Copy

Jaargang 5 |  Nummer 7/8| juli/augustus 2021

Lustrumcommissie  | Viering 75-jarig bestaan ‘Ons Voorgeslacht’ op 2 oktober

Foto: Open Hof

Beste leden van Ons Voorgeslacht,

Ons Voorgeslacht bestaat in 2021 75 jaar en dat willen we graag met u vieren. Op zaterdag 2 oktober is het zover, dan staat de Open Hof in Rotterdam-Ommoord de gehele dag tot onze beschikking. De lustrumcommissie is al een tijdje bezig een leuk en interessant programma samen te stellen.

Maar de coronabesmettingen dan, hoor ik u zeggen. Daar houden we natuurlijk rekening mee. De Open Hof is een ruime locatie en we volgen de ontwikkelingen op de voet. Mocht het zo zijn dat het niet verantwoord is of simpelweg niet mag, dan blazen we de bijeenkomst af.
Daarom kunt u zich gerust aanmelden. U gaat geen verplichtingen aan, maar met uw aanmeldingen kunnen we verder met het organiseren van de dag. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: pr@onsvoorgeslacht.nl.


Voorlopig programma

10.00 uur            Opening zaal
10.30 uur            De voorzitter spreekt
11.00 uur            Lezing Dick de Boer
11.30 uur            Marten Jan Bok, ‘Parentelen als gebruiksartikelen'
12.00 uur            Lunch
13.30 uur            Break-outsessies

- Simon van der Woude, Sonttol registers
- Paulien van den Heuvel, Vele Handen project van het Amsterdams archief
- Jaap Ligthart, naar aanleiding van zijn proefschrift ‘Vorst aan de grond’
- Peter Hoogerbrugge, Transkribus

16:00 uur            Afsluitende lezing: Arjan Nobel, Ons Voorgeslacht een blik voorruit?
16:30 uur            Borrel met feestelijke livemuziek.

 

Bestuur Kees Jan Slijkerman neemt oorkonde in ontvangst

Op 15 mei is Kees-Jan Slijkerman door de ALV unaniem als erelid van onze vereniging benoemd. In de vorige nieuwsbrief hebben we daar al aandacht aan besteed.


Foto: Piet Molema

Kees-Jan heeft aangegeven zeer vereerd te zijn met de benoeming. Maar bij een erelidmaatschap hoort ook een oorkonde. Vanaf nu zal een nieuw benoemd erelid een oorkonde ontvangen. Op 21 juli j.l. kon Kees-Jan in zijn woning in Zeeland de oorkonde uit handen van bestuurslid Willeke Molema-Smitshoek in ontvangst nemen. Hij poseert hier met de oorkonde onder de foto's van zijn voorouders. 
Bibliotheek | CollectieKortgeleden hebben we van twee leden aanwinsten voor onze bibliotheekcollectie ontvangen. Het gaat daarbij om 'De voorouders van Maria Dijkman', geschreven door Marijke Lambermont en 'De Groot, een boerenfamilie in het Rijnland', door Q.J.M. van der Aart en T.C.M. Faas. De boeken zijn opgenomen in onze bibliotheekcatalogus.Heeft u ook een publicatie gemaakt? Misschien wilt u deze wel schenken aan de vereniging. Daarvoor kunt u contact opnemen met onze bibliothecaris Sylvia Buit. Van de publicatie zal er dan een boekbespreking verschijnen in ons blad.  
Bibliotheek | Coronamaatregelen

Ondanks dat de maatregelen rond corona zijn versoepeld, zijn we nog niet geopend op de gebruikelijke manier. Het is wel mogelijk een afspraak te maken via bibliothecaris@onsvoorgeslacht.nl om op de tweede zaterdag van de maand boeken te lenen en/of terug te brengen

Inmiddels zijn er ruim 4440 boeken ingevoerd in onze online catalogus. Voor wie het nog niet weet, deze is te vinden op: www.onsvoorgeslacht.nl/bibliotheekcollectie/

Tips  | Signalering

Tijdreis Delfshaven
Via Timetransit Delfshaven is het mogelijk een tijdreis door de historie van Delfshaven te maken. 
Lees meer.


Lees over het Noord-Hollandse erfgoed in ode
Ben je benieuwd naar de verhalen over de mensen en de mooie voorraad Noord-Hollands erfgoed? Je kunt dat lezen in het digitale magazine ode via de website van het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland. Deze editie is de tweede in een reeks over het Noord-Hollandse erfgoed.
Lees meer.

Facebookgroep Ons Voorgeslacht heeft 1083 leden
Ben je nog geen lid van de groep neem dan gauw een kijkje en meld je aan.


Nieuwe database Haagse en Loosduinse gezinskaarten online
Nieuwe scans en verbeterde beschrijvingen van de gezinskaarten van Den Haag en Loosduinen over de periode 1913 – 1939 zijn vanaf nu online te raadplegen.
Lees meer

 

Colofon
Samenstelling en redactie: Willeke Molema, bestuurslid PR en Innovatie.
Voor opmerkingen, vragen en mededelingen mailt u aan pr@onsvoorgeslacht.nl.
Facebook
Twitter
Onsvoorgeslacht
Hogenda
De Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’, opgericht 19 januari 1946, stelt zich ten doel de beoefening van de genealogie en aanverwante wetenschappen, zoals heraldiek en paleografie te bevorderen. Kijk ook op onsvoorgeslacht.nl.


afmelden voor de nieuwsbrief  |  update uw voorkeuren  |  lees deze nieuwsbrief in uw browser 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ons Voorgeslacht · Rotterdamseweg 183c · Delft, Zuid-Holland 2629 HD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp