Copy

Aangekoekte resten verwijderen

Wanneer er na het koken blijkt dat er nog aangekoekte resten vastzitten is het van belang om dat schoon te maken. Maar hoe doe je dat? Er is niet maar één manier op dit goed aan te pakken. Bepaal voor jezelf waar je voorkeur naar uitgaat.

1. Gebruik de 'chainmail scrubber' of 'cleaning pad' om de aangekoekte resten los te schrobben. Spoel na met heet water, maak de pan goed droog. De pan goed invetten met crisco en wegzetten.  

2. De pan vullen met water en enige tijd laten koken. Zo kook je het vuil los van de pan. Daarna met de chainmail of een sponsje poetsen en goed drogen. Daarna nog even met crisco insmeren en klaar! 

3. Als je een barbecue met deksel hebt is dit ook nog een optie. Stook de barbecue op naar 400 graden celcius. Leg de pan in de barbecue en wacht totdat de resten zijn verbrand. Veeg de verbrandde resten van de pan en spoel na met heet water. Opnieuw inbranden is nu een must! 
Bekijk meer informatie over de schoonmaak pad.
Meer informatie over de 'chainmail scrubber'.

Event alert!

Nieuwe dealer

We hebben een nieuwe dealer! ChicDesign, een webshop uit Frankrijk. 

Kip Saté

Ingrediënten:
500g kipdij filet
1,5 tl gemberpoeder
1 tl limoensap
2 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1-2 rode peper(s)
4 teentjes knoflook
1,5 grote ui ( of 3 klein uien)
150 ml ketjap manis
 
Extra nodig
Skillet
Schaal of mengkom om  de marinade in te maken
 
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en halveer de peper en snijd in dunne, halve ringen. Voeg deze toe aan de mengkom.
 
Voeg alle kruiden, de ketjap en de limoensap toe en roer door elkaar. Snijd de kipdij in blokjes en voeg toe aan de marinade. Laat 12 uur staan voor het bakken.  (let op, als je spiesjes wil maken, snijd dan grotere blokjes kip)

Ga je voor spiesjes?
Rijg dan nu de sateblokjes aan een spies en bak ze in de skillet of direct op de barbecue.
 
Ga je voor gesmoorde kipsaté?
Zet de pan op het vuur en verwarm een klein scheutje olie. Als de olie warm is voed de hele inhoud van de mengkom toe aan de pan en bak nu op middelhoog vuur het vlees gaar. De kip zal geen korstje krijgen maar lekker mals zijn omdat je in de marinade bakt. Verwarm 10 minuten en schep regelmatig om. Extra lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
 
 
Tip: Voor het snijden van de peper een een beetje (olijf)olie op je hand waarmee je de peper vasthoudt. Na het snijden kun je je hand afspoelen zodat je weinig/geen last hebt van de pittigheid van de peper op je hand
Copyright © 2019

Gegevens
The Windmill B.V.
Goorsteeg 3
6741TA Lunteren
033-2007004

Afmelden voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp