Copy
Mei 2018

Maandelijkse nieuwsbrief met alle ins en outs
over cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs
Beste <<Voornaam>>,

We zijn blij jullie weer een nieuwsbrief vol mooie nieuwtjes te mogen sturen. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over Kunstpracht 9 en Kunstkracht 10. De jaarplanning is geüpdatet en we zetten alle bijeenkomsten voor volgend schooljaar nog even op een rijtje. De werkvormensets voor de leerlijn vakoverstijgend zijn bijna af en worden vanaf volgende week bij jullie bezorgd. Ook de mogelijkheden voor post-hbo opleidingen hebben we in kaart gebracht. We hopen jullie hiermee weer te inspireren om cultuureducatie te blijven versterken!

Met vriendelijke groet,

Ilona Rozenboom
Projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit

Kunstpracht 9

De aanmelding voor Kunstpracht 9 is gesloten. Met veel trots kunnen we jullie vertellen dat er volgend schooljaar maar liefst 21 scholen met ruim 5700 leerlingen deel gaan nemen. Wat een fantastisch aantal! De eerste conceptroosters zijn al verstuurd. Voor de zomer hopen we alle roosters definitief rond te hebben, zodat jullie de data in de jaarplanningen op kunnen nemen. Het wordt weer een feestje!

Jaarplanning 2018-2019

In de vorige nieuwsbrief stuurden we jullie de jaarplanning al toe. Nu hebben we hem aangepast met de definitieve data voor Kunstpracht 9. Heb jij de icc-labs en verdiepingstrainingen al in je agenda staan? Hierbij nog wat handige linkjes: Vergeet je vooral niet aan te melden voor de volgende bijeenkomsten en trainingen (en stuur het door naar je collega's!):

Leerlijn vakoverstijgend

In de afgelopen nieuwsbrieven hebben we jullie al eens geïnformeerd over het herzien van de leerlijnen. Inmiddels zijn alle werkvormen uit de leerlijn vakoverstijgend (taal, rekenen en topografie) herzien en te downloaden vanaf onze website. Maar nog leuker: volgende week komen onze eerste werkvormensets binnen! Elke groep krijgt zijn eigen doosje met werkvormen, waarmee je tijdens taal-, reken- en wereldoriëntatielessen op creatieve wijze kunt werken aan de meervoudige intelligenties
van je leerlingen. Momenteel worden de doosjes gevouwen, bestickerd en gevuld, en vanaf volgende week zullen ze bij jullie worden bezorgd. Vervolgens kunnen de cultuurcoaches jullie ondersteunen bij het verbinden van de werkvormen aan jullie eigen lesmethodes. Neem daarvoor contact op met Iris (ischeffers@westlandcultuurweb.nl) of Ilona (irozenboom@westlandcultuurweb.nl). En check hier onze sneak preview

Kunstkracht 10 herzien

Het herzien van de leerlijnen gaat nu verder met de lessenreeksen wereldoriëntatie uit de leerlijn vakoverstijgend. Daarna gaan we werken aan de basisreeksen beeldende kunst. We verwachten dat beiden voor de zomer nog worden afgerond. Na de zomer zullen de leerlijnen erfgoed, literatuur & filosofie, dans en media worden opgepakt. Voor het einde van het jaar zijn in ieder geval de basisreeksen van alle leerlijnen herzien. 

Post-hbo cultuureducatie

Inmiddels bestaan er diverse post-hbo opleidingen in cultuureducatie die je voordelig kunt volgen. Wist je dat de opleiding Cultuurbegeleider (1,5 jaar) goed is voor 420 registerpunten en volledig gesubsidieerd wordt door OCW? Of dat je bij de Thomas More Hogeschool in Rotterdam de opleiding tot vakspecialist muziek (1 jaar), goed voor 200 registerpunten, voor slechts €600 kunt volgen als je je voor 15 juli aanmeldt? Je kunt je ook op laten leiden tot vakspecialist drama, bijvoorbeeld bij Hogeschool INHolland. Lees alles over de mogelijkheden in onze factsheet post-hbo cultuureducatie 2018-2019.
Copyright © 2018 Westland Cultuurweb
info@westlandcultuurweb.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je directeur of icc'er op een Westlandse basisschool bent.
Wil je deze e-mail niet ontvangen? Schrijf je hier uit.


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Westland Cultuurweb · Zuideinde 12 · Naaldwijk, Zuid-Holland 2671 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp