Copy
Nieuwsbrief mei 2022


Traaise warmte voor eerste
woningen in september

De aanleg van het Energiehuis naast de Energiebrouwerij is in volle gang. In de kelder worden op dit moment de installaties geplaatst die ons warmtenet van water met de juiste temperatuur voorzien. Als dit klaar is kunnen we in september de eerste huizen op het Traais Warmtenetwerk gaan aansluiten!

Door over te stappen naar Traaise Warmte maak je een mooie stap in het verduurzamen van je woning en bespaar je flink op je energiekosten. Traaise warmte is met de huidige marktprijzen zelfs tot 40% goedkoper dan gas!

Is het warmtenet in jouw straat al aangelegd? Als je voor de zomer overstapt naar de Traaise Energie Maatschappij kunnen we je woning nog dit jaar aansluiten. Besluit je na de zomervakantie over te stappen dan volgt je aansluiting in 2023/2024. 

De Hoofdstraat, Raadhuisstraat en Markstraat mogen van de gemeente Drimmelen maar eens per vijf jaar open voor grondwerkzaamheden. Voor deze straten betekent uitstel dat we je woning in 2026/2027 pas kunnen aansluiten.

Wil je overstappen en/of heb je vragen? Neem op korte termijn contact met ons op via info@traaisenergiecollectief.nl. Heb je al een contract getekend? Je ontvangt binnenkort een persoonlijk bericht over het aansluiten van jouw woning.

Ligt het warmtenet bij jou nog niet voor de deur? Wist je dat je via de Traaise Energie Maatschappij al wel lokale stroom kunt afnemen? Op de website van de Traaise Energie Maatschappij lees je alles over stroom en warmte van eigen bodem!

Update bouw Windmolen De Noord


De bouw van Windmolen de Noord vordert. De kraanopstelplaats is gerealiseerd, zodat de kranen straks stevig staan en er stabiel en veilig kan worden gewerkt. Naast de kraanopstelplaats komen straks de bladen en torendelen te liggen.

Voor de fundering van de windmolen zijn 36 heipalen aangebracht.

De volgende stap is de aanleg van de parkweg naar de windmolen. Via deze weg kan het bouwverkeer veilig de bouwplaats bereiken. De aanleg is deze week gestart en duurt zo’n anderhalve week.

Ketel in kelder Energiehuis geplaatst 

De bouw van het Energiehuis naast de Energiebrouwerij loopt volgens plan. Het hoogste punt bereikten we in de eerste week van april. Rasenberg Bouw heeft in de kelder een vaste trap geplaatst en werkt momenteel de buitenkant van het Energiehuis af. 

Deze week is een enorme ketel via het dak in de kelder geplaatst. Een spannende en nauwkeurige klus! We hebben dit natuurlijk voor je in beeld gebracht. 

Het dak van het Energiehuis is zo ontworpen dat het altijd weer open kan voor grote onderhoudswerkzaamheden aan de ketel. 

TEC-vrijwilligers dalen af in kelder Energiehuis

Op een zonnige zaterdagochtend kwam een aantal vrijwilligers van ons collectief samen in de Schansstraat. Sander Lodewikus gaf een update over de werkzaamheden in en om de Energiebrouwerij.

Samen daalden ze af in de betonnen kelder en bestookten Sander met allerlei bouwkundige en technische vragen.

Regiotour Urgenda start in Terheijden

Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april tourde Urgenda door de Zuidwestelijke Delta langs duurzame koplopers. De tour begon dinsdag in Terheijden bij Zonzeel Zuivel en werd afgesloten bij de Energiebrouwerij. Op onze website vind je foto’s en het videoverslag.

Lees ook "Het geheim van Traaie" op de website van Urgenda.

Zonnedak gerealiseerd bij S.V. Terheijden

Al acht jaar lagen er zonnepanelen op het dak van de kantine/kleedruimtes van S.V. Terheijden (SVT). Door de onlangs uitgevoerde verbouwing ontstonden er nieuwe mogelijkheden om de opwek van eigen duurzame energie te optimaliseren. Het resultaat: 84 nieuwe zonnepanelen en hergebruik van 20 zonnepanelen.

Het plaatsen van de zonnepanelen is uitgevoerd door Wedak uit Terheijden. Het aansluiten laat nog even op zich wachten, want een vereiste chip voor de omvormer is nog onderweg.

Met de uitbreiding van het aantal zonnepanelen zal de energieopbrengst van het dak ruim 30.000 kWh per jaar zijn. Goed voor het milieu én de clubkas!

Brandweer rukt uit naar Energiebrouwerij

Brandweer Terheijden traint iedere maandagavond voor noodsituaties. Onze Energiebrouwerij was 4 april de perfecte plek voor een oefening. Eén team richtte zich op een ongeval in de kelder en het andere team bluste een brand in de boerderij.

De locatie beviel goed, maandag 25 april hebben ze hier nog een avond geoefend. 

Triodos betrokken bij ons burgerinitiatief 

Voor de realisatie van onze energieprojecten maken we gebruik van meerdere financieringsvormen zoals subsidies en bankleningen. Eén van onze partners is de Triodos bank. Triodos richt zich op innovatieve projecten en gelooft in de plannen van ons collectief.

“Het is een volledig lokaal gedragen initiatief, waar het hele dorp bij betrokken is”, vertelt Wesley Vedder, relatiemanager Energie & Klimaat bij Triodos Bank. “In onze ogen is het dan ook een heel belangrijk project, juist omdat hier de energietransitie van onderaf aangejaagd wordt.” Lees verder

Nu al Traaise stroom in jouw woning


Wist je dat je nu al stroom kan afnemen van de Traaise Energie Maatschappij (TREM)?

Op de website van de TREM kun je de kosten vergelijken, het contract inzien en je aanmelden voor Traaise stroom. Vragen? Stuur een mail naar info@traaisenergiecollectief.nl
 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp