Copy
22 november 2022 • Bekijk in uw browser

Pioniersplek in Zwijndrecht een echte 'huiskamer voor de wijk'

Bij pioniersplek het Badhuis is iedere buurtbewoner welkom. Wijkbewoners komen er voor een buurtmaaltijd, een tekencursus, een potje darten of biljart en een koffie-inloopochtend. Tijdens de samenkomst op zondag wordt nagedacht over christelijk geloof. Pionier Gerben Bremmer: "Dienen uit liefde en er zijn voor de wijk, dat is onze missie."
Lees verder

Actueel

Advent en Kerst

Met Advent staan we stil bij wat komt met Kerst: de geboorte van Jezus, door God gezonden om licht en leven te brengen. Op deze speciale themapagina vind je een overzicht van alle materialen, activiteiten, ideeën en concerten die de Protestantse Kerk biedt in deze bijzondere periode.
Lees verder

Adventskalender bestellen voor je gemeente

Wil je je gemeenteleden verrassen met de adventskalender? Bestel de kalender(s) vandaag nog voor 1 euro per stuk en ontvang ze voor Advent in huis!

Direct bestellen

Ds. Leon Rasser: “De kerk is hier niet alleen biddend, maar ook praktisch aanwezig” 

Leon Rasser (1967) ervaart zijn werk als koopvaardijpredikant als een lot uit de loterij. In de Amsterdamse havens ontmoet hij mensen uit alle windstreken. Rasser spreekt met hen over het geloof, biedt ze een gezellig samenzijn in het zeemanshuis, maar verstrekt ook kleding of een simkaartje om naar huis te bellen.“Als pastoraat en diaconaat samengaan is het evangelie ijzersterk.”
Lees verder

Ook interessant

 • Expertmeeting ‘Ruimzinnig pionieren’
  Op 25 november (15-17 uur) organiseert Op Goed Gerucht een open expertmeeting in Utrecht rond het boek ‘De inspiratie van ruimzinnig pionieren’. Mechteld Jansen, Rick Benjamins en anderen schetsen in dit boek de contouren van een ruimzinnige missiologie. Sake Stoppels en Annemiek de Jonge starten met een eerste reactie, experts uit de praktijk komen daarna aan het woord. De bijeenkomst eindigt met een feestelijke borrel. De expertmeeting wordt ondersteund door het Landelijk Team Pionieren van de Protestantse Kerk. Doe mee!
   
 • Inspiratiesessies de Thuisgevers
  Meer dan 17.000 statushouders wachten in een azc op een woning. Wat zou het mooi zijn als een deel van hen naar een gemeente kan verhuizen en een nieuw begin kan maken met hun leven in Nederland. Via De Thuisgevers kan ook jouw kerkelijke gemeente hieraan bijdragen. Ontdek op een van de webinars of dit iets voor jou is:
  24 november: webinar voor kerken
   
 • Voorbereidingswebinar Week van gebed voor eenheid
  Tijdens het voorbereidingswebinar van de Week van gebed voor eenheid reiken MissieNederland, de Raad van Kerken in Nederland en Samen Kerk in Nederland (SKIN) tips en inspiratie aan om aan de slag te gaan. Het webinar wordt gehouden op 23 november.
  Meld je aan.

Nieuwe vacatures

Relatiebeheerder Buitenland Kerk in Actie (28-36 uur) | Kerkelijk werker Grijpskerk (20 uur) | Predikant Zuidhorn (28 uur) | Predikant voor structurele hulpdiensten Uden-Veghel (14 uur) | Kerkelijk werker Uden-Veghel (20 uur) | Predikant Terwolde - De Vecht (18 uur) | Kerkelijk werker Oldenhove-Niehove-Kommerzijl (18-25 uur) | Predikant Parrega-Hieslum/Exmorra-Allingawier en Tjerkwerd-Dedgum (26 uur) | Kerkelijk (jeugd)werker ´s Gravendeel (12 uur) | Kerkelijk werker Lutjegast (8 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website