Copy

Februar 2018: Gipsopsætning, Lærlinge og Arbejdsmiljørepræsentanter.
Dit arbejdsmiljø:
NYT FRA BAM-BUS

I denne udgave af nyhedsbrevet "Dit Arbejdsmiljø - Nyt fra Bam-bus" ser vi nærmere på effektivitet og arbejdsmiljø i forbindelse med opsætning af gipsplader. Vi besøger en faglærer, som prioriterer arbejdsmiljøviden højt. Vi ser lidt på øvelser og ergonomi. Og endelig har vi premiere på vores helt egen film om valg af arbejdsmiljørepræsentant.

Husk at fortælle dine kolleger om nyhedsbrevet
- det er også deres arbejdsmiljø.

Mindre gipsplader: Bedre arbejdsmiljø

Opsætnings af gipsplader er et af de emner, som vi i Byggeriets Arbejdsmiljøbus ofte får spørgsmål omkring – både i forhold til nybygning og renovering. Specielt er det håndteringen af gipsplader i fuld størrelse, som kan volde vanskeligheder for arbejdsmiljøet, når de bruges i forbindelse med renoveringsopgaver.

Følg i denne film med konsulent Peter Orby ud på en større byggeplads i Odense, hvor man har besluttet sig for at lave et forsøg med at afkorte gipsplader i forbindelse med en renoveringsopgave - således at reglerne om løft kan overholdes.

Erfaringen med forsøget viser, at man fint kan holde tempoet på opgaven trods det større antal gipsplader – samtidig med at medarbejderne føler sig mindre fysisk belastet end ved arbejdet med gipsplader i standard-størrelse.
(Se eventuelt også BFA-vejledningen om gipsmontage: [Klik her] )

 

Mindre gipsplader - bedre arbejdsmiljø
Se filmen om gipsplader

APV er vigtigt i undervisningen på EUC

Det er vigtigt at have et godt kendskab til virksomhedens lovpligtige APV – allerede når man er elev og lærling. Derfor har faglærer Benny Pedersen gjort det til et fast element i sin arbejdsmiljøundervisning på EUC Nordvestsjælland i Holbæk, at eleverne i forbindelse med 3. hovedforløb skal undersøge – og efterfølgende lave en fremlæggelse af den aktuelle APV i virksomheden, hvor de er lærlinge.

Blandt de ting, som eleverne skal undersøge er: Hvem der udfører APV’en i virksomheden, hvordan der arbejdes der med APV’en i firmaet, hvor tit APV’en revideres og hvordan kollegerne ser på APV’en.
På arbejdsmiljøkursets sidste dag fremlægger eleverne så virksomhedens APV overfor de andre lærlinge, og de fortæller om de ting, som de har fundet ud af om APV’en.


Benny Pedersen har været arbejdsmiljøunderviser i 12 år, og han har i årevis ikke haft behov for at revidere opgaven til eleverne. Det er kort fortalt de samme ting, der skal til for at sikre et godt arbejdsmiljø. Og efter hans mening er der altafgørende, at eleverne har solidt kendskab til APV og hele arbejdsmiljøområdet, når de er nye i virksomheden. Her mener Benny klart, at skolen også har et stort ansvar for at få givet eleverne den nødvendige viden.

APV på skemaet, EUC Nordvestsjælland
Se filmen med Benny Pedersen

Ny film om at vælge arbejdsmiljørepræsentant

For at skabe mere opmærksomhed om vigtigheden af at vælge Arbejdsmiljørepræsentant (AMR) i virksomheden og på byggepladsen, har Byggeriets Arbejdsmiljøbus netop færdiggjort en kort film om emnet.

I filmen møder vi en række arbejdsmiljørepræsentanter og virksomhedsejere for at høre om deres syn på betydningen af at have en kyndig ambassadør for arbejdsmiljøet i firmaet. Filmen går også igennem de regler, der er væsentlige for arbejdsmiljørepræsentanten – ligesom den ser nærmere på de mange steder, hvor arbejdsmiljørepræsentanten kan få hjælp og støtte. I filmen hører og ser vi også nogle af vores egne Bam-bus-konsulenter fortælle om, hvor vigtigt det er for arbejdsmiljøarbejdet, at der vælges arbejdsmiljørepræsentanter.

I nedenstående sammenklip får du en lille smagsprøve på filmen. Hvis du vil se hele filmen – og blandt andet også høre mere om, hvordan Byggeriets Arbejdsmiljøbus kan være behjælpelig, når I skal vælge arbejdsmiljørepræsentant, skal du vælge dette link: [klik her] 

Valg af arbejdsmiljørepræsentant - uddrag, nyhedsbrev
Se et uddrag af filmen om at vælge AMR

Hold din krop i form med øvelser

Som medarbejdere i byggebranchen har du og dine kollegaer en risiko for at belaste kroppen uhensigtsmæssigt. Men du kan nedsætte risikoen ved at være opmærksom på dine arbejdsstillinger. Og hvis du samtidig holder kroppen stærk og sund, har du yderligere modstandskraft mod skader.

Derfor har PensionDanmark lavet en række små film med øvelser, som du nemt kan lave i løbet af dagen. I denne omgang bringer vi en kort film med lændeøvelser, som forhåbentlig kan virke inspirerende, så du undgår smerter og overbelastning af ryggen.

Husk, at du også har adgang til PensionDanmarks sundhedsordning, hvor du bl.a. kan få forebyggende behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør eller zoneterapeut, hvis du har problemer i led, muskler og sener. Behandlingerne sker på 130 sundhedscentre fordelt over hele landet, og du behøver ikke gå til lægen først.

God fornøjelse.

Øvelser holder kroppen stærk
Se filmen om lændeøvelser her

Byggeriets Arbejdsmiljøbus på nettet:
www.bam-bus.dk

Vi hjælper med arbejdsmiljøet

Har du brug for et besøg, kan du kontakte os på telefon 72 17 00 13
eller på info@bam-bus.dk.

bam-bus.dk
email
twitter
youtube
facebook
Copyright © 2018 Byggeriets Arbejdsmiljøbus, All rights reserved.


Vil du ændre noget i måden du får disse emails?
Du kan opdatere dine preferencer eller framelde dig nyhedsbrevet.

Email Marketing Powered by Mailchimp