Copy
Nieuwsbrief maart 2022


Reminder!
Algemene Ledenvergadering
 31 maart 20.00 uur, inloop 19.30 uur 
Zaal De Abt Leden en donateurs van ons collectief zijn aanstaande donderdag 31 maart van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). De vergadering vindt niet meer online plaats.

Je bent welkom in zaal De Abt. De deuren gaan om 19.30 uur open en 20.00 uur begint de ALV. Je vindt de agenda en de vergaderstukken op onze website. Deze avond praten we je uitgebreid bij over ons collectief, de zon- wind- en warmteprojecten en horen graag je mening over diverse onderwerpen.

We willen ook een voorstel over de warmtetarieven van de Traaise Energie Maatschappij voorleggen. Samen met jou kan het bestuur de juiste keuzes maken voor de toekomst van onze eigen energievoorziening.

Aanmelden via onze website (niet verplicht, wel handig voor de organisatie).

Heb je je al aangemeld voor de online ALV dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Tot donderdag!
 

hetkanWEL.nl


Op het online platform hetkanWEL.nl vind je een artikel over het Traais Energie Collectief: "Hoe een heel dorp op eigen houtje energieneutraal, aardgasvrij én zelfvoorzienend wordt"

Naast het verhaal over ons collectief vind je er inspirerende verhalen, trends, (online) masterclasses, producttesten, boekentips, tips over duurzaam wonen & eten et cetera. Een aanrader!
 

Duurzame warmte voor het E-veld


Voor nieuwbouwwijk het E-veld, voormalig voetbalveld aan de noordkant van Terheijden, wordt op dit moment de grond bouwrijp gemaakt.

Net als bij nieuwe woonbuurt De Weelde is ook voor het E-veld aansluiting op het Traais Warmtenetwerk gepland. Toekomstige bewoners van het E-veld kunnen hun huis zo van lokaal opgewekte, duurzame warmte voorzien.  

Lees verder
 

Informatiebijeenkomsten voor De Weelde & E-veld


Voor de toekomstige bewoners van het E-veld en De Weelde organiseren we informatie-bijeenkomsten in het Witte Kerkje in Terheijden. Deze avond praten we de aanwezigen in een uurtje bij over de planning en de aanleg van het Traais Warmtenetwerk.
 
Bijeenkomst het E-veld: Dinsdag 5 april om 19.30 uur. Meer info & aanmelden

Bijeenkomst De Weelde: Woensdag 6 april om 19.30 uur. Meer info & aanmelden
 

Update bouw Windmolen De Noord

Najaar 2021 is voorbelasting aangebracht op de locatie van windmolen De Noord. Door deze voorbelasting zakt de grond in en kan er straks een veilige kraanopstelplaats worden gemaakt.

Onlangs is alle voorbelasting -dit zijn bigbags gevuld met granulaat- weggehaald. Het granulaat wordt opnieuw gebruikt bij de aanleg van parkwegen op andere locaties. 

Er komt straks een parkweg voor het transport van de windturbineonderdelen naar de locatie van windmolen De Noord aan de Bredeweg. Deze tijdelijke weg wordt na het transport weer afgebroken.
 

Van bovengronds naar ondergronds in 10 dagen

Update bouw kelder Energiebrouwerij #3

In vijf dagen werd de kelder naast onze Energiebrouwerij boven de grond gebouwd. Daarna ‘verdween’ de kelder in vijf dagen ondergronds. De video geeft je een mooi beeld van de indrukwekkende werkzaamheden. Een knap staaltje werk van onze partner MBS Kelderbouw. 

MBS Kelderbouw heeft mooie dronebeelden gemaakt die je een prachtig uitzicht geven over het project.
 

Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Traais Energie Collectief of omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Traais Energie Collectief · Schansstraat 17 · Terheijden, 4844 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp