Copy
20 september 2022 • Bekijk in uw browser

De preek: uitleg en verkondiging van het Woord

Prof. dr. Marcel Barnard over de preek: “Als het Woord geschiedt komen God en mens in een relatie te staan waarin de zonden ontbonden en heil en leven geschonken worden, en waarin de gemeente een dankbaar loflied in de mond neemt. Dat gebeurt niet alleen in de preek maar in de hele eredienst. De prediking legt het allemaal nog eens uit en roept het luid en duidelijk voor iedereen uit.“
Lees verder

Actueel

Oproep

Voor de rubriek ‘In beeld’ in het magazine van de Protestantse Kerk zijn we op zoek naar bijzondere paaskaarsen en/of kandelaars waar de paaskaars in staat. Ziet de paaskaars of de kandelaar er in jouw gemeente bijzonder mooi uit of hoort er een bijzonder verhaal bij, stuur dan een korte beschrijving en eventueel een foto naar tips@protestantsekerk.nl. Wellicht krijgt deze paaskaars of kandelaar dan een plek in het magazine.
Mail ons

Geroepen door Christus - Wie zijn onze voorgangers?

Ds. Wilma Hartogsveld ervaart haar roeping als ‘weerbarstig’. "Dominee zijn is niet zomaar een beroep. Het is meer dan mijn werk en ik voel me heel verantwoordelijk. Op mijn meest slechte dagen denk ik: ik ben opgeleid tot kapitein op een zinkend schip. Op mijn goede dagen denk ik: het is het mooiste beroep wat er is. Het is uitdagend, geeft veel vrijheid en vaak ook voldoening."
Lees verder

Ook interessant

  • Scriba René de Reuver ging zaterdag 17 september voor in een nationale herdenkingsviering voor de overleden Britse koningin Elizabeth. Op dinsdag 20 september gaat hij voor in de Prinsjesdagviering. De uitzendingen zijn online terug te kijken
     
  • Op vrijdag 30 september organiseert het NBG samen met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers: "Met thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ willen we kijken hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en in de samenleving anno nu." 

Nieuwe vacatures

Ambulant predikant Midden- en Zuid-Nederland (11 - 20 uur) | Ambulant predikant West-Nederland (10 - 20 uur)Ambulant predikant Noord-Nederland (12 - 20 uur) Predikant Laren Gld (32 - 40 uur)Predikant(e) of predikantenechtpaar Winterswijk en Groenlo (40 uur)Predikant(e) Leens-Mensingeweer en Zoutkamp (40 uur)Gezins- en opbouwwerker Roden (18 uur)Kerkelijk werker Gorssel-Epse en Eefde (18 uur)Predikant Andijk (40 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website