Copy
April 2018

Maandelijkse nieuwsbrief met alle ins en outs
over cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs
Beste <<Voornaam>>,

We zijn blij jullie weer een nieuwsbrief vol mooie nieuwtjes te mogen sturen. Zo hebben we de jaarplanning voor volgend schooljaar af, en ons aanbod deskundigheidsbevordering valt binnenkort ook weer in een mooie brochure bij jullie op de mat! Ook hebben we mooi nieuws over de verlenging van de muziekimpuls en een verhoging van de lumpsum. In deze nieuwsbrief lees je verder over een succesvol samenwerkingsproject met de Willem de Kooning Academie, de nieuwste CultuurCourant en we wijzen je nog even op het Icc-lab dat we op 23 mei weer organiseren. We hopen jullie dan allemaal te zien. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Ilona Rozenboom
Projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit

Kunstpracht 9

Recent hebben jullie allemaal de brochure Kunstpracht 9 voor volgend schooljaar ontvangen. En natuurlijk kun je hem ook online bekijken. Vergeet je niet aan te melden voor de meivakantie, deadline 26 april 2018. Aanmelden kan met dit formulier. Veel kiesplezier!

Brochure trainingen en cursussen

Nu we de jaarplanning rond hebben, willen we jullie ook graag laten zien wát we dan allemaal gaan doen volgend jaar. Daarom werken we nu aan een brochure Deskundigheidsbevordering cultuureducatie. Binnenkort valt hij bij jullie op de mat. Op onze website vind je al een hoop aanbod, mocht je niet kunnen wachten!

Icc-lab op 23 mei

De laatste tijd horen we steeds vaker dat jullie meer willen uitwisselen met elkaar. Daar luisteren we maar al te graag naar! Daarom organiseren we op woensdagmiddag 23 mei tussen 14:00 en 17:00 een extra icc-lab. Ben je er ook bij? Meld je hier aan

Jaarplanning 2018-2019

Met trots presenteren we jullie de jaarplanning cultuureducatie 2018-2019! Met alle data voor de conferentie, verdiepingstrainingen, instaptrainingen, cursussen en Kunstpracht 9 voor volgend schooljaar. Stuur hem vooral door naar je team en vergeet het niet in de jaarkalender van je school op te nemen! 

Project Willem de Kooning Academie

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe samenwerking met de Willem de Kooning Academie. In maart bezochten studenten drie Westlandse scholen, waar ze diverse innovatieve workshops gaven. En dat bleef niet onopgemerkt in de media: Monsterse Courant (EWMM), Het Hele Westland, 's-Gravenzander (Driekleur), HHW (Openbare Daltonschool Naaldwijk) en Westlanders.nu berichtten erover. Dat gaan we vaker doen!

Muziekimpuls verlengd

Gezien het goede nieuws vanuit het ministerie van OCW dat er €5 miljoen extra budget beschikbaar is gesteld, wordt de derde ronde van de Impuls muziekonderwijs verlengd tot het budget bereikt is (uiterlijk 29 juni). Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil hiermee geïnteresseerde scholen die in het komend schooljaar willen starten de mogelijkheid geven een aanvraag te doen voor de Impuls muziekonderwijs. Wil jij meer en beter muziekonderwijs bij jou op school? Ga dan naar de website van het Fonds en vraag aan! Vragen? Bel het Fonds op 030-2336030.

Verhoging lumpsum

De prestatiebox cultuurgelden wordt volgend schooljaar weer verhoogd. Dit lopende schooljaar ontvang je €11,78 per leerling; dit wordt vanaf 2018-2019 verhoogd naar €11,87 per leerling. En we weten ook zeker dat deze gelden t/m 2020 blijven bestaan. Kom maar op met die culturele uitjes!

Nieuwe CultuurCourant

Sinds we deze nieuwsbrief uitgeven, komt de CultuurCourant nog maar twee keer per jaar. Des te leuker dat hij er nu weer is! In deze CultuurCourant lees je meer over Kunstpracht 9, cultuurprofielschool worden, de regeling Kleine Culturele Initiatieven en Kunstkracht 10. Ook maak je kennis met nieuw aanbod van Spring Cultuurproducties en Historisch Archief Westland. En de wisselcolumn is deze keer van dansdocent Danielle van der Meer. Voortaan direct de Courant zelf ontvangen? Meld je aan via de rode knop rechts op onze homepage
Copyright © 2018 Westland Cultuurweb
info@westlandcultuurweb.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je directeur of icc'er op een Westlandse basisschool bent.
Wil je deze e-mail niet ontvangen? Schrijf je hier uit.


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Westland Cultuurweb · Zuideinde 12 · Naaldwijk, Zuid-Holland 2671 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp