Copy
Nieuwsbrief december 2020

 

Zin in positief nieuws? Bekijk ons TEC Journaal 
 

In deze donkere dagen voor kerst presenteren we je de tweede uitzending van het TEC Journaal. Uiteraard deze keer helemaal in kerstsfeer! We hebben mooie berichten die we graag met je delen. 

In de tweede uitzending zie je:

  • 'De vraag van' wordt deze keer gesteld door Kars
  • Voorzitter Theo den Exter en Pim de Ridder over Windmolen De Noord
  • Verslag van de uitreiking van de Energiebespaarbox. En een oproep om producten die je niet gebruikt in te leveren. Ghislaine, lid van de werkgroep Energiebesparing, vertelt je er meer over. 
  • Remco (projectleider warmte) krijgt regelmatig een vraag over de terugleververgoeding zonnepanelen: het salderen. Hij legt het je graag uit. 

Pilot 'Thuis Energie Besparen Doe Je Zo'


Het Traais Energie Collectief doet mee met de pilot van de Gemeente Drimmelen ‘Thuis Energie Besparen Doe Je Zo’. Doel van de pilot is huiseigenaren anders naar hun eigen woning te laten kijken. Leer eerst je woning kennen en bekijk vervolgens welke maatregel of oplossing geschikt is om je huis te verduurzamen.

Op de oproep van de gemeente om je huis op te geven als voorbeeldwoning, hebben veel Terheijdenaren gereageerd. Hieruit hebben we vijf woningen geselecteerd voor een energiescan.

Een van deze woningen staat aan de Vlasweel en is van Michèle Vlug. Zij is naast inwoonster van Terheijden ook directielid ‘Brabant in groene transitie’ provincie Noord-Brabant. De energiescan in haar huis leverde verrassende inzichten op. 

Moniek Schoofs (communicatie Energie A16) interviewde Michèle over haar bevindingen.
 

Nulmeting woning Vlasweel


De energiescan aan de Vlasweel werd namens TEC uitgevoerd door Lars Boelen van Energie Werkplaats Brabant. Voor een uitgebreide nulmeting bekeek hij de woning van onder tot boven, onderzocht hij de ventilatie en ging hij op kierenjacht. De resultaten die dit opleverde zijn misschien ook voor jouw woning interessant. Lees het verslag van Lars. 
 

Gezocht: enthousiaste bestuursleden (vrijwillig)


Wil jij deel uitmaken van het TEC-bestuur? Woon je in Terheijden en ben je minimaal een avond in de week beschikbaar? Lees dan de uitgebreide omschrijving van de vacature op onze website. 

Geïnteresseerd? Mail jouw motivatiebrief uiterlijk 18 december 2020 naar bestuur@traaisenergiecollectief.nl. 

 
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp