Copy
1 november 2022 • Bekijk in uw browser
Iedere maand ontving je van ons de nieuwsbrief van Jong Protestant. In het vervolg nemen we nieuws over jeugdwerk mee in de wekelijkse nieuwsbrief van de Protestantse Kerk. De nieuwsbrief wordt elke dinsdagmorgen verstuurd. Hierin nemen we maandelijks ook een overzicht van werkvormen mee. Als je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, dan kun je jezelf hier uitschrijven.

Orde van dienst: de maaltijd van de Heer

Een kerkdienst verloopt volgens een vaste orde, de liturgie. Prof. dr. Marcel Barnard licht ze toe. Drie gemeenten vertellen over hun praktijk. Deze keer: de maaltijd van de Heer. “In het avondmaal prijst de kerk de gast die komt als de gastheer. Hij blijft altijd de komende.”
Lees verder

Actueel

Generale synode

De generale synode van de Protestantse Kerk heeft een leidinggevende taak aan het leven en werken van de kerk in haar geheel, van alle gemeenten samen. Minimaal twee keer per jaar komt de generale synode bij elkaar. Op 11 en 12 november is de volgende vergadering. 

Deze dagen staan onderwerpen als visie op kerkgebouwen en toelating ‘Betondorp bloeit’ als kerngemeente op de agenda. Meer weten? De vergaderstukken zijn vanaf nu online te vinden.

Meer informatie

Johan Mulder: ‘Ook als kleine groep kan de kerk het verschil maken’

Zonder roeping en passie kun je niet goed preken. Dat ervaart ds. Johan Mulder (1961), voorganger zonder eigen gemeente, iedere keer als hij de kansel op gaat. In zijn preken legt hij altijd de verbinding met de praktijk van alledag. “Naast een goede exegese is het ook belangrijk dat mensen gesterkt de week weer in kunnen.” 
Lees verder

Werkvormen


Bij dankdag Avondmaal
Bekijk alle werkvormen

Nieuwe vacatures

Kerkelijk Werker Marknesse, Luttelgeest en Kraggenburg (28 uur) | Predikant Barendrecht (40 uur) | Kerkelijk werker Ravestein (8 uur) | Predikant(e) Berkel en Rodenrijs & Bergschenhoek (32 uur) | Financieel-administratief medewerker Protestantse Gemeente Haarlem (12 uur)Predikant (m/v) Hemmen, Overbetuwe (20 uur)Predikant Zuidhorn (28 uur) | Pastoraal werker Aarlanderveen (14 uur)Predikant Wognum, Benningbroek. Sijbekarspel (24 uur)Gemeenteadviseur / lid directieteam HGJB (32 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website