Copy
Nieuwsbrief december 2021


Doe de gratis lek check
Meld je aan voor 19 december 2021

 

Tocht zorgt voor kou en onnodig energieverbruik in je woning. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren dicht. Je huis voelt warmer, comfortabeler, je verspilt minder energie en helpt het klimaat.

Met ons nieuwe project ‘Doe de Lek Check’ gaan onze daarvoor opgeleide energie-ambassadeurs samen met jou op zoek naar lekken in je woning. We bespreken alle bevindingen met je zodat jij precies weet welke stappen je kunt nemen om energie te besparen.

Voor Terheijdenaren is de lek check helemaal gratis! Meld je aan voor 19 december 2021 via onze website.

Wil je meer weten over het project of bekijken hoe we een lek check uitvoeren? Ga naar onze energiebespaarpagina. Je vindt hier ook allerlei interessante linkjes over energiebesparing.

Zonnedak voor Willem Tell

Ons eerste ‘Zon op het dak’ project is gerealiseerd! Op het dak van Schietvereniging Willem Tell zijn 120 zonnepanelen geplaatst. Dit betekent dat de vereniging nu een eigen stroomaansluiting heeft én gratis duurzame stroom. 

Het traject duurde door een nieuwe subsidieregeling en vertraging bij de aanleg van de netinpassing langer dan verwacht. Maar de aanhouder wint!

Alle ‘oud & nieuw geïnteresseerden’ informeren we over de mogelijkheden om te participeren in het project ‘Zon op dak voor Willem Tell’.

Wij zien in ons dorp volop kansen om zonne-energie op te wekken. Daken van scholen, zorginstellingen en (sport)verenigingen lenen zich uitstekend voor een collectief project. Heb jij een goed idee voor een Zon op dak project? Laat het ons weten via info@traaisenergiecollectief.nl.

Weer uitstel uitspraak Zonnepark de Bergen


Deze zomer vond de laatste zitting plaats bij de Raad van State over het hoger beroep van Zonnepark de Bergen BV. De Raad van State heeft sindsdien al meerdere keren de termijn voor de uitspraak verlengd. De zaak blijkt juridisch gezien complex in elkaar te zitten en de behandeling kost daardoor veel tijd.

We verwachten de definitieve uitspraak over de bouwvergunning eind december. We moeten dus nog een paar weken geduld hebben.
 

Nieuws van de vooruitgang met TEC

Leuk om te volgen: 'Nieuws van de vooruitgang' op Sublime radio.

In dit nieuwsbulletin kwam afgelopen week het Traais Energie Collectief voorbij! Niet gehoord? We hebben het voor je opgenomen.

Energiebespaarboekje staat online

Winterse temperaturen en hoge energieprijzen; reden genoeg om eens anders naar je woning te kijken en te onderzoeken waar jij energie kunt besparen.

Pak het boekje ‘Energie Besparen’ er nog eens bij voor handige tips om thuis energie te besparen. Het boekje maakte deel uit van de Energiebespaarbox.

Heb je vorig jaar geen box aangevraagd? Dan lees je het boekje gewoon online.
 

In het NRC: Terheijden maakt de aardgasvrije plannen wél waar

"Waar veel plannen voor aardgasvrije wijken de afgelopen jaren amper van de grond kwamen, schakelt Terheijden vanaf komend jaar over op een nieuw warmtenet. Ook de bewoner die niet zo bezig is met klimaat, doet mee."

Een uitgebreid verhaal over het Traais Warmtenetwerk, de Terheijdenaren en ons collectief. Je leest het complete verhaal op onze website.

Zelf de regie met onze eigen lokale energie maatschappij

Het zal je niet zijn ontgaan. De energieprijzen gaan door het dak! Als we straks onze eigen lokale duurzame energie opwekken zijn we onafhankelijk van een grillige fossiele energiemarkt. Onze energieprijs wordt dan voorspelbaar. Met onze eigen Traaise Energie Maatschappij hebben we zelf de regie! 

Wil jij ook Traaise energie of heb je vragen? Laat het ons weten.

Start bouw kelder Energiebrouwerij

 

Goed nieuws! We hebben groen licht gekregen voor het leggen van de leidingen voor het warmtenet op nieuwbouwproject De Weelde en voor de bouw van de kelder naast de Energiebrouwerij.

Als de kelder gereed is, kan de ruimte worden ‘ingericht’. De ontwerpen voor deze ruimte liggen al klaar.

We houden je uiteraard op de hoogte van de werkzaamheden.
 

Fijne feestdagen!

 

Het afgelopen jaar was meer dan bijzonder. We hebben mooie stappen gezet met onze wind-, zon-, warmte- en energiebesparingsprojecten. Helaas waren er door het coronavirus veel te weinig ontmoet-momenten.

Wij kijken uit naar het nieuwe jaar en gaan graag samen met jou enthousiast verder met de plannen voor het realiseren van energievrijstaat Terheijden.

Fijne feestdagen, gezellige jaarwisseling en een gezond 2022 toegewenst!
 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp