Copy

Jaargang 5 |  Nummer 13 | december 2021

Bestuur  | Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Het bestuur wenst u en uw dierbaren prettige feestdagen. We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we elkaar in 2022 weer kunnen ontmoeten. Gelukkig hebben we een hobby die we ook kunnen beoefenen als we thuis moeten blijven vanwege de pandemie. Ons Voorgeslacht biedt met HoFoDa en HoGenDa daar alle mogelijkheden toe.
Bestuur | Nieuwe hoofdredacteur 'Ons Voorgeslacht'

De huidige hoofdredacteur Aart van der Waal stopt na ruim twintig jaar als hoofdredacteur van 'Ons Voorgeslacht'. Hij heeft mij de afgelopen periode ingewerkt, zodat ik hem per 1 januari 2022 kan opvolgen. Ik doe dat graag en kijk uit naar een mooie samenwerking binnen de vereniging om met het blad voor de leden een mooi genealogisch resultaat te blijven maken.

Ons Voorgeslacht wil een van de toonaangevende Nederlandse genealogische verenigingen zijn en daar draag ik mijn steentje aan bij. Het onderzoeksgebied en de -periode, de bewijsvoering via hypothesen en noten en de verschijningsvorm blijven ongewijzigd. Er is nog zoveel archiefmateriaal - al dan niet gedigitaliseerd - dat vraagt om onderzocht te worden. Ik nodig u graag uit om onderzoeksresultaten in Ons Voorgeslacht te publiceren. Nadere aanwijzingen kunt u in de publicatierichtlijnen op onze website terug vinden.

Wie weet treffen we elkaar in 2022.
Leo van der Linden
Bestuur | Contributie 2022

In de eerste week van 2022 ontvangt u de factuur voor de contributie van 2022 vanuit het e-mailadres penningmeester@onsvoorgeslacht.nl.
Als u toestemming heeft gegeven voor automatische incasso, dan hoeft u niets te doen, want dan wordt de contributie automatisch in de 1e of 2e week van januari ingehouden.
Het kan zijn dat deze mail in uw spambox terecht komt. Houd daarom ook uw spam in de gaten. Ondanks de stijgende kosten hebben we de contributie op hetzelfde bedrag kunnen houden.

Jeugdlidmaatschap
We hebben een nieuwe lidmaatschapsvorm, het jeugdlidmaatschap, geïntroduceerd. Dit is een digitaal lidmaatschap voor leden onder de 18 jaar voor €12,50 per jaar. Zo hopen we een eventuele drempel voor jonge leden te verlagen.
Voor vragen over deze lidmaatschapsvorm kunt u een mail sturen aan penningmeester@onsvoorgeslacht.nl.


Lidmaatschapsvormen
Digitaal lidmaatschap                            € 25,--
Papieren lidmaatschap Nederland          € 39,--
Papieren lidmaatschap Europa               € 55,--
Papieren lidmaatschap Wereld               € 65,--
Jeugdlidmaatschap (digitaal)                  € 12,50

Wist u dat een digitaal lidmaatschap hetzelfde is als een papieren lidmaatschap? Het enige verschil is dat u ons maandblad via de mail ontvangt i.p.v. de post.

Schenkingen
Onze vereniging is erkend als Algemeen Nut Beogende (Culturele) Instelling (ANBI). Dat betekent dat als u een donatie overmaakt u in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift kan aftrekken.
Een schenking van u, hoe klein ook, kunnen wij gebruiken voor de ontwikkeling van onze nieuwe websites. Of nieuwe boeken uitgeven.

U kunt uw eventuele donatie overmaken op:
NL30 INGB 0000 0555 46
t.n.v. Ons Voorgeslacht

Als u nog vragen heeft kunt u een mail sturen aan penningmeester@onsvoorgeslacht.nl.
Maandblad  | Artikelen in januari 2022

In het maandblad van januari worden de volgende artikelen opgenomen:
  • B. van Dooren en A. van Dijk-Bezemer, De voorouders van Annechie Claasse (Groeneweg) uit Schelluinen. Nieuwe kwartieren van Neeltje de Groot;
  • W.T. Molema-Smitshoek, Fragmenten uit mijn kwartierstaat in ’s-Gravendeel (deel 4). De familie Van Trigt (Tricht);
  • Drs. Ronald A. van der Spiegel, Hofstedenhuur in Rotterdam 1467-1468.
Bibliotheek | Coronamaatregelen

Het is mogelijk om op afspraak een bezoek te brengen aan onze bibliotheek. Wij volgen daarbij de laatste maatregelen t.a.v. bibliotheken, die op de site van de Rijksoverheid staan. Die zeggen dat u geen coronatoegangsbewijs nodig heeft om toegang te krijgen tot de bibliotheek, maar het gebruik van mondkapjes wel verplicht is op alle publieke locaties binnen, waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Bijvoorbeeld de bibliotheek. 

Wilt u dus op de tweede zaterdag van de maand komen? Maak dan eerst een afspraak via bibliothecaris@onsvoorgeslacht.nl.

Inmiddels zijn er ruim 4573 boeken ingevoerd in onze online catalogus. Voor wie het nog niet weet, deze is te vinden op: www.onsvoorgeslacht.nl/bibliotheekcollectie/

 

Tips  | Signalering

Ons lid Marcel Kemp in de krant
in de NRC van zaterdag 13 november 2021 j.l. stond er een interview met Marcel Kemp onder de titel: Een onbekende soldaat verwekte hem in ’43. Een levenslange zoektocht volgde.
Het artikel is te bekijken via deze link.


Familiearchief Mastboom voortaan online doorzoekbaar en raadpleegbaar
Het archief van de bekende familie Mastboom-Brosens in Oud Gastel is voortaan online te raadplegen. Niet alleen vele honderden foto’s en ansichtkaarten, maar bijvoorbeeld ook de dagboeken van Henri Mastboom kun je thuis rustig bekijken. 
Bekijk het filmpje.

Open dag Zeeuws Archief terug te kijken
De Open Dag bij het Zeeuws Archief (6 november) had dit jaar als thema 'Verbinding over water'. Vanwege de coronamaatregelen kon het archief minder geïnteresseerden ontvangen. Voor wie het gemist heeft: een aantal programmaonderdelen is terug te kijken op het YouTubekanaal van het Zeeuws Archief.
Bekijk het filmpje.

Zet RootsTech 2022 alvast in je agenda
Van 3 tot en met 5 maart vindt het grootste wereldwijde familiegeschiedenis evenement RootsTech weer plaats. Ook ditmaal is het event volledig digitaal en zijn er tientallen online sessies bij te wonen van sprekers over de hele wereld. Ook het CBG draagt daar haar steentje aan bij. Houd de kanalen van het CBG in de gaten voor updates.


Facebookgroep Ons Voorgeslacht heeft 1144 leden
Ben je nog geen lid van de groep neem dan gauw een kijkje en meld je aan.

Colofon
Samenstelling en redactie: Willeke Molema, bestuurslid PR en Innovatie.
Voor opmerkingen, vragen en mededelingen mailt u aan pr@onsvoorgeslacht.nl.
Facebook
Twitter
Onsvoorgeslacht
Hogenda
De Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’, opgericht 19 januari 1946, stelt zich ten doel de beoefening van de genealogie en aanverwante wetenschappen, zoals heraldiek en paleografie te bevorderen. Kijk ook op onsvoorgeslacht.nl.


afmelden voor de nieuwsbrief  |  update uw voorkeuren  |  lees deze nieuwsbrief in uw browser 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ons Voorgeslacht · Rotterdamseweg 183c · Delft, Zuid-Holland 2629 HD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp