Copy
Thema: Duurzaamheid • 21 juni 2022 • Bekijk in uw browser

Liturgie: Gebed om de heilige Geest

Een kerkdienst verloopt volgens een vaste orde: de liturgie. Marcel Barnard licht deze toe, drie gemeenten vertellen over hun praktijk. Deze keer: het gebed van de zondag / het gebed om de heilige Geest.
Lees verder

Actueel

Thema: Duurzaamheid

De Protestantse Kerk roept - al jaren - op tot een christelijke levensstijl, waarin de zorg voor de aarde en de ander richtinggevend is. Op deze themapagina vind je liturgisch materiaal, ideeën, informatie over GroeneKerken en meer om aan de slag te gaan met het thema duurzaamheid in je gemeente.
 
Naar de themapagina

Ieder mens is geroepen om boer te zijn

De stikstofcrisis is een onderwerp dat mensen in een oogwenk lijnrecht tegenover elkaar zet. Ben je voor 'de natuur' dan ben je tegen 'de boeren' en vice versa. Meer smaken zijn er blijkbaar niet. Moet er echt gekozen worden tussen boeren of natuur?

Carla Dik-Faber wordt projectleider GroeneKerken

Per 1 september wordt Carla Dik-Faber de projectleider van GroeneKerken. In deze functie zal ze zich gaan bezighouden met de groei en verdieping van het netwerk."Ik loop over van Gods oneindige liefde voor de schepping."

Oproep

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk wil graag online content aanbieden die relevant en inspirerend is voor leden van de Protestantse Kerk en informatie ter ondersteuning van mensen met een taak in de gemeente. 

Ben je ambtsdrager en wil je bijdragen aan een aanscherping van de communicatie vanuit de dienstenorganisatie? Meld je dan aan voor een gesprek en deel je input!

Ook interessant

Hulporganisaties stellen dat Nederland door een humanitaire ondergrens is gezakt: in de media zien we berichten dat asielzoekers in Ter Apel op stoelen moeten slapen. Daarom pleit de Protestantse Kerk in Nederland voor een gastvrije opvang van álle vluchtelingen, en voert een onderzoek uit onder lokale gemeenten welke bijdrage zij kunnen leveren aan extra opvang van vluchtelingen. 

Doe mee met het onderzoek

Bij pioniersplek het Badhuis in Zwijndrecht is iedere buurtbewoner welkom. Wijkbewoners komen er voor een buurtmaaltijd, een tekencursus, een potje darten of biljart en een koffie-inloopochtend. Tijdens de samenkomst op zondag wordt nagedacht over christelijk geloof. Pionier Gerben Bremmer: "Dienen uit liefde en er zijn voor de wijk, dat is onze missie." 

Lees verder

Nieuw: cd met meest geliefde liedboekliederen! Voor tv-programma 'Petrus in het land' (KRO-NCRV) werden inmiddels tientallen vertrouwde én verrassende liedboekliederen van een nieuw muzikaal jasje voorzien. De meest geliefde liederen zijn nu op cd verschenen! De cd uitdelen? Bestel hem voor 2,50 per exemplaar!

CD's bestellen

Collecterooster

Collecterooster 2022
Afdragen eerdere collectes

Nieuwe vacatures

Tester/3e lijns supportmedewerker LRP/Mendix (18-24 uur) | Pastor Nassaukerk Amsterdam (24 uur) |  Medewerker Bureau Studentenzaken PThU Groningen/Amsterdam (uren in overleg) | Predikant Lisse (40 uur) | Beheerder Amsterdam (24 uur) | Gemeentepredikant WOTO Brussel (36 uur) |  Koster Den Haag (12 uur) | Twee predikanten Zoetermeer (2 x 32 uur) | Predikant Nij Beets (26 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website