Copy
Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: Tijdelijke inzet predikanten
Regelgeving rond tijdelijke inzet predikanten duidelijker en flexibeler
De regelgeving rond de tijdelijke inzet van predikanten is duidelijker en flexibeler geworden. Dat is fijn voor gemeenten die tijdelijk een vervanger nodig hebben. Maar ook voor predikanten vanwege een betere rechtspositie. 
Lees verder
Op zoek naar een ambulant predikant? De dienstenorganisatie ontzorgt
Op zoek naar een (ambulant) predikant, kerkelijk werker of jeugdwerker voor de gemeente? De dienstenorganisatie helpt graag bij het vinden van de juiste persoon. Zowel voor onbepaalde tijd, alsook voor een tijdelijke inzet.
Lees verder
Themapagina 'Vacature in de gemeente'
Informatie over beroepingswerk en andere mogelijkheden om een vacature te vervullen in de gemeente, zoals bijvoorbeeld het aanstellen van een kerkelijk werker of een predikant die tijdelijk werkzaam is in de gemeente (korter dan 2 jaar).
Naar de themapagina
Materialen en tips voor gemeenten
Leesrooster 2021-2022 beschikbaar
De Werkgroep Eredienst en Kerkmuziek stelt het oecumenisch leesrooster 2021-2022 beschikbaar. Het rooster loopt van 28 november 2021 (eerste adventszondag) tot en met zondag 20 november 2022. 
Download leesrooster
Training 'Leiden van uitvaartdiensten door gemeenteleden'
Een praktische training, waarin we alle aspecten voor een uitvaartdienst behandelen. Alle stappen van het voorgesprek tot het leiden van een uitvaartdienst worden geoefend en doorlopen. Meer informatie
Studieochtend ‘Zingeving en palliatieve zorg’ in coronatijd
Om de samenwerking met de gezondheidszorg thuis te stimuleren, organiseert de Werkgroep Pastoraat en Gezondheid op maandag 4 oktober een studieochtend over zingeving en palliatieve zorg. Meer informatie en aanmelden
Symposium 'Hoe is kliederkerk kerk?'
Een online symposium speciaal voor predikanten, theologen en kerkelijk werkers. Er wordt stilgestaan bij de theologisch lijnen achter kliederkerk. De inhoud van het programma is in samenwerking met diverse predikanten ontwikkeld. 

Meer informatie en aanmelden
Ook interessant

VKB Mercer Mash Award 2021 - Initiatieven gezocht
De VKB is op zoek naar gemeenten, vertegenwoordigd door colleges van kerkrentmeesters, die zich hebben gerealiseerd dat toekomstgericht kerkbeheer uiterst belangrijk is om de gemeente op lange termijn te laten voortbestaan en daarop hebben ingespeeld. 
Lees meer

Nieuwe vacatures

Koster Den Haag (24 uur) | Pastoraal (ouderen)werker Den Haag (14 uur) | Predikant Nijkerk (32-36 uur) |  Predikant Lopik (40 uur) | Jurist Generale College voor de Kerkorde | Theoloog Generale College voor de Kerkorde | Kerkelijk werker seniorenpastoraat Harderwijk (22-27 uur) |  Studentenpastor Delft (20 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Deze nieuwsbrief wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u aan via protestantsekerk.nl/nieuwsbrieven.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.