Copy
27 september 2022 • Bekijk in uw browser

Ideeën uit het land bij het jaarthema ‘Aan tafel’

Het jaarthema ‘Aan tafel! Van Maaltijd van de Heer naar tafel van verbinding’ lijkt veel gemeenten aan te spreken. Er worden zelfs nieuwe ideeën bij bedacht. Een greep uit de inspirerende ideeën uit het land, inclusief stappenplannen. Zoals een Brunch+ uit Zevenbergen of een nieuwe liedtekst uit Bussum.
Lees verder

Actueel

Betrokken bij of geïnteresseerd in diaconaat? Kijk dan eens op de themapagina ‘Diaconie’. In één oogopslag is er interessante informatie te vinden over wat diaconaat eigenlijk precies is of wat de taken van de diaken zijn. Ook is er meer informatie te vinden over diaconale onderwerpen als armoede, vluchtelingen en duurzaamheid. 
Naar de themapagina

Geroepen door Christus - Wie zijn onze voorgangers?

Ds. Karel Bogerd (1967) ervaart het als zijn roeping “Gods Woord te laten horen en voorleven in de kerk én daarbuiten. Trouw en volharding horen daar wat mij betreft ontegenzeggelijk bij. Als ik de kansel op ga, bid ik altijd ‘Heere, U hebt mij toch geroepen? Help mij’. Ik weet dat ik nooit een tevergeefs beroep op Hem doe.”
Lees verder

Energiecrisis

Volgende week komt er in deze nieuwsbrief informatie over de energiecrisis. Over de energiekosten van kerkgebouwen en ambtswoningen, maar ook over het diaconale aspect van toenemende armoede. De dienstenorganisatie werkt hierin samen Kerk in Actie en Groene Kerken. Daarnaast overlegt het CIO namens de kerken met de overheid. 

Ook interessant

  • Een verrassend interview met ds. Carmen Melissant in Flair. “Carmen (33) draagt een neuspiercing en heeft een poster van The Hobbit aan de muur van haar werkkamer. Daar schrijft ze haar preken, want ze is ook dominee. “Ik ben vereerd door het vertrouwen. Ik leid begrafenissen, bruiloften en ik doop baby’s, binnenkort mijn eigen zoon.”
     
  • In het theaterstuk ‘Lang zal hij leven’ staat het thema euthanasie bij dementie centraal. In de vorm van interactief theater wordt het maatschappelijke gesprek over morele vraagstukken gestimuleerd en verdiept. Op verschillende momenten tijdens het theaterstuk krijgt het publiek de gelegenheid om in gesprek te gaan over de morele dilemma’s die het verhaal oproept. Het is mogelijk een voorstelling te bezoeken of te boeken

Nieuwe vacatures

Studentlid landelijke werkgroep studentenpastoraat (4u p/mnd) | Predikant Laren (Gld) (32-40 uur) | Predikant(e) of predikantenechtpaar Winterswijk en Groenlo (40 uur) | Predikant(e) Leens-Mensingeweer en Zoutkamp (40 uur) | Gezins- en opbouwwerker Roden (18 uur) | Predikant Oudehaske (32 uur) | Practicumdocent PThU | Predikant Den Helder (40 uur) | Kerkelijk werker Oldebroek (24 uur) | Predikant wijkgemeente Maaskant Open Grenzen, Rotterdam (18 uur)Predikant Putten (36 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website