Copy
Lees deze e-mail in uw browser
Thema's van de week: besluiten synode en Wereldvluchtelingendag
Nieuwe ambtsvisie door synode aanvaard
De generale synode heeft uitgesproken dat het in de toekomst mogelijk wordt dat - naast predikanten - ook kerkelijk werkers onder nader te bepalen voorwaarden Woord en sacramenten bedienen. Lees verder
Ds. De Reuver herbenoemd als scriba
Tijdens de vergadering van de generale synode op 12 juni jl. is ds. René de Reuver voor vijf jaar herbenoemd als scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk. Lees verder
‘Ben jij daar waar Ik ben?’
Deze vraag heeft ds. De Reuver gestimuleerd om zich opnieuw kandidaat te stellen als scriba. Komende jaren neemt hij de lofzang van Maria als focus en ijkpunt. "Maria verwoordt de gestalte van de kerk: je laten roepen, hoe dwaas het wellicht ook lijkt.”
Toespraak ds. De Reuver bij herverkiezing
Themapagina Vluchtelingen
De Protestantse Kerk komt op voor vluchtelingen door te strijden voor een menswaardig bestaan, organisaties die bootvluchtelingen opvangen te ondersteunen en hulp te geven aan ontheemden in o.a. Libanon, Jordanië, Irak en Syrië.
Direct naar de themapagina
Materialen en tips voor gemeenten
Huis-aan-huiscollecte Kerk in Actie
Van 22 t/m 27 november 2021 organiseert Kerk in Actie opnieuw een landelijke huis-aan-huiscollecte voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kerk in Actie helpt hen met voedsel, kleding, onderwijs en gezondheidszorg.

U kunt ook meedoen met uw gemeente!
Doe mee met Wereldvluchtelingendag
Sta op Wereldvluchtelingendag (zondag 20 juni) samen stil bij het lot van mensen wereldwijd op de vlucht. Kerk in Actie biedt voor deze zondag liturgiesuggesties en de actie 'Deel je Cake', een leuk initiatief om vluchtelingen in uw omgeving te verrassen. Vraag de materialen gratis aan
Gratis doeboekje Kliederkerk Thuis Zomer
Met het doeboekje Kliederkerk Thuis Zomer kun je met elkaar op creatieve ontdekkingsreis door het verhaal van Naäman. Het doeboek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels.
Vraag het boekje gratis aan
Materiaal bij Israëlzondag
Bij de Israëlzondag (2 oktober) zijn preekschetsen en liturgische suggesties geschreven rond de twee bijbelteksten volgens het oecumenisch leesrooster. Drie joodse auteurs schreven een korte verhandeling over de tekst van hun keuze. Direct naar het materiaal
Nieuwe vacatures
Collectecoördinator(en) Kerk in Actie
Voor de landelijke huis-aan-huiscollecte zoekt Kerk in Actie collectecoördinatoren in heel Nederland. Samen komen we in actie voor een beter leven voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland! Wilt u ons meehelpen?
Bekijk de vacature

Overige vacatures:
Relatiebeheerder Buitenland dienstenorganisatie Protestantse Kerk (32 uur) | Ambulant predikanten Dordrecht, Roosendaal en Sluipwijk | Jeugdwerker Utrecht (12 uur) | Predikant Doorn (16 uur) | Geestelijk verzorger Vlaardingen (18 uur) | Kerkelijk werker Gorredijk-Lippenhuizen-Hemrik (12 uur) | Kerkelijk werker Nieuw-Vennep (18 uur) | Kerkelijk werker Capelle aan den IJssel (15 uur) | Jeugdwerker Den Haag (28 uur) | Pionier Taizé Amsterdam (12 uur) | Coördinator Activeren Stichting Stem in de Stad (21 uur) | Predikant Missionaire Toerusting IZB (36 uur) | Trajectbegeleider IZB (14-22 uur) | Kerkelijk werker Amstelveen-Buitenveldert (32 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
In de media
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.