Copy
Nieuwsbrief juni 2021

 

UITNODIGING

Welkom op het TEC-strand!
Zaterdag 10 juli 2021
Strand is open van 14.00-18.00 uur
Energiebrouwerij, Schansstraat 17 

 

De coronacrisis zorgde voor een bewogen jaar met veel beperkingen. Maar nu mogen we weer! Het is de hoogste tijd om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Momenteel is het rondom de Energiebrouwerij aan de Schansstraat een grote zandbak. We maken er gewoon ons eigen unieke TEC-strand van! Hoe zit het met jouw vakantiegevoel?

Kom 10 juli langs op het TEC-strand
Zaterdagmiddag 10 juli van 14.00 tot 18.00 uur is de Energiebrouwerij ‘the place to be’. Slenter over het strand, bestel een koel drankje en relax in een strandstoel. Laat je ondertussen bijpraten over onze energieprojecten en zie de toekomstige Energiebrouwerij alvast in 3D.

En als je er toch bent: neem een kijkje bij de archeologische vondsten die naast de boerderij zijn opgegraven. Wil je de historische boerderij in zijn volle -en enigszins vervallen- glorie bekijken, nu kan het nog. En op veler verzoek presenteren we in de boerderij nog één keer de film ‘Een Sterker Dorp’ uit 2018!

Meer info over deze middag vind je op onze website. We ontmoeten je graag zaterdag 10 juli!
 
Hartelijke groet,
Team TEC
 

Interview Brabant geeft Energie; drie TEC-leden aan het woord


"Een ‘collectief’ is deze coöperatie door en voor burgers zeker, want de betrokkenheid van de bewoners is groot dankzij de tomeloze inzet van de medewerkers en vrijwilligers die voor de coöperatie actief zijn," lees je in de inleiding van het artikel van Brabant geeft Energie. 

Het hele interview met de vrijwilligers Giel, Ilse en Henrike vind je op onze website.
 

Eerste uitkering Traaise Bouwstenen in september


Vorig jaar hebben veel leden en donateurs geïnvesteerd in Traaise Bouwstenen van de Traaise Energie Maatschappij. Door het grote aantal inschrijvingen werd duidelijk dat de plannen van het Traais Energie Collectief worden ondersteund.

We zijn nu bijna een jaar verder. Dit betekent dat in september de eerste uitkering wordt uitbetaald! Naast de uitkering van 7% rente over de uitstaande Traaise Bouwstenen wordt ook 25% van de inleg afgelost.

Alle deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht. Is jouw bankrekeningnummer of je
e-mailadres veranderd, stuur dan even een mail naar info@traaisenergiecollectief.nl.
 

Oproep van onze leden


In de uitzending van het TEC Journaal in juni doen diverse Traaienaren een oproep om lid te worden van ons collectief.

Twee broers hebben een vraag over de stroom van onze windmolen. Ook stellen we Ruben Holsappel aan je voor. Hij ondersteunt ons in de ontwikkeling van het warmtenet.

Ga naar de uitzending
 

Zitting Raad van State over Zonnepark de Bergen brengt bouw niet dichterbij


Het lijkt steeds drie stappen vooruit en twee terug met Zonnepark de Bergen. De nieuwe zitting op 3 juni bij de Raad van State bracht helaas nog niet waar we op hoopten: een spoedig positief besluit over onze vergunning, zodat we met de bouw kunnen starten. 
Lees verder
 

Ontwerp Kuijpers technische installatie Energiebrouwerij


Voor onze Energiebrouwerij -waar straks de opgewekte energie uit wind en zon samenkomt- heeft Kuijpers het technisch ontwerp voor de installatie gemaakt.

Welke keuzes Kuijpers heeft gemaakt om tot het juiste ontwerp te komen lees je in het artikel dat zij schreven.
 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp