Copy
25 oktober 2022 • Bekijk in uw browser

Avondmaal bepaalt kerk op indringende manier bij taak in de wereld

“De herinnering aan het lijden en sterven van Christus richt onze blik op de gebrokenheid van de wereld, het delen van brood en wijn, in zijn geest, geeft ook een voorproef van de nieuwe, komende wereld.” Erica Meijers, universitair docent diaconaat aan de PThU, over hoe het avondmaal de kerk op een indringende manier bepaalt bij haar taak in de wereld. 
Lees verder

Actueel

Secularisatie en zingeving

Op maandag 31 oktober vindt de Protestantse Lezing plaats. Deze keer is de lezing een speciale editie van het succesvolle Jacobidebat, een initiatief van de Utrechtse community ViaJacobi. We gaan in gesprek over secularisatie, sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en welke rol het christendom daarin speelt. Sprekers zijn scriba ds. René de Reuver en presentator Annemiek Schrijver. 's Middags vindt er een proeverij van nieuwe vormen van christendom plaats. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.
Meld je aan

Gerda Griffioen: “In kleine gemeenschappen weet je wat er speelt bij elkaar”

Voor pionier Gerda Griffioen is haar werk bij pioniersplek De Pelgrim en bij stichting Present geen toeval. “Het voelt alsof het zo geleid is. Bij beide gaat het erom midden in de samenleving te staan en om te zien naar iedereen, juist ook naar mensen die zich niet gezien voelen. We willen een plek voor hen zijn waar ze op terug kunnen vallen.”
Lees verder

Ook interessant

  • Zijn er in jouw gemeente onlangs nieuwe ambtsdragers gestart? Of ben je zelf net ambtsdrager geworden? Bekijk dan deze drie tips!
     
  • Wil je weten of een project in jouw gemeente in aanmerking komt voor subsidie uit de Solidariteitskas? Doe op donderdag 1 december (20.00-21.15 uur) mee met het webinar van de VBK Kerkrentmeesters Academy. Ds. Esmeralda Mandemaker en Erik Vink van de Commissie Steunverlening praten je bij over alle mogelijkheden voor subsidieaanvragen. Aanmelden

Nieuwe vacatures

Trainee bestuurslid (m/v) dienstenorganisatie Protestantse Kerk (vrijwillig) | Predikant Gouda (36 uur) | Predikant Middelburg (18 uur) | Predikant Lollum-Waaksens (12 uur) | Gezins- en opbouwwerker Roden (18 uur) | Predikant Barendrecht (40 uur) | Medewerker Kenniscentrum voor Theologie PThU (16 uur)Projectmanager Moral Compass Project PThU
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website