Copy
Nieuwsbrief september 2021


Reminder

Meet Up
Vrijdag 1 oktober van 20.00 - 22.00 uur
Inloop via het labyrint vanaf 19.30 uur
Weiland aan de Bergen 26

 

Vrijdag 1 oktober ben je van harte welkom bij de Meet Up van het Traais Energie Collectief in de wei aan de Bergen. Daar zetten we onze circustent op, zorgen we voor een warme ontvangst en praten je bij over Traaise Energie.

Want hoe zit het precies met de energieprijzen die nu door het dak gaan? Kunnen we dat in ons dorp anders aanpakken? Het goede nieuws is dat de bouwvoorbereidingen voor Windmolen de Noord nu echt van start zijn gegaan. Maar op de uitspraak van de Raad van State over Zonnepark de Bergen is het tot onze teleurstelling nog altijd wachten geblazen. 

Op 1 oktober hebben we je nodig! Zo horen we graag of je (weer) wil investeren in de Traaise Energie Maatschappij. Ga als je aankomt ons labyrint in en laat het weten. Wist je trouwens dat je nu al Traaise stroom kunt afnemen? Tijdens de Meet Up kunnen we dat direct voor je regelen. Zin om na de Meet Up bij te kletsen met (oude) bekenden? Blijf hangen, want we sluiten af met een onvervalste TEC-borrel.
Op onze website vind je het complete programma.

Aanmelden 
Als je er graag bij wil zijn, meld je dan direct aan via onze website
  
Coronatoegangsbewijs
Bij binnenkomst vragen we je een coronatoegangsbewijs via Coronacheck te laten zien. De QR-code in je CoronaCheck-app via CoronaCheck.nl is jouw geldige coronatoegangsbewijs. Met deze app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt. Download de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uiteraard mag je ook een geprint bewijs van vaccinatie meenemen. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op: https://coronacheck.nl/
 

Bouwvoorbereidingen Windmolen De Noord gestart


Provincie Noord-Brabant ontwikkelde het plan voor 28 windmolens langs de A16. Zes molens bij knooppunt Zonzeel, Windpark Zonzeel genoemd. Van deze zes molens is één molen toegekend aan ons collectief. De locatie van onze windmolen De Noord is de Bredeweg in Terheijden, tussen de Mark en knooppunt Zonzeel.

De bouwvoorbereidingen zijn begin september gestart. De eerste stap is de voorbelasting van de grond voor de kraanopstelplaatsen. De grond moet we laten inklinken om verzakking van de grond te voorkomen. Zo zorgen we voor een veilige werkomgeving. Foto's van de werkzaamheden bekijk je op onze website.

Binnenkort in de nieuwsbrief een uitgebreid verslag over de bouw van onze windmolen.
 

Aardgasvrije wijken: communicatie is het sleutelwoord


In de september editie van het 'Eigen Huis Magazine' van Vereniging Eigen Huis lees je het artikel: ‘Aardgasvrije wijken: communicatie is het sleutelwoord’.

Maud van Etten, inwoner van Terheijden, komt aan het woord. Hoe staat zij tegenover het aardgasvrij maken van Terheijden en haar eigen woning? Wat vindt ze van het Traais Energie Collectief en de communicatie rondom de plannen voor een warmtenet in haar dorp? Je leest het artikel op onze site.
 

Brabantse Milieufederatie in gesprek met onze voorzitter

 

De Brabantse Milieufederatie werkt aan een duurzame toekomst van Brabant samen met bewoners. De federatie was benieuwd naar het verhaal van ons collectief.

Het gesprek met onze voorzitter Theo den Exter is uitgewerkt in twee artikelen. Deel 2 lees je op onze website.

Deel 1 verscheen in juni en is ook terug te lezen op onze site.
 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp