Copy
 

 
 

AANBOD TRAININGEN CULTUUREDUCATIE
Heb jij je al aangemeld voor één van onze trainingen of bijeenkomsten? Bekijk al het aanbod in de brochure Deskundigheidsbevordering cultuureducatie 2018-2019 . Wil je je aanmelden voor één of meerdere trainingen? Voor alle bijeenkomsten m.u.v. de Kunst & School conferentie meld je je in één keer aan via dit formulier. Meld je aan voor de Kunst & School conferentie middels dit aparte formulier. We hopen je volgend jaar tegen te komen! Stuur je deze mail door naar je collega's?

Voor alle leerkrachten

Instaptraining Kunstkracht 10 / 26 september 2018 van 14:00-17:00, deelname is gratis

Jaarlijks organiseert Westland Cultuurweb in september de instaptraining Kunstkracht 10. Deze training is bedoeld voor nieuwe leerkrachten en stagiaires die aan de slag gaan met cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs. Veel teams hebben inmiddels teamtrainingen, experttrainingen of cursussen gevolgd. Nieuwe leerkrachten en stagiaires beginnen met een achterstand. Met de instaptraining poets je die achterstand met een noodvaart weg en ben je in één middag klaar om op jouw nieuwe school te werken met Kunstkracht 10.
 

Kunst & School conferentie / 10 oktober 2018 van 14:00 tot 18:00, deelname is gratis

Jaarlijks organiseert Westland Cultuurweb in oktober de Kunst & School conferentie. Op deze conferentie staan inspireren, kennis delen en netwerken centraal. Alle leerkrachten, icc’ers, directeuren, kunstdocenten, cultureel aanbieders, vrijwilligers en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om gezamenlijk een stap verder te geraken in cultuureducatie. Het programma bestaat altijd uit een inspirerend deel met bijvoorbeeld een spreker of een voorstelling, een workshopgedeelte waarin je aan je eigen vaardigheden werkt en een netwerkgedeelte waarin je elkaar kunt ontmoeten en kunt uitwisselen.
 

Verdiepingstraining media / 31 oktober 2018 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

In de verdiepingstraining media staat fictiefilm centraal. Behalve technische vaardigheden in het werken met camera’s en monteren, doe je ook ervaring op in het begeleiden van een creatief proces met film. Hoe help je leerlingen door hun creatieve barrières heen? Hoe leer je je klas zelf video’s monteren? Op deze vragen krijg je antwoord gedurende de verdiepingstraining o.l.v. Kim Schonewille.
 

Verdiepingstraining muziek / 21 november 2018 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

De verdiepingstraining muziek richt zich op Creative Music Making. Dit is een methodiek waarbij leerlingen door spelactiviteiten zelf muziek leren componeren. Het gaat immers niet alleen om het leren zingen en spelen van bestaande liedjes bij muziek: juist het zelf creëren vinden we belangrijk. In de training komen de kernaspecten langs en ervaar je zelf hoe laagdrempelig componeren kan zijn. De training wordt gegeven door Debby Korfmacher.
 

Verdiepingstraining theater / 28 november 2018 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

De verdiepingstraining theater gaat over dramatische werkvormen. We onderzoeken diverse werkvormen, zodat je drama breder in kunt gaan zetten dan in je theaterlessen alleen. Want drama leent zich bij uitstek voor verbinding met allerlei thema’s die je in de klas behandelt. Van wereldoriëntatie tot woordenschat: je kunt het zo gek niet bedenken en er is een geschikte werkvorm voor. Onder leiding van Derske Naafs maak je actief kennis met de werkvormen, zodat je direct in je lessen aan de slag kunt met verdiepen door middel van drama.
 

Verdiepingstraining beeldende kunst / 30 januari 2019 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

In de verdiepingstraining beeldende kunst ga je aan de slag met experimenteren. Experiment en onderzoek zijn belangrijke onderdelen van het creatief proces. Maar hoe geef je dat nou vorm wanneer je met materialen werkt, zoals bij beeldende kunst? En wat ís dat eigenlijk, onderzoek doen? Iris Scheffers helpt je met deze vragen. In de training ga je vooral zelf aan het werk: zelf experimenteren en zelf onderzoeken. Want als jij weet hoe het voelt, kun je je leerlingen ook beter begeleiden.
 

Verdiepingstraining dans / 13 maart 2019 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

De verdiepingstraining dans richt zich op dans als expressiemiddel. Want dat is nog niet makkelijk... Dansjes aanleren, dat doe je zo. Instuderen, filmpje erbij en de klas gaat zo mee. Maar nog veel interessanter is het als je dans als expressiemiddel in kunt zetten in je lessen. Expressie kan gaan over emotie omzetten in beweging of je eigen ideeën visualiseren door middel van dans. Beide vormen komen langs. Zodat leerlingen zich daadwerkelijk leren uiten door middel van dans. In deze training helpt dansdocent Janine Schott je met deze uitdaging. Vooral door zelf te dansen, want ervaren is de fijnste manier van leren!
 

Verdiepingstraining erfgoed / 27 maart 2019 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

In de erfgoed verdiepingstraining zoomen we in op erfgoed in het nu. We snappen allemaal dat erfgoededucatie belangrijk is: het gaat over tradities, over verbinding met je omgeving, over je eigen identiteit. Maar hoe maak je erfgoededucatie actueel? Hoe voorkom je dat het alleen maar een geschiedenislesje over je eigen omgeving is? Margrith Barnhoorn weet hier alles over en gaat je laten ervaren wat erfgoededucatie in het nu kan toevoegen aan jouw lessen.
 

Verdiepingstraining literatuur & filosofie / 10 april 2019 van 14:00 tot 17:00, €25 p.p.

De verdiepingstraining literatuur & filosofie gaat over creatief werken met taal. Taaleducatie wordt veelvuldig gegeven op de Westlandse scholen, vooral gericht op het goed beheersen van taal. Maar taal is ook een expressiemiddel. Een uitingsvorm, waarmee leerlingen kunnen onderzoeken en creëren. Mariet Lems, auteur van Weten waar de woorden zijn, leidt je door de richtlijnen en spelregels van creatief schrijven heen. En de volgende dag doe je dat zelf in de klas!

Voor cultuurcoördinatoren

Icc-lab / 19 september 2018 en 17 april 2019 van 14:00-17:00, deelname is gratis

Twee keer per jaar organiseert Westland Cultuurweb het Icc-lab: een bijeenkomst voor Westlandse icc’ers om elkaar te inspireren, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Hoe pakken de andere scholen het eigenlijk aan? Welke kansen zijn er voor dit schooljaar? Hoe kunnen we cultuureducatie nog verder versterken op onze eigen school?
 

Icc- & Cultuurlab / 16 januari 2019 van 14:00 tot 18:00, deelname is gratis

Het Icc- & Cultuurlab voor icc’ers en kunstvakdocenten organiseren we eens per jaar. Tijdens deze bijeenkomst staan uitwisseling, inspiratie en kennisdeling centraal. Er is ruimte voor uitwisseling tussen icc’ers zoals op het Icc-lab, maar juist ook voor uitwisseling met aanbieders. Welke nieuwe projecten kan ik met kunstvakdocenten opzetten? Hoe speel ik als culturele instelling beter in op de behoeften van de scholen? Tijdens het Icc- & Cultuurlab krijg je antwoord op dit soort vragen.
 

Icc-verdiepingscursus cultuurportfolio /
6 februari, 20 februari en 6 maart 2019 van 14:00 tot 17:00, €75 p.p.

In de icc-verdiepingscursus cultuurportfolio leer je in drie bijeenkomsten werken met een cultuurportfolio. In de eerste bijeenkomst verkennen we het begrip cultuurportfolio en maken we kennis met diverse voorbeelden van fysieke en digitale portfolio’s. Je maakt een start met het opstellen van een eigen plan. In de tweede bijeenkomst behandelen we het proces van het werken met een cultuurportfolio: verzamelen, selecteren, reflecteren en projecteren. Je formuleert diverse tools, zoals selectiecriteria en reflectievragen. Je oefent met het voeren van een projectiegesprek. In de laatste bijeenkomst laten we ons inspireren door een gastspreker en verzamelen we gouden tips. Je sluit de cursus af met een concreet plan voor implementatie in je eigen school.
De algemene voorwaarden voor nascholingsactiviteiten vind je hier. Aanmelden voor deze activiteiten betekent dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.
Copyright © 2018 Westland Cultuurweb. Alle rechten voorbehouden.
info@westlandcultuurweb.nl

Ons adres is: Westland Cultuurweb, Zuideinde 12, 2671 MH Naaldwijk.
Voeg ons toe aan je adresboek

Je ontvangt deze e-mail omdat je directeur of icc'er op een Westlandse basisschool bent.
Wil je deze nieuwsbrief niet ontvangen? Schrijf je hier uit of update hier je e-mail voorkeuren.

Email Marketing Powered by Mailchimp