doen. 

Agenda

  • 17 september informatieavond voor ouders 6-7-8 over Sterk Werk en unitonderwijs
  • 25 september studiedag Visible Learning, kinderen vrij
  • 30 september informatieavond voor  ouders en leerlingen groep 6-7-8
  • 2 oktober Start Kinderboekenweek
  • 4 oktober Start Typelessen 
  • 10 oktober Dag van de Duurzaamheid
  • 4 november 19:00 - 20:00 uur informatieavond voor groep 8

Kom in contact


(050) 230 60 61
info@samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
www.samenwerkingsschoolmeeroevers.nl
 

Volg ons op