Copy
13 december 2022 • Bekijk in uw browser

De voorbeden: bidden voor de kerk en voor de wereld

Een kerkdienst verloopt volgens een vaste orde: de liturgie. In deze serie komen de verschillende elementen aan bod. Deze keer de voorbeden: in de eredienst bidt de gemeente voor wie ziek zijn, lijden en gebrek hebben, voor wie regeren en leidinggeven, voor onderwijs en rechtsstaat, voor politiek en economie, voor kerk en oecumene, voor wat dan ook. 
Lees verder

Actueel - Veertigdagentijd & Pasen

Actueel - overig

Veertigdagentijd & Pasen 

Hoewel we ons nu aan het voorbereiden zijn op het kerstfeest en uitzien naar de geboorte van Jezus, begint snel daarna de Veertigdagentijd alweer. Deze start in 2023 op 22 februari. Op deze themapagina vind je materialen en ideeën voor bezinning en activiteiten in de komende Veertigdagentijd. 
Lees verder

Annabell de Jong: “Ik hoop dat de kerk een hedendaags geluid vindt”

Ze heeft verschillende banen buiten de kerk gehad, maar heeft veel moeite gedaan om het papiertje voor kerkelijk werker te krijgen. Annabell de Jong (1973) heeft een duidelijk besef van roeping. “Ik zie dat in mijn werk bevestigd. Ik hoor dat ook van mensen om mij heen. Ik ben hier op mijn plek.” 
Lees verder

Oproep

Voor #protestant, het magazine van de Protestantse Kerk, zijn we op zoek naar plaatsen waar gemeenten de voorbeden verzamelen. Worden deze opgeschreven in een boekje, verzameld in een schaal of kastje, of op een heel andere manier? Stuur een foto en een korte beschrijving van de inzamelplaats van voorbeden in jouw kerk naar tips@protestantsekerk.nl. Wellicht krijgt jouw inzamelplaats een plek in het magazine.

Ook interessant

In veel colleges van kerkrentmeesters zijn de energiekosten reden tot (financiële) zorg. VKB Kerkrentmeesters wil alle vragen over energieverbruik en verduurzaming van kerkgebouwen in kaart brengen door een onderzoek onder kerkrentmeesters. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten en kan tot en met 18 december. Houd je begroting 2023 en energiecontract bij de hand. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Nieuwe vacatures

Voorzitter voor het Classicaal College voor Visitatie (Classes Zuid-Holland Noord en Zuid) (18 uur) | Predikant Huizen (36 uur) | Universitair docent Spiritualiteit PThU (40 uur) | Coördinator Educatieve Dienst Domkerk Utrecht (8-12 uur) | Coördinator DomShop Domkerk Utrecht (vrijwilligersfunctie, 20 uur) | Koster Den Haag (21,6 uur) | Jeugdwerker Bilthoven (16 uur)Predikant Terwolde - De Vecht (20 uur)Predikant Ameide/Tienhoven (20 uur)Kerkelijk werker (pastoraat) Rijswijk (32 uur) | Gemeentepredikant Zeewolde (Uren in overleg)Predikant met focus op jongeren en midden generatie Zeewolde (Uren in overleg)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website