Copy
Nieuwsbrief februari 2022


In Terheijden doen we het anders! 
Met eigen warmte kunnen we zelf onze koers bepalen 


Nu de gasprijs flink stijgt hoor je regelmatig dat ook de prijs van warmte toeneemt. Ook mensen zonder gasaansluiting krijgen een hogere energierekening. Hoe zit dat eigenlijk met het Traais Warmtenetwerk?

Voor onze warmte gebruiken we eigen bronnen waardoor we minder afhankelijk zijn van de energiemarkt. Daarnaast is voor een prijsaanpassing van de Traaise warmte instemming nodig van het Traais Energie Collectief (TEC). Zo hebben we in ons dorp zelf regie over onze warmte. 

Lees verder

Zet alvast in je agenda:
ALV donderdag 31 maart


Donderdag 31 maart om 20.00 uur ben je van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De bijeenkomst zal online plaatsvinden.

Binnenkort ontvangen alle leden en donateurs de uitnodiging met de agenda, de vergaderstukken en de deelnamelink in de mailbox. Je vindt binnenkort de agenda, stukken ter voorbereiding en informatie over online deelnemen ook op onze website.
 

Volg jij ons al?


Volg jij ons al op social media? We zijn actief op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Via deze kanalen blijf je op de hoogte van onze energieprojecten, laatste nieuwtjes en nodigen we je uit voor bijeenkomsten.

Mis vanaf nu niets meer en volg ons!

Facebook / InstagramLinkedInTwitter:
 

Inschrijfperiode Zon op Dak Willem Tell verlengd

Eind vorig jaar zijn 120 zonnepanelen op het dak van schietvereniging Willem Tell geplaatst. Er is een eigen stroomaansluiting gerealiseerd en zeventien panelen wekken stroom op voor de vereniging.

Terheijdenaren en inwoners uit omliggende dorpen konden t/m 31 januari investeren in Traaise Zondelen en zo samen het zonnedak realiseren. Inmiddels is voor 50% van de beschikbare panelen ingeschreven. Daarmee hebben we weer een mooie stap gezet naar het verduurzamen van ons dorp. 

Inschrijving gemist en wil je nog meedoen? We hebben de inschrijfperiode verlengd tot en met 31 maart 2022. Inschrijven kan heel eenvoudig via onze website.

Met je investering deel je in de opbrengsten van het zonnedak. Die bestaan uit de verkoop van stroom aan de Traaise Energie Maatschappij en uit SCE-subsidie. Meer achtergrondinformatie lees je op de website.
 

Start voorbereiding bouw Windpark Zonzeel

In 2022 worden tussen knooppunt Zonzeel en de Mark zes windmolens gebouwd. Deze molens horen bij de 28 windmolens die Provincie Noord-Brabant langs de A16 realiseert.

Van de zes molens bij Zonzeel zijn er vijf in handen van de ontwikkelaars Eneco en Pure Energie. Eén molen is toegekend aan het Traais Energie Collectief. De bouwvoorbereiding voor Windpark Zonzeel is in januari van start gegaan.

Eind 2022 draaien de wieken van onze windmolen! Lees verder
 

Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen!

Update bouw kelder Energiebrouwerij #1
De eerste paal voor de kelder naast de Energiebrouwerij ging woensdag 2 februari de grond in. In totaal zijn twaalf palen ruim 18 meter de grond ingeboord.

Dit bijzondere moment lieten we niet zomaar voorbijgaan. Alle medewerkers van Nijkamp Aanneming en Rasenberg Terheijden -die op het terrein werkzaam zijn- hebben we getrakteerd op een Traais worstenbroodje. En vrijwilligers van ons collectief maakten er gelijk een feestje van en hingen slingers op! 

In de kelder brengen we straks met de stroom van Windmolen De Noord de warmte voor het Traais Warmtenetwerk op de juiste temperatuur. Dit jaar nog gaat deze duurzame warmte naar de eerste huizen!

Wanden kelder bovengronds geplaatst

Update bouw kelder Energiebrouwerij #2
Maandag 14 februari zijn alle wanden voor de kelder geplaatst. De wanden worden onderling verbonden door een zogenaamde ‘natte knoop’. Dit verbindt de prefab betonwanden met elkaar.

In de week van 21 t/m 25 februari laten we de kelder afzinken. Dit houdt in dat de grond in de betonnen bak wordt afgegraven. Vervolgens zakt de kelder door zijn eigen gewicht naar beneden.
 

Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp