Copy
Maart 2018

Maandelijkse nieuwsbrief met alle ins en outs
over cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs
Beste <<Voornaam>>,

Daar is hij weer: de CmK-nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief lees je over de nieuwe basisreeksen van de leerlijnen theater en muziek, de programmering van Kunstpracht 9 en informatie over de leskaarten vakoverstijgend. Ook hebben we goed nieuws over extra geld voor muziekeducatie! En tot slot nodigen we je graag uit voor een extra icc-lab, een mediatraining en een erfgoedbijeenkomst. We hopen je op één van deze bijeenkomsten tegen te komen. Veel leesplezier en tot snel!

Met vriendelijke groet,

Ilona Rozenboom
Projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit

Leerlijnen vernieuwd!

In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het vernieuwen van de leerlijnen theater en muziek. De basisreeksen staan nu online! De nieuwe lesplannen zijn korter en overzichtelijker om mee te werken. Ze volgen de opbouw van de SLO: oriëntatie, onderzoek, uitvoering en evaluatie. De nieuwe leerlijnen vind je op onze website. Ga je ermee aan de slag? Laat ons dan vooral weten wat je ervan vindt!

Geld voor muziekles!

Minister Van Engelshoven stuurde de Tweede Kamer de cultuurbrief met alle plannen voor cultuur de komende jaren. Met als snelste actie een verdubbeling van het budget voor de derde ronde van de subsidie muziekimpuls! Hiermee kunnen in totaal zo’n 600 scholen worden ondersteund. Aanvragen voor de impulsregeling kan tot 1 april. Snel aan de bak dus, als je muziek in de komende jaren in het hart van je onderwijsaanbod wilt brengen! Vanuit Cultuurweb kunnen we jullie ondersteunen bij het doen van een aanvraag. Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier.

Gratis mediatraining

Voor de mediacursus waren helaas niet voldoende aanmeldingen om hem door te laten gaan. Maar het goede nieuws is dat we wél een gratis mediatraining organiseren! Op 4 april tussen 14:00 en 17:00 zijn alle leerkrachten en icc'ers welkom bij Westland Cultuurweb om de mediatraining, gegeven door Iris Scheffers, te volgen. Meld je aan via onze website.

Icc-lab op 26 mei

De laatste tijd horen we steeds vaker dat jullie meer willen uitwisselen met elkaar. Daar luisteren we maar al te graag naar! Daarom organiseren we op woensdagmiddag 26 mei tussen 14:00 en 17:00 een extra icc-lab. Ben je er ook bij? Meld je hier aan

Programmering Kunstpracht 9

De programmering voor Kunstpracht 9 voor volgend schooljaar is helemaal rond! Sta jij ook al te trappelen? Heel even geduld nog... binnenkort valt er een brochure op de mat met alle informatie over de voorstellingen en musea die je volgend jaar kunt bezoeken. Aanmelden kan vervolgens tot de meivakantie. Houd je brievenbus en mailbox in de gaten!

Leskaarten vakoverstijgend 

Jullie horen ons al een tijdje hoopvol praten over de leskaarten bij de leerlijn vakoverstijgend. We ontwerpen bij elke werkvorm een leskaart, zodat je die in je eigen methodes kunt steken en daarmee kunt koppelen aan jouw lespraktijk. Maar dat is een flinke klus... In mei zullen de leskaarten klaar zijn en bezorgd worden bij jou op school. Heb je hier vragen over? Neem contact op met Ilona via irozenboom@westlandcultuurweb.nl

Erfgoedbijeenkomst

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een nieuwe subsidieregeling gepubliceerd, om erfgoededucatie in het primair onderwijs te versterken. Samen met het Historisch Archief Westland en het Westlands Museum onderzoeken we of we hier in Westland mee aan de slag kunnen. We zoeken icc'ers om met ons mee te denken op 27 maart tussen 15:30 en 17:00. Ben jij de aangewezen persoon? Meld je aan via onze website.

Leskisten

We zien dat de leskisten steeds populairder worden. Mooi! Zonde om die camera's in de kast te laten verstoffen, terwijl jullie er mooie lessen mee kunnen geven. Helaas kwamen we er recent achter dat er wat technische problemen waren met de aanvragen. De aanvragen die de laatste maand zijn binnengekomen, worden zo snel mogelijk afgehandeld. Je hoort van ons! Heb je nog vragen? Neem contact op met Iris via ischeffers@westlandcultuurweb.nl
Copyright © 2018 Westland Cultuurweb
info@westlandcultuurweb.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je directeur of icc'er op een Westlandse basisschool bent.
Wil je deze e-mail niet ontvangen? Schrijf je hier uit.


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Westland Cultuurweb · Zuideinde 12 · Naaldwijk, Zuid-Holland 2671 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp