Copy
Nieuwsbericht 2 december 2020

 

Groen licht voor bouw Windmolen de Noord

Het is gelukt!


Goed nieuws voor het Traais Energie Collectief: Windmolen de Noord mag gebouwd worden! De Raad van State ziet geen bezwaren meer tegen de komst van 28 windmolens langs de A16, waarvan onze Traaise molen deel uitmaakt. Een belangrijk besluit voor de energietransitie in de regio én voor het Traais Energie Collectief, waarop we lang hebben gewacht. We zetten hiermee een flinke stap vooruit naar een energieneutraal Terheijden.

Herstelbesluit


Tegen het plan van de Provincie Noord-Brabant voor de molens langs de A16 liep nog een hoger beroepszaak. Deze zomer oordeelde de Raad dat in het plan nog knelpunten zaten. De Provincie is hiermee aan de slag gegaan en heeft een herstelbesluit opgesteld, waarmee de Raad van State nu akkoord gaat. Dat betekent dat de bouwvergunning voor de windmolens -en dus ook voor onze Traaise molen- onherroepelijk is.


Traaise energie


De bouw van Windmolen de Noord gaat in 2021 van start. Als de wieken draaien levert dit in een klap genoeg energie op voor ons hele dorp. Wat overblijft gebruiken we om het Traais Warmtenet met warmtepompen op de juiste temperatuur te brengen. Duurzame energie uit eigen bronnen dus!


Zonzeel


Windmolen de Noord is een van de zes molens van Windpark Zonzeel. De andere turbines bij Zonzeel worden ontwikkeld door Eneco (twee molens) en Pure Energie (drie molens). Lees het nieuwsbericht van Windpark Zonzeel.


Uitspraak


En speciaal voor de liefhebbers: de uitspraak van de Raad van State van 2 december vind je hier.
Website
Facebook
LinkedIn
Twitter
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp