Copy
Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: pastoraat
Op zoek naar een ambulant predikant? De mobiliteitspool ontzorgt
Wilt u als gemeente advies over het aanstellen van een predikant, kerkelijk werker of jeugdwerker? De dienstenorganisatie helpt u daarbij. Niet alleen als het gaat om onbepaalde tijd maar ook voor tijdelijke inzet. “Wij hebben honderd ambulant predikanten klaar om ingezet te worden.” Lees verder
Regelgeving rond tijdelijke inzet predikanten duidelijker en flexibeler
Vanaf 1 juli jl. is de regelgeving rond de tijdelijke inzet van predikanten duidelijker en flexibeler. Dat is fijn voor gemeenten die tijdelijk een vervanger nodig hebben. Maar ook voor predikanten vanwege een betere rechtspositie.
Lees verder
Themapagina ‘Vacature in uw gemeente’
Een zorgvuldig proces is van groot belang als u een predikant, kerkelijk werker of jeugdwerker zoekt voor uw gemeente. Op de themapagina ‘Vacature in uw gemeente’ vindt u links en documenten in volgorde van het beroepingsproces.
Naar de themapagina
Materialen en tips voor gemeenten
Oproep: hoe vult uw gemeente de Startzondag in?
De Startzondag is voor veel gemeenten de aftrap van het nieuwe kerkelijk seizoen. Dit jaar staat het thema ‘Van U is de toekomst’ centraal. Hoe vult uw gemeente startzondag in? Stuur uw ideeën en tips naar tips@protestantsekerk.nl. De leukste ideeën komen op www.protestantsekerk.nl te staan, ter inspiratie voor andere gemeenten. Bedankt alvast!
Materiaal bij Israëlzondag
Bij Israëlzondag (3 oktober) zijn preekschetsen en liturgische suggesties geschreven. Rond twee bijbelgedeelten, Marcus 10:1-16 en Johannes 8:1-11, zijn verschillende bijdragen geschreven. Als extra schreven drie joodse auteurs een korte verhandeling over de tekst van hun keuze. Kind op Zondag maakte bij de teksten materiaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de kerk. Naar het materiaal
Inspiratiefestival 2021 op Terschelling
In oktober wordt het derde Inspiratiefestival op Terschelling gehouden. Met een programma vol vieringen, spirituele wandelingen en muziek vormt het een inspiratiebron voor de dagelijkse en religieuze praktijk. Een goede gelegenheid om als kerkenraad of groep gemeenteleden samen te beleven. Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven! Meer informatie
Financiële steun fonds Kerk en Wereld voor uw project
Fonds Kerk en Wereld stelt een bedrag van € 50.000,- per jaar (voor drie jaar) beschikbaar voor projecten die mensen bij elkaar brengen. Heeft uw gemeente een project dat in aanmerking komt? Lees de specifieke criteria en wie weet krijgt uw project ook financiële steun.
Meer informatie
Deze nieuwsbrief wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u hier aan!
Nieuwe vacatures

 Collectecoördinatoren Kerk in Actie | Collectanten Kerk in Actie | Studentenpastor Groningen (32 uur) | Predikant Uithoorn (24 uur) | Jeugdwerker Wezep (15 uur) | Regeltalent Protestantse Kerk Amsterdam (16 uur) | Medewerker bibliotheekservices PThU (24 uur) | Functioneel beheerder PThU (24 uur) | Specialist wetenschappelijke informatie PThU Amsterdam (32 uur) | Predikant Oosthem, Abbega en Folsgare (40 uur) | Jeugdwerker Dinxperlo (11 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
In de media

Protestantse Kerk, 30 juni: Moderamen is geraakt door berichten over seksisme in de kerk

Protestantse Kerk, 1 juli: Diaconale bereidheid is niet voldoende om van betekenis te kunnen zijn

Kerk in Actie, 1 juli: Vakantieweken Vakantiebureau gaan weer door: nog enkele plaatsen vrij

Trouw, 5 juli: Het ‘U zij de glorie’ klinkt nog niet voluit in Dronten

Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.