Copy
Nieuwsbrief april 2021

 

Nieuws vers van de pers
Nijkamp Aanneming en Eerste Traais Warmtebedrijf tekenen samenwerkingsovereenkomst


Goed nieuws is wel zo fijn! Woensdagmiddag 7 april zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst tussen Nijkamp Aanneming en het Eerste Traais Warmtebedrijf (onderdeel van de Traaise Energie Maatschappij). Voor het aanleggen van het pijpleidingsysteem van ons Traais Warmtenetwerk hebben we gekozen voor een betrouwbare en ervaren partij die gespecialiseerd is in energiedistributie. Meer weten over deze samenwerking en de planning? Je leest het verderop in deze nieuwsbrief.


Een nieuwe uitzending van het TEC Journaal staat voor je klaar

De onderwerpen in deze uitzending:
  • 'De vraag van' wordt deze keer gesteld door een broer en een zus. Ze hebben allebei een leuke vraag over een windmolen.
  • Hoe kies je de juiste windmolen? Die vraag legden we voor aan Pim de Ridder. 
  • Sander Lodewikus deed onlangs een oproep om te helpen met het bikken van steentjes bij de Energiebrouwerij. En bikkers hebben zich gemeld en inmiddels al veel werk verzet.
  • Jürgen Vissers, wethouder gemeente Drimmelen, bracht ons goed nieuws.
  • Ghislaine van Berkom (werkgroep Energiebesparing) is op zoek naar verhalen over de energiebespaarbox. Achthonderd boxen zijn er uitgedeeld, wat heb jij met de inhoud van de box gedaan? 

Samenwerkingsovereen-komst getekend


Het Bredase aannemersbedrijf Nijkamp Aanneming heeft fase 1.1 van het warmtenet in ons dorp aangelegd. Deze eerste kilometer hebben we samen met de gemeente Drimmelen gerealiseerd en verliep geheel volgens planning. Nu zijn we zelf als opdrachtgever aan zet voor de uitvoering van de vervolgfases. 

Bekrachtigen samenwerking
Woensdag 7 april 2021 hebben Berno Kastelijns (directeur Nijkamp Aanneming) en Pim de Ridder (directeur Eerste Traais Warmtebedrijf) een handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is een mooie stap richting de realisatie van ons warmtenet. Partijen hebben de intentie uitgesproken om langdurig samen te werken. Naast de praktische uitvoering is ook innovatie een belangrijk speerpunt de komende jaren.

Planning aanleg
Voor de aanleg van de verschillende fases zijn we afhankelijk van het Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Drimmelen. Samen met Nijkamp Aanneming maken we de planning voor het komende jaar. Meer weten over de planning? Ga naar: https://traaisenergiecollectief.nl/projecten/traais-warmtenetwerk/
 

Jouw vraag in het TEC Journaal?


Heb jij een leuke, technische of speciale Traaise vraag voor het item 'De vraag van' in het TEC Journaal? Stuur jouw vraag naar: info@traaisenergiecollectief.nl.

We komen naar je toe, nemen jouw vraag op en beantwoorden de vraag in het TEC Journaal.
 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp